Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΜΠΑΡΑΖ ΕΡΓΩΝ
ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
από 8 έως 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Η πολυχρόνια, επίπονη και επίμονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή 1.600 θέσεων υπογείων γκαράζ,  του Μουσικού Μεγάρου της πόλης  και του Κοινωνικοπολιτιστικού Μελάθρου αυτής, γίνεται ήδη πραγματικότητα.

Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ  (τμήμα κατασκευών) ως «Μελέτη – Κατασκευή – Αυτοχρηματοδότηση και παραχώρηση εκμετάλλευσης Υπογείου Σταθμού Αυτοκινήτων» για τις πλατείες Μερκάτη, Ελευθερίας, Νεκροταφείου, Άνοιξης και ως «Μελέτη – Κατασκευή – Αντιπαροχή Ακινήτων και Υπογείων θέσεων στάθμευσης» επί των Ο.Τ. 261 και 142, καθώς και τους Ο.Τ. 354 και 119 του Δήμου μας.
Εκτός από τις εγκρίσεις αυτές έτυχαν της έγκρισης και της θεώρησης μελετών, των όρων και τευχών δημοπράτησης, των τευχών του προϋπολογισμού και των συναφών εγγράφων από το Συμβούλιο Δημ. Έργων της Περιφέρειας Αττικής, όπου ορίζεται ότι η δημοπρασία (διεθνής Διαγωνισμός) θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3669/2008.
Όλες οι δημοπρατήσεις αυτές γίνονται με διεθνείς διαγωνισμούς και από της ημέρας της προκήρυξης του διαγωνισμού μέχρι της ημέρας της δημοπρασίας μεσολαβούν εξήντα (60) μέρες.
Επομένως ΟΛΕΣ οι δημοπρατήσεις αυτές, ξεχωριστά η κάθε μία θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 15/9/2009, οπότε και θα αρχίσουν διαδικασίες ανάδειξης των αναδόχων των έργων. Πιστεύεται ότι αυτές θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο μήνες και οι ανάδοχοι θα υπογράψουν με το Δήμο τον Δεκέμβριο του 2009.
Παράλληλα με τις δημοπρατήσεις των γκαράζ γίνεται και η δημοπράτηση του μεγάλου έργου «ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ στην ΠΟΛΗ», που περιλαμβάνει αναπλάσεις Κοινοχρήστων χώρων επί των οδών Αλκαίου και Γαζίας (Άλσος Συγγρού), πλατείας Κολοκοτρώνη  (Γουδή) και τις παιδικές χαρές: Γκανογιάννη - Γ. Παπανδρέου και Ζώγκου - Χρυσίππου και Ελ. Βενιζέλου.
Η προέγκριση του έργου αυτού έγινε στις 6-4-2009, ακολούθησε η αποδοχή των όρων της απόφασης ένταξης για την πόλη με προϋπολογισμό 2.000.000 ΕΥΡΩ συγχρηματοδοτούμενο από το Δημόσιο (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
Έως το τέλος του έτους δημοπρατούνται δύο καινούργιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί (Γαλήνης και Λυκάβου), οι οποίοι θα αποτελέσουν πρότυπο σταθμών για την Πόλη και την περιοχή μας. Λεπτομέρειες έχουμε εκθέσει σε προηγούμενο φύλλο μας.
Επίσης είναι έτοιμη η μελέτη ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 68 στρεμμάτων στο ΓΟΥΔΗ και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ της κοίτης του ΙΛΙΣΣΟΥ ποταμού που αρχίζει από την Κατεχάκη και καταλήγει στο ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ (49 στρέμματα).
Ο Δήμος θα προχωρήσει αμέσως στη Δημοπράτηση και του ΠΡΑΣΙΝΟΥ αυτού ΕΡΓΟΥ, μετά μικρή διαδικασία έγκρισης των σχεδίων από τη δασική Υπηρεσία, όπως απαιτεί ο Νόμος. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η εξασφάλιση και αξιοποίηση και των 68 αυτών στρεμμάτων πρασίνου δεν αποτελεί μόνον ανάπλαση της υπόλοιπης περιοχής ΓΟΥΔΗ, αλά αποτελεί ήδη και ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.
Τέλος, ο Δήμος ετοίμασε και υποβάλει μελέτη κ.λ.π. στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ και στον άξονα προτεραιότητας «Αναζωογόνηση Αστικών περιοχών» και στην κατηγορία «Ολοκληρωμένες Αστικές παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας» (ΕΣΠΑ) για την χρηματοδότηση του έργου «Αναζωογόνηση της Ανάπλασης των οδών Πάλμε – Πιερράκου – Περιάνδρου – Δαμασίππου - Πλατεία Μπότσαρη - Χαρ.Μούσκου» (Δεύτερο πακέτο πράσινης πόλης).
Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται σε 4.950.000 ΕΥΡΩ  και η έγκρισή του αναμένεται έως τον Δεκέμβριο του 2009.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

