Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Θριάμβευσε η επιμονή, η συνέπεια και ο προγραμματισμός
του Δημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ. 
Έκλεισε στόματα και αιφνιδίασε 
όλους όσους διέδιδαν στους εργαζόμενους 
της Δ.Ε.Α.ΔΗ.Ζ.
ματαίωση της μονιμοποίησής τους

ANAΓΚΑΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Από το 2000, με την ισχύ διαφόρων προγραμμάτων πρόσκαιρης εργασίας, κυρίως του ΟΑΕΔ, προσελήφθηκαν μέχρι το 2004 και κατά τη διάφορα χρονικά διαστήματα πολλοί άνεργοι νέοι και νέες. Όταν τελείωνε ο χρόνος εργασίας τους, που ήταν ορισμένου χρόνου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έπρεπε να φύγουν.
Τότε επενέβη ο Δήμαρχος κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ και έκανε παράτυπα ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που είχαν οι εργαζόμενοι αυτοί.
Αυτό έγινε και δεύτερη φορά έτσι ώστε οι προσληφθέντες για συγκεκριμένο και μικρό χρονικό διάστημα, να συμπληρώσουν συνεχή 24μηνη εργασία, ενώ συγχρόνως το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφιζε πρόταση του Δημάρχου, που πήρε στα χέρια του ο κάθε εργαζόμενος ότι οι εργαζόμενοι αυτοί στην εργασία που κάνουν «πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου».
Αξίζει τον κόπο να υπενθυμίσουμε ότι όταν ο Δήμαρχος ευεργετούσε τους εργαζόμενους με τις ανανεώσεις των συμβάσεών τους κ.λ.π., απειλείτο από πολλούς αντιπολιτευομένους ότι θα τον στείλουν στον Εισαγγελέα για «παράβαση καθήκοντος». Και ας μην ξεχνάμε ότι τότε ήτο Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Έτσι βρήκε τους εργαζόμενους στη Δ.Ε.Α.ΔΗ.Ζ. το 164/2004 Πρ. Διάταγμα (Παυλόπουλου) με 24μηνη συνεχή υπηρεσία και έδωσε τη δυνατότητα στο Δήμαρχο και το Δ.Σ. να μετατρέψουν την ορισμένου χρόνου εργασία τους σε Αορίστου Χρόνου στη Δημοτική Επιχείρηση, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από το ΑΣΕΠ.
Τότε και μόνο εξασφαλίστηκαν από τον κίνδυνο απολύσεώς τους από την επιχείρηση οι εργαζόμενοι.
Η νομική αυτή θέση των εργαζομένων έμεινε μέχρι τη δημοσίευση, τον Μάιο του 2006, του Νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπου προβλέπεται η διάλυση υπό προϋποθέσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων και δυνατότητα μεταφοράς των εργαζομένων στους Δήμους, τα Νομικά Πρόσωπα αυτών και στις νέες μορφές επιχειρήσεων που προβλέπει ο Νέος Κώδικας, δηλαδή τη μορφή ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ των ΟΤΑ.




Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ μας ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ επί του ΘΕΜΑΤΟΣ, από τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2005.
Έπρεπε να ήταν παρόντες ΟΛΟΙ οι πολίτες του Δήμου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27-7-2009, όπου ο Δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ εισηγήθηκε «με χαρτί και με μελάνι», λεπτομερώς, αιτιολογημένα, προσωπικά την τοποθέτηση κάθε συμβασιούχου στις μόνιμες πλέον θέσεις τους.
Αισθήματα έξαρσης, υπευθυνότητας, ανθρωπιάς, συγκίνησης, υπερκομμματικής και υπερπαραταξιακής συμπεριφοράς, δημιούργησαν πανηγυρική ατμόσφαιρα.
Ο Δήμαρχος κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια να κρατήσει στη δουλειά παιδιά ΑΜΕΑ, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια  εκτός Δημοτ. Επιχειρήσεων και εκτός Δήμου θα έμεναν χωρίς δουλειά.

«Δεν αντέχω να δω αυτά τα παιδιά (αδύναμα σωματικά, πνευματικά, ψυχολογικά, από ναρκωτικά κ.λπ.) να μένουν στους δρόμους. Γιατί είναι βέβαιο ότι κανένας δεν θα τους προσλάβει ποτέ».

Πρόκειται για 59 εργαζόμενους ΑΜΕΑ και η επιβάρυνση του προϋπολογισμού είναι μεγάλη. Πολύ περισσότερο που τώρα όλοι οι παλαιοί συμβασιούχοι της Δ.Ε.Α.ΔΗ.Ζ., θα έχουν αύξηση των αποδοχών του κατά 40% απ’ ότι έπαιρναν.