 Το Μουσείο της Ακρόπολης


Ένα όνειρο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Το Μουσείο της Ακρόπολης, κτισμένο με μοντέρνα τεχνοτροπία, παίζει με το φως της Αττικής γης και υποκλίνεται ευλαβικά στον Ιερό Βράχο και στον Παρθενώνα. Φιλοξενεί, προσεγμένα, σε θέσεις, όσα από τα γλυπτά αριστουργήματα δεν σκύλευσαν οι φίλοι μας οι Άγγλοι, ώστε και να προφυλάσσονται από την φθορά και να  μπορούν να τα περιεργαστούν  προσεκτικά  οι  επισκέπτες, και πιστά αντίγραφα αυτών που έχουν κλαπεί.
Στα εγκαίνια παρούσα η ανθρωπότητα. Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Σαμαράς ανοίγοντας τον χορό των προσφωνήσεων είπε μεταξύ άλλων: «Σε δύσκολους καιρούς οι άνθρωποι αναζητούν σύμβολα να κρατηθούν. Και η έναρξη λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης, είναι ένα τέτοιο σύμβολο, Ένα πολιτισμικό Σύμβολο, που συνοψίζει ταυτόχρονα την αισθητική του λόγου, το ήθος της ελευθερίας και την λογική της ομορφιάς. Λόγος, Ήθος, Αισθητική, Κάλλος και Ελευθερία, αναμείχθηκαν πάνω στον Ιερό Βράχο και άφησαν ένα μοναδικό Μνημείο. Δεν έμεινε ανέπαφο από τον χρόνο. Αλλά εξακολουθεί να ακτινοβολεί. Κι’ αυτή την ακτινοβολία, ιδεών προτύπων και αξιών την χρειαζόμαστε σήμερα όσο ποτέ».
Η Ελλάδα, η τελεία στον παγκόσμιο χάρτη, το Πρυτανείο του Πνεύματος, η πηγή της σοφίας, δέχτηκε, κατά τα εγκαίνια, όλη την ανθρωπότητα. Απ’ τα χρυσίζοντα αετώματα του πολιτιστικού Παρθενώνα εξεπέμφθησαν οι λαμπηδόνες του πνεύματος που διέσχισαν το στερέωμα και φωταγώγησαν τον σύμπαντα κόσμο.
Όταν ο Παρθενώνας με τα αριστουργήματά του μεταλαμπάδευσε το φως και τον πολιτισμό στον κόσμο, αυτοί που τον σκύλευσαν ζούσαν στις σπηλιές.  Κι’ επειδή οι βάρβαροι συνεννοούνται μεταξύ τους, οι πασάδες πούλησαν κι’ ο Έλγιν αγόρασε για να στολίσει την βίλα του. Στο τέλος προτίμησε σκεπτόμενος πιο εμπορικά, να τα μεταπωλήσει στο Μουσείο του Λονδίνου. Ζούσε σε τέτοια σκοτάδια που όχι μόνο έκλεψε πολλά, αλλά και κατέστρεψε άλλα τόσα.
Σήμερα που η διεθνής κατακραυγή ενοχλεί τ’ αφτιά τους, έφτασαν στο σημείο εκφράζοντας χολή, πίκρα και ζήλια να περιγράφουν στις εφημερίδες τους το Μουσείο σαν ένα μοντέρνο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (Γκαράζ).
Ζουν ακόμη στα σκοτάδια τους. Δεν γνώρισαν ποτέ αληθινό πολιτισμό. Εκθέτουν τα δικά μας αριστουργήματα, για εισπρακτικούς λόγους, γιατί δεν σέβονται και δεν μπορούν να διαβάσουν την ιερότητα και την αξία τους.
Στο Μουσείο μπορεί να θαυμάσει κανείς την αρμονία και το κάλλος, να γνωρίσει περηφάνια για την θεϊκή τελειότητα και το καλλιτεχνικό πνεύμα των προγόνων μας, να θυμώσει από αγανάκτηση για την κλοπή, να καταραστεί τους λεηλάτες. Αλλά κι’ αν μας κούρσεψαν, κι’ αν μας ζήλεψαν, τα εναπομείναντα γλυπτά του Μουσείου, θα υπάρχουν εκεί για να παιχνιδίζουν με του ήλιου τις ακτίνες και να μεταφέρουν στον κόσμο την Ελληνική αιωνιότητα. Εύγε σε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του.

ΠΙΠΕΡΑΤΑ...

Γεννημένοι δολοφόνοι, βρωμερά σκουλήκια που τυχαίως βρέθηκαν ανάμεσά μας, μισάνθρωποι με λασπωμένες ψυχές, έστησαν στα Πατήσια καρτέρι θανάτου στον αστυφύλακα που εκτελούσε απλώς μια υπηρεσία του κράτους και τον γάζωσαν στην κυριολεξία. Δεν τον γνώριζαν, δεν ήξεραν, προφανώς, ούτε το όνομά του, ούτε τον χαρακτήρα του, ούτε την πολιτεία του. Ήξεραν μόνο ότι ήταν αστυνομικός. Δολοφόνησαν και τον άνθρωπο πατέρα και την Δημοκρατία. Και χαίρονται τα λύτρα που ίσως πήραν και τον έπαινο των αφεντικών τους για την «ηρωική» τους πράξη. Κοινωνικά απόβλητα.

Ψευτονταήδες, χαμαιλέοντες που ζουν και κινούνται στο σκοτάδι, ψυτοεπαναστάτες, που χτυπάνε πισώπλατα, ύπουλα, κι άνανδρα, εκτράφηκαν με ανοχές και χαϊδέματα και επειδή δεν πιστεύουν σε αξίες και ιδανικά, φουσκώνουν, στα σκοτάδια που ζουν, από περηφάνια γιατί σκότωσαν έναν ανυπεράσπιστο άνθρωπο. Κατέγραψαν στο ενεργητικό τους ένα βδελυρό έγκλημα. Και ήταν τέτοιος ο φόβος και η ταραχή τους που ενήργησαν ομαδικά και με καταιγισμό πυρών. Θρασίμια του κερατά.

Και έχουμε μέσα σ’  αυτή τη θλίψη τους ειδήμονες στα κανάλια να κάνουν αναλύσεις, τους Συνδικαλιστές να μιλάνε για πράξεις και παραλείψεις, τους πολιτικούς να εκφράζουν τα θερμά κι’ ειλικρινή τους συλλυπητήρια, την ώρα που τον άτυχο αστυφύλακα συνόδευαν στην τελευταία του κατοικία  οι γονείς του, η γυναίκα του και το ορφανό του. Παραφροσύνη μαζί με κοροϊδία.

Οι χουλιγκάνοι, παντός χρώματος, κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι, ασπρόμαυροι, έχουν την ίδια βάρβαρη συμπεριφορά. Νέα παιδιά, χωρίς ιδανικά, χωρίς οράματα, χωρίς αύριο, επιδίδονται σε χυδαίες ύβρεις και καταστροφές, όχι μόνο όταν γίνονται αγώνες που τότε υπάρχει και μια αιτία, μια πίκρα, μια αδικία, αλλά και τώρα που τα ινδάλματά τους χαίρονται τις παραλίες και τις θάλασσες. Ελεεινολογούν, βρίζουν, ενωμένοι με τους αναρχοαυτόνομους κι όχι τον αντίπαλο, αν υπάρχει τέτοιος, αλλά και την Αστυνομία. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή τους χαϊδεύει, ανεχόμενη, σε επιλήψιμο μάλιστα βαθμό, την ηχορύπανση και την βαρύτατη όχληση που δημιουργούν στον κόσμο. Ή μήπως δεν υπάρχει Αστυνομία; Μήπως ζούμε σε άλλο κράτος και δεν το ξέρουμε; Που συμβαίνουν αυτά; Μα εδώ!

Αν η οποιαδήποτε ανοχή εξυπηρετεί σκοπιμότητες, που εμείς οι αφελείς δεν γνωρίζουμε, το τίμημα αυτής της ανοχής το εισπράττει η Κυβέρνηση κι ο κόσμος. Η ασφάλεια αποτελεί για τον πολίτη ένα από τα μέσα, για να μην πούμε το πρώτο, της δημιουργίας του. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί κωφεύουν Εισαγγελείς κι Αστυνομία σε καταλήψεις κοινών ή ξένων χώρων από θορυβοποιούς και σε τι πολίτευμα πιστεύουν πολιτικές δυνάμεις ντόπιες και πανελλαδικές που τους υποστηρίζουν. Είναι τόσο φιλελεύθεροι αυτοί που εμείς είμαστε αδαείς και απαίδευτοι; Η αναρχία είναι ελευθερία ή δουλεία; Να θυμίσουμε εμείς οι αγράμματοι ένα ρητό του Πλάτωνα, που λέει «Η άγαν ελευθερία έοικεν εις άγαν δουλείαν, μεταβάλειν και ιδιώτην και πολίτην».

Τώρα ποιος είναι ο Πλάτωνας, ποιος ο ιδιώτης και ποιος ο πολίτης; Ε! εσείς οι πολυγνώστες της κουλτούρας και του πνεύματος (αν το θυμάστε τα πνεύματα είναι η δασεία και η ψιλή) αμφισβητείστε την ύπαρξή τους. Όταν εμείς φωνάζαμε για την αυθαιρεσία των νεαρών και την πολιτική τους κάλυψη, από τοπικό τύπο και παράγοντες, ήμασταν αντιδραστικοί και άκριτοι υποστηρικτές του Δημάρχου. Σήμερα δειλά-δειλά έρχονται στις θέσεις μας, δίνοντας βέβαια μεγάλο ποσοστό ευθύνης στον Δήμαρχο για ολιγωρία. Αν έδειχνε πιο δραστικός θα τον κατηγορούσαν για αυθαιρεσία και ολοκληρωτισμό.Φίλοι σοβαρευτείτε.

Ο Ελεύθερος  Τύπος πλήρωσε το τίμημα της αναξιοπιστίας του. Παρουσιάστηκε με την νέα έκδοσή του υπό την κ. Αγγελοπούλου να υποστηρίζει τις θέσεις της φιλελεύθερης παράταξης, παγίδεψε το αναγνωστικό κοινό του και στη συνέχεια, αφού νόμισε ότι εδραιώθηκε έκανε στροφή 180ο. Με δημοσιογράφους που καθύβριζαν την Ν. Δ., περίμενε ότι ο αναγνώστης Νεοδημοκράτης, που ήταν κυρίως ο πελάτης του θα ήταν μαζοχιστής να συνεχίσει να την αγοράζει; Ή επειδή δύο-τρεις απ’ αυτούς ήταν Νεοδημοκρατικής απόκλισης, θα κατόρθωναν να τον κρατήσουν; Είναι κρίμα βέβαια για τους εργαζόμενους, όμως κανείς δεν μπορεί να παίζει και να κοροϊδεύει. Οι σχεδιασμοί δεν βγαίνουν πάντα και οι φιλοδοξίες δεν πραγματώνονται μόνο με το χρήμα.

Κάποιοι της καινούργιας επικοινωνίας blog τα λένε, κρύβονται από την ανωνυμία και βγάζουν τα εμέσματά τους στις σελίδες τους, που στο τέλος τα τρώνε επειδή δεν αγοράζονται. Έτσι προσπάθησαν να μπλέξουν και την εφημερίδα μας, με δήθεν δημοσκοπήσεις, για τις οποίες δεν έχουμε καμία σχέση. Οι ανώνυμοι ή ντρέπονται για το όνομα που φέρουν ή είναι κακοποιοί ή ραδιούργοι ή παρεούλες. Να υποθέσουμε ότι θέλουν πόλεμο; Γιατί εμείς περίπου ξέρουμε ποιοι είναι.

Και βέβαια μπαίνοντας στον πειρασμό να διαβάσουμε μερικές απ’ αυτές τις σελίδες είδαμε τον τοπικό σπαραγμό. Της κυρίας Τίνας ούτε το όνομά της αναφέρουν. Την έχουν ξεγράψει βλέποντας τον κατήφορο του κόμματός της. Την θεωρούν ξένο σώμα ; Την κρίνουν αδύναμη; Ο καιρός θα δείξει. Ωστόσο ο καπνός υπάρχει. Εμείς πάντως κάθε αντίπαλο τον αντιμετωπίζουμε με τον ανάλογο σεβασμό.

Τα πιπεράτα θα σιγήσουν το καλοκαίρι, ευχόμενα σε όλους καλές και χαρούμενες διακοπές. Και πρέπει να γυρίσετε μαυρισμένοι σε σημείο που μην μαυρίζετε από το κακό σας όταν μας διαβάζετε. Ειλικρινά καλές διακοπές.

Tα εν Δήμω... στον αέρα

 Όπως είχαμε προβλέψει η αδιαφορία ήταν τεχνητή.

Οι τοπικοί μας παράγοντες είχαν κλώσει τα αυγά τους στον περίγυρο των Ευρωπαϊκών εκλογών, αναμένοντες με διαφορετικά αισθήματα ο καθένας.

Έπρεπε να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της προεκλογικής οχλαγωγίας, να σταθεροποιηθούν οι περιβόητες προβλέψεις, που άφησαν μία έντονη γέυση συναλλαγής μεταξύ τους και να βγουν οι «δημοτικοί» από το καβούκι τους.

 Είναι, βλέπετε, πιο νουνεχείς και πρακτικοί από τους «πολιτικούς».

 Στο Δήμο μας έσκασε ένα αναπάντεχο φαινόμενο δημοσκόπησης. Πόρτα-πόρτα.

Κάποιος φαίνεται να βιάζεται. Θέλει να προβληθεί εγκαίρως. Να προλάβει τη σκυτάλη από άλλους.

Οι ερωτήσεις ήταν καθαρά τοπικού δημοτικού χαρακτήρα.

Σχεδόν τις ξέρουμε όλες. Απ’ ότι μας διαβεβαίωσαν οι ερωτηθέντες συμπολίτες μας.

Είσθε ευχαριστημένοι από το Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή γενικότερα, από τις διάφορες Υπηρεσίες του Δήμου (τις κατονόμαζαν), από τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης,

 Εάν δεν ήταν αυτοί ποιος άλλος θα ήταν καταλληλότερος, ρωτούσαν ονομαστικά για εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους και μη,

 Εάν εγίνοντο τώρα δημοτικές εκλογές ποιον θα ψηφίζατε και ποιος έχει τις προϋποθέσεις να πάρει τις εκλογές,

 Ρωτούσαν για ηλικίες ερωτωμένων, τόπο κατοικίας τους (περιοχή) και άλλες λεπτομέρειες.