«Πρέπει όλη η κοινωνία, ΟΛΟΙ μας, έλεγε ο Δήμαρχος, να αναλάβουμε αυτή τη δαπάνη. Αποτελεί κοινωνικό μας καθήκον». 
Και το έκανε.

Το επίτευμα αυτό, όμως:
προϋποθέτει οικονομικούς και λογιστικούς υπολογισμούς, αναδιαρθρώσεις προγραμμάτων, αιματηρές οικονομίες σε δαπάνες, εξοικονομήσεις εσόδων από τους παρακρατηθέντες πόρους που άρχισε από την αρχή του 2009 να αποδίδει στους ΟΤΑ η Κυβέρνηση και μελλοντικούς σχεδιασμούς.
Έγινε και αυτό και ο Δήμαρχος ανέφερε σουμαρισμένα τα οικονομικά στοιχεία που δίνουν τη δυνατότητα της μονιμο-ποίησης ΟΛΩΝ των συμβασιούχων. Οι συμβασιούχοι τοποθετούνται στις δύο εταιρείες του Δήμου, δηλ. στην ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (70 άτομα) και στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΜΑΞΙΑΔΗΖ Α.Ε. 12 άτομα), στο Δήμο και στα Νομικά πρόσωπα του Δήμου (190 άτομα).

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Όπως προκύπτει και από το φύλλο μας του Νοεμβρίου 2008 (τεύχος 37), η αντιπολίτευση καταψήφισε την πρόταση του Δημάρχου στην άλλη ιστορική συνεδρίαση του Δ.Σ. της  4-11-2008 για κάλυψη ΟΛΩΝ των εργαζομένων της Δ.Ε.Α.ΔΗ.Ζ.
Δηλαδή καταψήφισε την πορεία των συμβασιούχων εργαζομένων της Δ.Ε.Α.ΔΗ.Ζ. και των μη κερδοσκοπικών εταιρειών, ώστε να μην έχουν τη συμερινή ευτυχή κατάληξη. Στο Δ.Σ. της 27-7-2009 η Αριστερή Αντιπολίτευση όλων των αποχρώσεων κ α τ α ψ ή φ ι σ ε  την πρόταση μονιμοποίησης του Δημάρχου, με μη σοβαρή αιτιολογία, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση την ψ ή φ ι σ ε  με κάποια επιφύλαξη, που αφορούσε αναφορά του Σωματείου των μονίμων μεροληπτική για δύο άτομα που δεν ήταν βάσιμη.

Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου υπ’ αριθμόν 36309, 36409 και 36509 έγινε η μεταφορά του προσωπικού της Δ.Ε.Α.ΔΗ.Ζ. και των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών σε Κ.Ε.ΔΗ.Ζ., ΜΑΞΙΑΔΗΖ και σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα αυτού.
Οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν ήδη και συμπληρώνονται από τα δικαιολογητικά στοιχεία που απαιτεί ο Νόμος, τα οποία πρέπει να συνοδέψουν τις αποφάσεις στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ώστε να εγκριθούν και από εκεί να οδεύσουν για δημοσίευση  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Πιστεύεται ότι και τυπικά η τελευταία αυτή δημοσίευση θα γίνει εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2009.



Η... ΟΜΗΡΙΑ
Κάποιοι ανόητοι από την αντιπολίτευση ή από τους συνδικαλιστές επιχείρησαν ή επιχειρούν να αναμασήσουν την εύκολη λέξη της ομηρίας.Επί... αυτής ο Δήμαρχος είπε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο:
«Ακούσθηκε περί ομηρίας των εργαζομένων.  Δέκα χρόνια τώρα άκουγα να λέτε να κάνουμε διαγωνισμό, να πάρουμε μόνιμο προσωπικό. 
Το έλεγαν όλες οι παρατάξεις! Εδώ είναι οι ανακοινώσεις σας και οι θέσεις σας στα Δημοτικά Συμβούλια. Το ίδιο και οι ανακοινώσεις του Σωματείου των μονίμων υπαλλήλων του Δήμου.
Όμως οι συνεργάτες μου και εγώ δεν κουραστήκαμε να λέμε ότι αν θα κάνουμε διαγωνισμό για μόνιμες θέσεις, σημαίνει ότι αυτό θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ και το 95% των θέσεων θα καλυφθούν από ετεροδημότες και οι συμβασιούχοι θα μείνουν εκτός. 
Και αυτό κάποιοι προλαλήσαντες το λένε πολιτική ομηρία και είναι προκλητικοί, όταν επί 20 χρόνια είχαν μονοπώλιο εισόδου στο Δήμο μονοκομματικό (προ του ΑΣΕΠ).  
Ενώ εμείς δεν κάνουμε καμία διάκριση.  Γνωρίζετε όλοι σας ότι είστε από όλες τις παρατάξεις, από όλα τα κόμματα, από όλες τις τάσεις.
Λέτε για πολιτική ομηρία, όταν δώσαμε δουλειά σ’ όλους που είχαν ανάγκη, στους δημότες μας. Τους κατοχυρώσαμε, τους κάναμε αορίστου χρόνου, χωρίς τη σύμπραξη ή τη συμπαράσταση της Αντιπολίτευσης ή του Σωματείου των μονίμων, ενώ ήταν στον «αέρα» και τώρα τους κάνουμε μόνιμους, σε μια διαδρομή μελετημένη 5 και 6 ετών και αυτό εσείς το λέτε ομηρία; 
Εάν σας είχαμε ακούσει κ α ν έ ν α ς  δεν θα είχε τη σημερινή προοπτική και σιγουριά. Ούτε θα βρισκόταν κανένας στην αίθουσα αυτή. 
Οι εργαζόμενοι όμως γνωρίζουν πολύ καλά με τι στοργή, με τι φροντίδες και με τι αγάπη τους περιβάλλαμε για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν». 
Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ
Πληροφοριακό σύστημα
ευφυούς ενεργειακής διαχείρισης
Το πρώτο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα


Ο Δήμος Ζωγράφου διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009 στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, από εκπροσώπους δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και πλήθος Δημοτών και πολιτών, την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «ΕΞΥΠΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2009 – 2011» από το Δήμαρχο Ζωγράφου Γιάννη Καζάκο και τα εγκαίνια της λειτουργίας του πρώτου Πληροφοριακού Συστήματος «Ευφυούς» Ενεργειακής Διαχείρισης στην Ελλάδα, το οποίο και εγκαινίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.