 Ο «δράστης» της δημοσκόπησης μένει αφανής.

Προφανώς γιατί δεν του πήγε καλά η δημοσκόπηση, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να την γνωστοποιήσει. Μόνον αυτός έχει το δικαίωμα να την γνωστοποιήσει.

Η εταιρία πάντως που έκανε τη δημοσκόπηση, από τις ερωτήσεις που έκανε και τη δομή του σκεπτικού τους, φαίνεται πως είναι σοβαρή.

Οι πληροφορίες λένε ότι αυτός που έκανε τη δημοσκόπηση, προέρχεται από την Αντιπολίτευση και επέλεξε σωστά τον πολιτικό χρόνο της δημοσκόπησης, τώρα που η Κυβερνητική παράταξη, μετά τις Ευρωεκλογές, είναι στα «κάτω» της.

Πολλά ονόματα ακούγονται, αλλά πιο έντονα είναι τα ονόματα των κ.κ. Πέττα και Γ. Βλαχογιάννη.

Οι πάντες, βέβαια, αρνούνται την «πατρότητα» της δημοσκόπησης.

Και για προσωπικούς λόγους και για αποφυγή πρόκλησης στο εσωτερικό μέτωπο.

Ακούγονται ακόμη τα ονόματα του κ. Καλλίρη και επωνύμων κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Βλέπουν ότι οι δυνατότητες της κας Καφατσάκη φυλλορροούν, μαζί με τις ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ περισσότερο που παρέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ εγκαίρως, δηλαδή προ των Ευρωεκλογών.

Τώρα, μετά τον θάνατον, ουκ εστι μετάνοια.

Κανένας δεν την θέλει. Επικαλούνται τη ρήση του Γέρου: Ο ναός να είναι Ορθόδοξος, κερί ας ανάβει όποιος θέλει.

Για καντηλανάφτη τη θέλουν.

Αλλά φαίνεται ότι δεν θέλει εκείνη, γι’ αυτό επιχειρεί να συμμαζέψει παλιούς φίλους και καινούργιες αγάπες και να δυναμώσει την προβολή της.

Μιλάνε και για προσωπικό της έντυπο προεκλογικής χρήσης και κατανάλωσης.

Πάντως οι καιροί δεν είναι καλοί, αφού και οι δημοσκοπήσεις πλέον δεν ευνοούν γενικότερα.

Η τελευταία δημοτική δημοσκόπηση φέρνει τον Δήμαρχο κ. Καζάκο με ΔΙΠΛΑΣΙΟ ποσοστό ψήφων-προτιμήσεων από την κα Καφατσάκη.

Ο κ. Καζάκος φέρεται να παίρνει ποσοστό άνω του 40% και να έχει βέβαιη την παράσταση της νίκης.

Γι’ αυτό προφανώς δεν δημοσιεύεται και η δημοσκόπηση.

Πάντως πιστεύουμε ότι όταν ένας οργανισμός ερωτά γενικά το Λαό για κάποιες γενικές προτιμήσεις, είναι υποχρεωμένος να τον πληροφορήσει γι’ αυτές τις προτιμήσεις του.

Ας μην του πει τα επί μέρους θέματα που ενδεχομένως ενδιαφέρουν προσωπικά τον παραγγείλοντα τη δημοσκόπηση,

αλλά τα γενικά που λένε πως βλέπουν οι πολίτες την κάθε δημοτική παράταξη, πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα των διαβουλεύσεων και ανακατατάξεων, δεν εξέλιπαν και οι μόνιμες «εξωκοινοβουλευτικές» υποψηφιότητες που επιμένει η κάθε μία με τον τρόπο της.

Ο κ. Αντώνης Πέττας παραμένει ανεκδήλωτος διεκδικητής, που παρακολουθεί, το συζητεί και δεν αποφασίζει εύκολα.

Ο κ. Κώστας Καλλίρης, κινείται πιο προσεκτικά, πιο συγκεκαλυμμένα, γνωρίζει καλά από κομματικό παρασκήνιο και κινείται άνετα στους κομματικούς χώρους. Είναι εν δυνάμει υποψήφιος.

Η κ. Φωτ. Σακελλαρίδου, με τη δική της παρέα, θα ήθελαν από το χώρο της ένα παλιό συνεργάτη εμπιστοσύνης της.

Έχουμε εντοπίσει από καιρό αυτόν τον συνεργάτη στο πρόσωπο του κ. Γιάννη Ζωϊόπουλο, παλιού Προέδρου του Δ.Σ. επί Σακελλαρίδου και Εργολάβου Δημοσίων Έργων. (έκανε το Δημαρχείο Βάσκα κ.λ.π.)

Βέβαια ο κ. Ζωϊόπουλος το αρνείται και στο καφενείο που πίνουν καφέ με τον Δήμαρχο και άλλους κοινούς φίλους, αλλά θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς;

Πάντως σημειώστε αυτό το όνομα. Θα με θυμηθείτε.

Αλλά τα παιγνίδια με τους διαχειριστές της πολιτικής δημοσιότητας και των τηλεοπτικών παραισθήσεων συνεχίζονται.

Βέβαια, δεν αμφισβητείται πλέον η κατασκευή από διαφόρους ρεπορτάζ-μαϊμού είτε στα γραφεία τους είτε παίζοντας το ρόλο γιουσουφακίων ορισμένων ενδιαφερομένων.

Η πιάτσα γελά μαζί τους, αλλά αυτοί αναίσθητοι και απτόητοι συνεχίζουν  να ...ενημερώνουν, τρομάρα τους, τους αναγνώστες, τους τηλεθεατές,  τους ακροατές.

Αξίζει τον κόπο να σταθούμε στους ακισμούς του Αλαβάνου.

Το παιχνίδι της παραίτησης-απειλής-εκβίασης είναι γνωστό.

Αλλά πιο γνωστή είναι η πρόθεση της αγραβάτωτης αναίδειας του Αλαβάνου.

 Σκοπός του είναι να διαλύσει το ΣΥΝασπισμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Έχει απέναντί του την «ανανεωτική» ομάδα του Συνασπισμού που αμύνεται με πολιτική ευπρέπεια και καθαρότητα απέναντι στον πολιτικό κυνισμό της ηγετικής ελιτ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μωσαϊκό ασύμβατων κοσμικών ειδώλων με διαφορετικές οπτικές των πολιτικών και κοινωνικών φαινομένων.

Εκεί συνωθούνται κοινοβουλευτικοί και «αντισυστημικοί», μαρξιστές, λενινιστές και μεταρρυθμιστές.

Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, διαβάζουμε στα παλιά βιβλία.

Το δίλημμα διατυπώνεται στην ανανεωτική ομάδα, στους τελευταίους των Μοϊκανών, όπως λένε.

Ή θα υποταγούν ή θα αποχωρήσουν....

Να ζει κανείς ή να μη ζει, έλεγε ο Σαίξπηρ.

Οι Ευρωεκλογές έδειξαν κάποιο δρόμο;

Έπειτα διακατέχομαι από μέγιστη συγκίνηση για δύο μεγάλα γεγονότα των ημερών μας. Για την κοροϊδία της Κυβέρνησης στους αγοραστές μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων και στο κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου».

Δεν μπορώ να κλείσω μάτι διότι η Κυβέρνηση κορόϊδεψε το «λαουτζίκο» και τον άφησε να πάει ν’ αγοράσει πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού εκμεταλλευόμενοι τις μειώσεις που καθιέρωσε.

Έτσι θηριώδη τζιπ και Καγιέν αγοράστηκαν αθρόως και η Κυβέρνηση επ’ αυτών επέβαλε υψηλούς φορούς.

Δεν άφησε το γεγονός ασυγκίνητους και τους αστέρες της Τηλεόρασης (Χατζηνικολάου-Ευαγγελάτο) και κατακεραύνωσαν αυτή την «κοροϊδία» και έτσι έδειξαν την αλληλεγγύη τους και τη συνέπειά τους στη....φτωχολογία.

Ενώ ούτε συγκίνηση ένοιωσαν, ούτε ευαισθητοποίηση επέδειξαν ούτε δημοσιότητα προσέδωσαν (πλήρης μουγκαμάρα από ΟΛΑ τα ΜΜΕ) σ’ ένα μεγάλο εθνικό θέμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει επιστροφή 245.000.000 ΕΥΡΩ από τις επιδοτήσεις τις Αγροτικές κατά την περίοδο 1999-2004, λόγω κακής διαχείρισής τους.

Και αυτά μέσα στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Βέβαια, μακριά από μας η σκέψη ότι η μουγκαμάρα αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο και προσδιορισμένο αυτό σκάνδαλο είναι  π ρ ά σ ι ν ο.

Για το κλείσιμο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, που αποδεδειγμένα βούλιαξε στα εκατομμύρια χρέη σπάνια ακούστηκαν, με αληθοφάνεια τόσες ανοησίες.

Και να μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς.

Είπαν, ότι «εγγύηση» της Δημοκρατίας είναι ο σημερινός Ελληνικός Τύπος.

Αυτό το καταλάβαμε καλά όταν είδαμε τις τέσσερες μεγαλύτερες και εγκυρότερες υποτίθεται εφημερίδες των Αθηνών να έχουν πλήρες ρεπορτάζ και να περιγράφουν με λεπτομέρειες την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ.λ.π.

Με μία...μικρή διαφορά. Ο κ. Ερντογάν δεν έφτασε ποτέ στην Αθήνα.

Αυτό δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, δεν είναι «ανθρώπινο σφάλμα», αλλά είναι έμπρακτη ομολογία ότι υπάρχει ένα μηχανισμός που κατασκευάζει ειδήσεις.

Μας θυμίζει σοβιετικό σύστημα πληροφόρησης, που ασφαλώς δεν αποτελεί «προϋπόθεση Δημοκρατίας».

Είπαν, επίσης, ότι φταίει το INTERNET. Αλλά είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα ο αναγνώστης του Τύπου έχει ελάχιστη σχέση με το INTERNET.

Σήμερα ΟΛΟΣ ο ημερήσιος Ελληνικός Τύπος πουλάει αθροιστικά όσο πούλαγε το 1990 μία μόνον από τις μεγάλες τότε εφημερίδες.

Μέσα σε 17 χρόνια χάθηκαν 900.000 αναγνώστες (άνω του 75% του συνολικού κοινού).

Αυτοί δεν έπαυσαν να διαβάζουν, δεν ξέχασαν να διαβάζουν, δεν αδιαφόρησαν για την επικαιρότητα και δεν μπήκαν στο INTERNET, όπως αποδεικνύεται και από τις μετρήσεις.

Απλά απέρριψαν τις Ελληνικές εφημερίδες γιατί είναι αναξιόπιστες και παιδαριώδεις, με περιφρόνηση στον αναγνώστη.

Είπαν, ότι η κρίση του Τύπου οφείλεται στην «τεχνολογική Επανάσταση».

Αλλά τέτοια «απείλησε» τον Τύπο και η εποχή του ραδιοφώνου (1930-1940) και η εποχή της τηλεόρασης (1950-1960).

Και η απειλή αυτή ήταν μεγαλύτερη γιατί η χρήση αυτών ήταν πολύ απλή και η διάδοσή τους άμεση και δεν χρειάζονταν εξοικείωση κ.λ.π. όπως γίνεται με το INTERNET.

Εν τούτοις, όχι μόνον δεν εξαφανίστηκαν οι εφημερίδες, αλλά άλλαξαν οι ίδιες, έγιναν πιο ποιοτικές, πιο σύγχρονες, πιο αληθινές και ανέβαζαν με τα χρόνια την κυκλοφορία τους, ώστε στη δεκαετία 1970-1980 πωλούσαν πολύ περισσότερα φύλλα απ’ ότι πρώτα.

ΔΕΝ είπαν, για τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ειδικότερα, ότι πήραν την μεγαλύτερη εφημερίδα της Κεντροδεξιάς και την μετέτρεψαν σ’ ένα κεντροαριστερό ταμπλοϊντ, την ώρα που αυτά τα σχήματα ήδη έφθιναν.

Ο ιδρυτής Βουδούρης, γνωστός Αριστερός και ικανός επιχειρηματίας έκανε την εφημερίδα του Κεντροδεξιά και οι μετά θάνατον «διάδοχοί» του στη διαχείριση, μη Αριστεροί, την έκαναν κεντροαριστερή.

Άφησαν τη μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων που είχε απορρίψει τα στερεότυπα του κεντροαριστερισμού....ελαφρολαϊκού τύπου, εγκατέλειψαν πλήρως το κοινό τους και διεκδίκησαν μερίδιο σε μία πίτα που συνεχώς έφθινε, μίκραινε.