Την εκδήλωση άνοιξε η Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα ανάπτυξης του Δήμου Ζωγράφου, κα Κυριακή Οικονομάκη, με γενικό χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους και εισαγωγή, ως προς τη θεματική δομή της εκδήλωσης.
Η κα Οικονομάκη ενημέρωσε για το πώς «γεννήθηκε» το πρόγραμμα του Δήμου Ζωγράφου «ΕΞΥΠΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2009-2011» μέσα από τη συνταύτιση της  θέλησης των Δημοτών και της πολιτικής βούλησης του Δημάρχου, αλλά και για το πώς οργανώθηκε το πρόγραμμα από τα στελέχη του Δήμου μέσα από συνεργασίες με επιστημονικούς και λοιπούς (εγχώριους και ξένους) φορείς, ώστε να συνάδει απόλυτα με τις περιβαλλοντικές προτεραιότητες, τις οδηγίες της Ε.Ε και τις ενεργειακές πολιτικές του ΥΠΑΝ.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Γιάννης Καζάκος πήρε το λόγο και, αφού πρώτα καλωσόρισε τον Υπουργό, την εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΝ κ. Κ. Μουσουρούλη, κα Μελίνα Σουμέλα, την εκπρόσωπο του WWF Ελλάδος κα Ντόρα Πετρουλά και τους εκπροσώπους του INTELEN GROUP (οι οποίοι εγκατέστησαν το πρώτο ευφυές ενεργειακό πληροφοριακό σύστημα στο δημαρχείο), παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξη του προγράμματος του Δήμου, ως προς τους τρείς άξονες ανάπτυξης.
Τον άξονα εσωτερικών δράσεων του Δήμου από ιδία μέσα και συνεργασίες με εθνικούς και ευρωπαϊκούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, όπως η εγκατάσταση που εγκαινιάστηκε, αλλά και ενεργειακά σεμινάρια σε σχολεία του Δήμου και στο δημοτικό προσωπικό, τη συμμετοχή σε προγράμματα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, όπως στο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» του ΥΠΑΝ και στη ψηφιακή σύγκλιση και τέλος σε διακρατικά ευρωπαϊκά διακρατικά, όπως κατατέθηκε πρόταση στο πρόγραμμα «CIP IEE 2009» στο πλαίσιο του INTELLIGENT ENERGY EUROPE, στο οποίο ο Δήμος Ζωγράφου είναι LEADER.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην εκδήλωση στο πλαίσιο των εγκαινίων ανέφερε τα εξής:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο Ζωγράφου. Γιατί σήμερα κάνει ακόμα ένα βήμα για να προχωρήσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Κάνει ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, ο Δήμος Ζωγράφου, αποκωδικοποιεί το ενεργειακό αποτύπωμα του δημαρχείου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, να πληροφορηθεί από το Internet, ανά πάσα στιγμή, την ενέργεια που καταναλώνεται στο κτίριο. Το να γνωρίζουμε τι καταναλώνουμε, είναι το πρώτο βήμα για να κερδίσουμε ενέργεια, για να προχωρήσουμε σε ουσιαστικά μέτρα εξοικονόμησης. Με άλλα λόγια, οι νέες τεχνολογίες τίθενται στην υπηρεσία της προστασίας του περιβάλλοντος, καταδεικνύοντας με το καλύτερο τρόπο πώς ανάπτυξη και περιβάλλον μπορούν να προχωρήσουν μαζί.»
Η ειδική σύμβουλος του ΓΓ, κα Μελίνα Σουμέλα παρουσίασε το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και άλλα προγράμματα, όπως το «ΑΛΛΑΖΩ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ» του ΥΠΑΝ.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του επιστημονικού υπεύθυνου της INTELEN και καθηγητή του ΕΜΠ κ. Βασίλειου Λούμου.
Στο τέλος του χαιρετισμού του κυρίου καθηγητή, έλαβαν χώρα τα ψηφιακά εγκαίνια του πρώτου Ευφυούς Ενεργειακού Πληροφοριακού Συστήματος από τον Υπουργό και το Δήμαρχο, του οποίου οι ενεργειακές πληροφορίες παρουσιάστηκαν και ήτανε προσβάσιμες στο κοινό, διαμέσου infokiosk αφής τελευταίας γενιάς.
Η παρουσίαση των εν λόγω υπηρεσιών έγινε από τον υπεύθυνο της INTELEN κ. Βασίλειο Νικολόπουλο, ο οποίος απέδωσε τη χρηστικότητα και τη σπουδαιότητα της ψηφιακής ενεργειακής αποτύπωσης για την ενεργειακή πολιτική του Δήμου, ως προς την ποσοτικοποίηση και αξιολόγηση της ενεργειακής πληροφορίας για τις βέλτιστες παρεμβάσεις, ως προς την εξοικονόμηση (π.χ στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»).
Ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της INTELEN κ. Δημήτριος Γερογιάννης παρουσίασε τη σπουδαιότητα της ενεργειακής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών μέσα από την καθημερινότητα μας και την αναγκαιότητα της ανάπτυξης μίας ενεργειακής κουλτούρας με κεντρικό άξονα την εξοικονόμηση και την ορθή χρήση.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της εκπροσώπου του WWF Ελλάδος, κας Ντόρας Πετρουλά, η οποία παρουσίασε την οικολογική και περιβαλλοντική διάσταση των συνεπειών τής μη εξοικονόμησης και της μη ορθής χρήσης της ενέργειας και έκλεισε με το cocktail που παρέθεσε ο Δήμαρχος στους προσκεκλημένους και τους δημότες.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