Ας καταλάβουν κάποτε κάποιοι άνθρωποι που παριστάνουν τους ειδήμονες ή τους προικισμένους επιχειρηματίες την ασημαντότητα της ζωής τους και την μηδαμινότητα των πράξεών τους.

Ο μεγαλοσχημονισμός δεν μπορεί να κρύψει επ’ άπειρον το κραυγαλέο μηδενικό.

Εμείς πάντως παραμένουμε στις απόψεις του Θωμά Τζέφερσον: «Ανάμεσα σε μια Κυβέρνηση χωρίς εφημερίδες και σε εφημερίδες χωρίς καμμιά Κυβέρνηση δεν θα είχα τον παραμικρό δισταγμό να επιλέξω το δεύτερο».

Αλλά κάπου- κάπου μας έρχονται και αχτίδες φωτός στο άνυδρο πεδίο της πολιτικής μας όσμησης.

Για πρώτη φορά, δύο βουλευτές της Ν.Δ., οι κ.κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας (Ηλείας) και Γρηγόρης Αποστολάκος (Λακωνίας) τα είπαν έξω από τα δόντια στο «FORUM 2020» στους δημοσκόπους Στράτο Φαναρά, Κώστα Παναγόπουλο και Θωμά Γεράκη.

Άστραψαν και βρόντησαν οι δύο βουλευτές κατά των εταιριών δημοσκοπήσεων, ιδίως μετά την κομματική τοποθέτηση του Κώστα Παναγόπουλου που χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό βαρίδι για τη Ν.Δ.

Κατηγόρησαν τους δημοσκόπους ότι δεν ενεργούν επαγγελματικά και αντικειμενικά αλλά είναι με τους αποκλειστικούς εργοδότες τους, δηλαδή τα Μ.Μ.Ε.

ότι είναι οι δύο όψεις του αυτού νομίσματος, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας

τους καταλόγισαν ότι υπηρετούν τον μηδενισμό και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος με στόχο τον έλεγχό του και

μίλησαν για φασισμό των δελτίων των οκτώ (8) και πολλά άλλα άκρως ενδιαφέροντα θέματα.

Αλλά φασιστικό κύμα φαίνεται ότι χτύπησε και τους οργανωτές του FORUM 2020, διότι δεν αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα τους οι απόψεις-κατηγορίες των δύο βουλευτών.

Βέβαια, έχουμε και τους γραικύλους.
Αλλά γι’ αυτούς στο επόμενο.
Έτσι για να τους γνωρίσουμε.

ΑΝΤΑΙΟΣ

Συμμετοχή του δήμου μας στο ευρωπαϊκό συνέδριο του European Social Network

Ο Δήμος Ζωγραφαίων συμμετείχε με μία 6μελή εκπροσώπηση στο 17ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα από 22 έως 24 Ιουνίου 2009.

Το Συνέδριο οργανώνεται κάθε χρόνο από το EUROPEAN SOCIAL Network – ESN (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκτυο). Είναι ένα φόρουμ που αφορά στις Διευθύνσεις Κοινωνικών υπηρεσιών, υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και απασχόλησης. Η φετινή διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με την Τσέχικη Προεδρία της Ε.Ε, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης της Τσεχίας, το Δήμο Πράγας, την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Τσεχικής Δημοκρατίας, την Επιτροπή Περιφερειών, το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών και το NOPUS, και υποστηριζόταν από το Nordic Council of Ministers, όπως επίσης υπήρξαν και οι εκπρόσωποι των ανωτέρω χώρων.
ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Το ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κοινωνικών Υπηρεσιών είναι ένα σημαντικό γεγονός για όλους εκείνους που ασχολούνται με τον προγραμματισμό και την παροχή ευρωπαϊκής κοινωνικής φροντίδας και υγείας με τα υψηλότερα πρότυπα. Με πάνω από 30 πολυγλωσσικές παρουσιάσεις και εργαστήρια, το συνέδριο προσέφερε μία μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και «βέλτιστων πρακτικών».
Παρουσίασε και πρόβαλε στρατηγικές και πρακτικές εκμάθησης και ανάπτυξης σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση υπηρεσιών σε διάφορες περιφέρειες της Ευρώπης: σε στρατηγικό, πολιτικό, διοικητικό και επιχειρηματικό επίπεδο.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα Αγγλικά, Τσέχικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά και προσέλκυσε 400 εκπροσώπους από περίπου 25 διαφορετικές χώρες.
Ο Δήμος Ζωγράφου, είχε ενεργή παρουσία με τους εκπροσώπους της, τόσο στην  παρακολούθηση των βασικών εισηγήσεων στην κεντρική αίθουσα, όσο και στη συμμετοχή των 3 εργαστήριων που είχαν προδηλώσει με θέματα:
 (1) INTEGRATED SOCIAL CARE AND HEALTH INSPECTION FOR OLDER PEOPLE (United Kingdom - Scotland), Social Work Inspection Agency, Scotland.
 (2) APPLYING QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS TO SOCIAL ENTERPRISES FOR THE LONG-TERM UNEMPLOYED (Germany).
(3) INVOLVING YOUTH TO PROMOTE SOCIAL RESPONSIBILITY AND ACTIVE CITIZENSHIP (Denmark), Social Center West, City of Aarhus, Denmark.
Η Αντιδήμαρχος κα Τώνια Καλύβα, με την δυναμική της παρουσία, προκάλεσε  και επανέφερε το θέμα της διοργάνωσης του επίσημου σεμιναρίου του ESN του 2010, να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Αναφερόμενη στο ότι έχει την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου μας και των αντίστοιχων Υπουργών, η απάντηση του Προέδρου κου  Lars- Goran Jansson, των Διευθυντών του Δικτύου κου John Halloran και Christian Fillet, ήταν ιδιαίτερα θετική έως και σίγουρη. Το γεγονός, ότι ο Δήμος μας έχει την δυνατότητα, είτε μέσω του γνωστικού αντικειμένου των ανθρώπων του, είτε μέσω των δομημένων υπηρεσιών του, θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη σε θέματα μείζονος σημασίας, τόσο στον Ελλαδικό, όσο και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Τέλος, η αντιπροσωπεία προσέφερε στη Διοίκηση του ESN από μια συλλεκτική κασετίνα με τα σήματα όλων των Αθλημάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Το Δήμο Ζωγράφου εκπροσώπησαν:
ΚΑΛΥΒΑ ΤΩΝΙΑ – Αντιδήμαρχος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικών Υπηρεσιών
ΚΑΖΑΚΟΥ ΕΛΛΗ – Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.Ζ.)
ΓΚΟΥΜΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
ΒΑΡΣΑΜΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – Δημοτική Σύμβουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ – Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου σε Θέματα Ανάπτυξης και HR
ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ ΔΑΦΝΗ – Στέλεχος Αυτοτελούς Γραφείου Προγραμματισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Με πολλαπλά μηνύματα η Ημερίδα για την Προστασία του Περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου

Στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος στόχευε η ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Ζωγράφου και συγκεκριμένα η διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 5 Ιουνίου,  με θέμα: «Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.  

Την ως άνω εκδήλωση προγραμμάτισε και πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Περιβάλλοντος  κ. Δημήτρης Αμπαζής, ο οποίος άνοιξε την ημερίδα καλωσορίζοντας τους εισηγητές και το κοινό. Στην εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό κινηματογράφο «Αλέκα» το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Καζάκος, η Αντιδήμαρχος Τώνια Καλύβα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Μπουντούρης, Δημήτρης Μπίτσικας,  Βασίλης Θώδας, Χαράλαμπος Κουκούτσης, Μαρία Βαρσαμιδάκη, Γιώργος Γρίβας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ευθύμιος Σκαρμούτσος και πλήθος δημοτών, καθώς η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Παναγιώτης Παπαδάκος, γεωπόνος – μελετητής των παραγωγικών και ενεργειακών επενδύσεων επισήμανε ότι «το θέμα της Ημερίδας καθίσταται σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρο αλλά και εξαιρετικά σημαντικό για την ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, καθώς το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει και αναπτύσσεται το άτομο αποτελεί αγαθό το οποίο  πρέπει να διαφυλάττουμε όλοι».
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κα Ρόζυ Χαριτοπούλου, Dr. Περιβαλλοντολόγος, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, η οποία μίλησε για τη Βιώσιμη Διαχείριση των Απορριμμάτων και την υιοθέτηση του τρίπτυχου μείωση παραγόμενου όγκου απορριμμάτων-ανακύκλωση-επεξεργασία με σύγχρονες μεθόδους μαζί με τον απαραίτητο συνυπολογισμό του οικονομικού κόστους και την εισαγωγή κινήτρων και αντικινήτρων για τους ΟΤΑ.
Ακολούθησε ομιλία του κου Κώστα Τάτση - Γεωπόνος, Αντιπρόεδρος ΠΕΕΓΕΠ, ο οποίος έδωσε έμφαση στο πράσινο δώμα, τις τεχνικές, τα προβλήματα και τις ενδεδειγμένες λύσεις.
Για την κομποστοποίηση  και την εναλλακτική διαχείριση των στερεών αποβλήτων μίλησε στη συνέχει  ο κος Δημήτρης Χωματίδης - Μηχανικός Περιβάλλοντος, ο οποίος  υπογράμμισε ότι η μεγάλη ποικιλία των παραγόμενων προϊόντων, η υπερκατανάλωση τους, η αφθονία ειδών υλικών κατασκευής, η διαθεσιμότητα των φυσικών πόρων και η μη ορθολογική διάθεσή τους μετά τη χρήση τους, δημιούργησαν τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κα Ευαγγελία Δασκαλάκου, Dr. Δασολόγος και δόκιμη ερευνήτρια ΕΘΙΑΓΕ, η οποία έκανε μια ενημερωτική παρέμβαση τονίζοντας ότι οι πληροφορημένοι και ενεργοί πολίτες είναι ο κινητήριος μοχλός για να υλοποιηθούν οι στόχοι των σχετικών για την προστασία του περιβάλλοντος νόμων  και να προστατευθεί πιο αποτελεσματικά το περιβάλλον.

Ο Δήμος Ζωγράφου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή του Δήμου με δικό του περίπτερο στην Έκθεση Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2009.

Στην έκθεση αυτή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δείχνει τις δραστηριότητες και τις προόδους της, τη συναρμογή της με τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας και τις απαιτήσεις της Τεχνολογικής έκρηξης που σημαδεύει τον αιώνα μας.
Στην πορεία αυτή προς την πρόοδο δεν έπρεπε άλλο να λείψει ο Δήμος Ζωγράφου, ο οποίος έχει να επιδείξει τεχνικά, διοικητικά, τεχνολογικά και κοινωνικά επιτεύγματα και ελάχιστοι δήμοι θα μπορούσαν να υπερηφανεύονται γι’ αυτά.
Έπειτα, είναι καιρός ο Δήμος μας να διεκδικήσει μείζον κομμάτι στην πίτα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προβάλλοντας προς όλες τις κατευθύνσεις την εργασία του και τα επιτεύγματά του.

Πρωτοπόρος ο Δ. Ζωγράφου στην τεχνολογική πρόοδο

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» 2007-2013  ο Δήμος Ζωγράφου κατέθεσε πέντε νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 3.952.228,00 ευρώ 

1. «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ WebTv Ενημερωτικού Περιεχομένου για τους   Δημότες του Δήμου Ζωγράφου»
Το έργο αφορά στην Εγκατάσταση και Λειτουργία WebTV (ή αλλιώς διαδικτυακή τηλεόραση)  για τους Πολίτες του Δήμου Ζωγράφου, με Ενημερωτικό Περιεχόμενο, σε τοπικές ειδήσεις και νέα, εκδηλώσεις συνέδρια, αγώνες, ντοκιμαντέρ, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώσεις για θέματα ψυχαγωγίας και κοινωνικών δράσεων κ.λπ.
2. «Ανάπτυξη Ψηφιακού Διαδραστικού Δικτύου μέσω Τεχνολογιών Νέας Γενιάς για την Παροχή Ψηφιακών Υπηρεσιών με Στόχο τη Ψηφιακή ενημέρωση των Δημοτών»
Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος, για αποτελεσματική πρόσβαση και εξυπηρέτηση του δημότη σε θέματα περιβαλλοντικού, δημοτικού ενδιαφέροντος κλπ., θα μεριμνεί για την επίλυση των προβλημάτων τους, την εξέλιξη των αιτημάτων τους και θα προτείνει λύσεις  μετά από σύντομες διαβουλεύσεις.
3. «Ενεργειακό Πληροφοριακό Σύστημα Ψηφιακών Διαδραστικών Υπηρεσιών Δήμου Ζωγράφου (e-ENERGY)»
Το συγκεκριμένο έργο έχει ως στόχο τη βέλτιστη διαχείριση και ελαχιστοποίηση της Ενεργειακής κατανάλωσης (Ηλεκτρικής, Θερμικής) κτιρίων, υποδομών και των κατοίκων (Ιδιώτες και Επιχειρήσεις) του Δήμου Ζωγράφου.
4. «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ,
ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΡΟΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΣΤΟ   ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»  
Το σύστημα Διαχείρισης Πρωτοκόλλου, Αιτημάτων και Ροής Εργασιών πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας του Δήμου Ζωγράφου κατά την αλληλεπίδρασή του με τους πολίτες.
Πρόκειται για ένα εύχρηστο εργαλείο, το οποίο ανταποκρίνεται τάχιστα στις απαιτήσεις του πολίτη και την επίλυση των προβλημάτων του, καθώς θα αφορούν την Παρακολούθηση της εξέλιξης αιτημάτων των πολιτών από τη δημιουργία τους μέχρι την οριστική τους διεκπεραίωση.
5. «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»                                                  
  Μερικές από τις προσφερόμενες υπηρεσίες του προγραμμάτος:
1. παρέχει ενημέρωση για την επιχειρηματικότητα και τις χρηματοδοτήσεις – επιδοτήσεις από Εθνικούς ή Ευρωπαϊκούς πόρους
2. προωθεί και ενισχύει την τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα και επιχειρηματικότητα,
3. διαθέτει πληροφορίες για προγράμματα επιμόρφωσης και επαγγελματικής        κατάρτισης,
4. ενημερώνει για νέες θέσεις εργασίας.
5. Στοχεύει στη μείωση της ανεργίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

                              
Τολμήστε. Δώστε ελπίδα

Φθάσαμε στο απόγειο της φθοράς, Κουρέλια σε όλους τους τομείς. Χωρίς μέτρο, παρακαταθήκη των προγόνων μας με παγκόσμια διαχρονικότητα, χωρίς αρχή, με παρηκμασμένο ηθικό, χωρίς ηθικές αναστολές, με περισσή καταφρόνια στις αξίες, χωρίς αντιστάσεις, χωρίς πίστη κι εμπιστοσύνη στην πολιτική, χωρίς συνειδητή πειθαρχία πορευόμαστε στο πουθενά, με πυξίδα την απελπισία και την ψυχική παγωνιά. Ένας ατελείωτος μακρόσυρτος βαρύς χειμώνας κι ακριβοθώρητο τ’ όραμα της άνοιξης.
Και μέσα στον ορυμαγδό της αναρχίας, της απείθειας, της εγκληματικής προδιάθεσης, του ετσιθελισμού, της ασέβειας και γενικώς του βαρβαρισμού ξεπήδησε και η παγκόσμια οικονομική ύφεση, συνοδευόμενη από επικείμενες επιδημίες. Η τρέλα στην κορύφωσή της.
Χάσαμε το μέτρο, εμείς που δώσαμε στην ανθρωπότητα την έννοια και την σημασία του. Κι οδηγηθήκαμε στην άρνηση, στην απροθυμία και στον ωχαδελφισμό, έρμαια μιας βρώμικης κι ανίερης προπαγάνδας, κάποιων ντόπιων και ξένων συμφερόντων, που μας θέλουν ραγιάδες των κάποιων συμφερόντων, οσμηρών από το ευώδες και πλούσιο περιβάλλον.
Από το ένα μέρος οι κομπορρήμονες, οι φθαρμένοι και βουτηγμένοι στην λάσπη και αμαρτία, με νωπή την σφραγίδα, βιαστικοί για την μοιρασιά της εξουσίας, να υπόσχονται τα πάντα, επιπόλαια κι ανέξοδα και να καυχώνται για την Πύρρεια νίκη τους. Από το άλλο η αδυναμία, ουσιαστικά και τυπικά, μιας Κυβέρνησης να χτυπήσει την γροθιά στο μαχαίρι και «Γαία πυρί μειχθήτω».
Είναι δυνατόν να σκοτώνονται Αστυνομικοί, να καίγεται η Αθήνα, να αλωνίζουν οι αναρχοαυτόνομοι, να γκετοποιούνται γειτονιές του κέντρου της Πρωτεύουσας, να καθυστερεί η είσπραξη των εσόδων, και να παραμένουν στις θέσεις τους οι υπεύθυνοι;
Είναι δυνατόν να υπάρχουν σύμβουλοι με αδίστακτες συμπεριφορές που το μόνο που ξέρουν είναι να προπηλακίζουν τον κόσμο και να εισπράττουν τον παχυλό μισθό τους;
Είναι δυνατόν ανώτατοι υπάλληλοι να εκτελούν με πλημμέλεια  απροθυμία ή και με δόλιο  υποκειμενισμό τα καθήκοντά τους και να τους χαϊδεύετε;
Είναι δυνατόν άνθρωποι της πεντάρας, παριστάνοντας τους αρχηγίσκους και τους δήθεν ανεξάρτητους, να δημιουργούν κάθε φορά προβλήματα με αξιόμεμπτες πράξεις ή ανόητες δηλώσεις και να τους κρατάτε;
Θα πέσει η Κυβέρνηση. Ε! Kαι; Έχει η Ν. Δ. σαν αυτοσκοπό την εξουσία; Όχι απ’ ό,τι διατείνεται ο Αρχηγός της,
Ας βγει μπροστά. Με ευθύτητα, σαφήνεια και παρρησία ας καταγγείλει στον Ελληνικό Λαό τον πόλεμο που υφίσταται από τα εσωτερικά συμφέροντα κι’ από τους φίλους μας τους Αμερικανούς, που δεν δέχονται ακηδεμόνευτες φωνές κι’ ας προχωρήσει σε εκλογές  με καθαρούς κι αλώβητους υποψήφιους . Αν τις χάσει, οι βολεμένοι θα χάσουν κι ο Ελληνικός Λαός, αν εμπιστευτεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το αναπαλαιωμένο, αλαζονικό και με το θλιβερό παρελθόν του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει την δύναμη, ούτε τη ικανότητα να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Γιατί δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Αν παρά ταύτα έχει πραγματικά μεταλλαχτεί, εκείνοι που θα χάσουν είναι οι ρεβανσιστές οπαδοί του που θα απογοητευτούν και οι κομματικές στρατιές που περιμένουν διορισμούς και διανομή του κράτους. Γιατί τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει.

Χ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