 Πράξη γενναιότητας και ευθύνης


Με την απόφαση της 27/07/09 του Δημοτικού Συμβουλίου, τακτοποιήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου, στα Νομικά Πρόσωπα και στις μη κερδοσκοπικές Εταιρείες.
Έτσι μια εκκρεμότητα που κρατούσε σε ομηρία, όπως έλεγαν μερικοί, για χρόνια νέους ανθρώπους είχε  αίσιο τέλος.
Η προσπάθεια του Δημάρχου να μη χάσει κανείς εργαζόμενος την δουλειά του  ήταν θαρραλέα και μεγαλόθυμη.
Μέτρησε τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τις ικανότητες του καθενός και λειτούργησε με δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις και μικροκομματικά συμφέροντα.
Άφησε στην κρίση του καθενός το αποτέλεσμα που προκάλεσε, και οι όποιες πικρίες που μπορεί να δημιουργήθηκαν, ήταν ενταγμένες σε αντικειμενικές κι’ ανθρώπινες αδυναμίες και στις επιταγές της νομοθεσίας.
Πρέπει βεβαίως εδώ να εξάρουμε και την συμβολή της μείζονος αντιπολίτευσης, που συντάχτηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι αρνητικές και αναιτιολόγητες, εξαιρέσεις ήταν προϊόν γενικότερης συμπεριφοράς μιας ιδεολογίας, που δεν πιστεύει στο υπάρχον κοινωνικό σύστημα, αλλά στον απόλυτο κρατισμό.
Επιπόλαιες και σοφικίστικες απόψεις από μίζερους ανθρώπους που ζουν και κινούνται στην ανωνυμία, είναι αντίθετες σε κάθε λογική.
Οι αρνητές πυροβολούν στο κενό για την τιμή των όπλων.
Των όπλων που θα αρνούνταν να τα πάρουν αν επρόκειτο να υπερασπιστούν ακόμα την πατρίδα.
Η ζωή ούτε πίσω γυρίζει, ούτε στο χτες σταματάει.
Η θέση είναι μία πράξη που μπορεί να μην είναι σύμφωνη με μια απόφαση, για διάφορους λόγους, η άρνηση όμως και μάλιστα η αναιτιολόγητη είναι μια μηδενιστική συμπεριφορά  που ούτε προσθέτει ούτε αφαιρεί.
Η πράξη αυτή του Δημάρχου κ. Καζάκου και η σύμπραξη όσων συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή της είναι κορυφαία και ασύγκριτη με κάθε άλλη δραστηριότητα.
Και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι συντελέστηκε σε χρόνο, τέτοιο, που ούτε εκλογικά τον ευνοεί, αφού δεν είναι προεκλογική περίοδος, ούτε μεροληπτική και υστερόβουλη αποδεικνύεται, αφού ικανοποιήθηκαν όλοι.
Ο Δήμαρχος ούτε κομματική τύφλωση έδειξε, ούτε ανέτρεξε στο παρελθόν για να θυμηθεί και μετρήσει πόσοι από την απ’ εδώ μεριά είχαν πάρει μια θεσούλα. Γιατί, αν το έκανε θα διαπίστωνε την αλήθεια και δεν ήθελε να επηρεαστεί η αμεροληψία και η αντικειμενικότητά του.
Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος διαθέτει και τόλμη και αρετή.

Tα εν Δήμω... στον αέρα

Tα εν Δήμω... στον αέρα


Οι προφήτες εμαράνθησαν.

Οι Κασσάνδρες χρεωκόπησαν.

Οι μάντεις κακών απηγχονίσθησαν.

Οι συμβασιούχοι της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου μονιμοποιήθηκαν.

Κόντρα στους εκπεμπόμενους κακούς οιωνούς των παραπάνω καταστροφολόγων.

Ολοκληρώθηκε μία σταθερή και συνεπής πολιτική έξι ετών από τη Δημοτική Αρχή.

Κόντρα στους παραλογισμούς, στις ατεκμηρίωτες απόψεις, στις επιδείξεις υποκριτικού ενδιαφέροντος των διαφόρων αντιπολιτευομένων και μή.

Με ένα σχεδιασμό σταθερής και ακλόνητης δομής.

Με μια εγκεφαλική και ρεαλιστική σύλληψη της πορείας των συμβασιούχων στην ταραγμένη διαδρομή τους.

Με μια εκπλήσσουσα σιγουριά για το ευτυχές πέρας της δύσκολης πορείας και αταλάντευτη διορατικότητα,

οι συμβασιούχοι από τις 27 Ιουλίου 2009 έγιναν μόνιμοι, σε σταθερές και σίγουρες θέσεις.

Βγάζουμε το καπέλο στον Καζάκο, που προσπέρασε τις Σειρήνες των αμφίβολων και εύκολων λύσεων,

που δεν προκήρυξε θέσεις για κάλυψη των κενών του Δήμου, όπως επέμεναν μέχρι τέλους οι αντιπολιτευόμενοι και οι συνδικαλιστάδες,

που νοιάστηκε για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς παραταξιακές επιλογές,

που έδωσε ζωή και ελπίδα σε 270 οικογένειες νέων ανθρώπων.

Γιατί τους κράταγε με τα δόντια τόσα χρόνια.

Γιατί αν έκανε προκήρυξη θέσεων, όλοι σχεδόν οι συμβασιούχοι, παιδιά του Δήμου μας, θα έμεναν απ’ έξω,

αφού σ’ έναν Πανελλήνιο διαγωνισμό τα μόρια των υποψηφίων απ’ όλη την Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα υπερκάλυπταν τη δική τους εντοπιότητα.

Τώρα χαράς Ευαγγέλια για τους εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση και στις μη κερδοσκοπικές εταιρείες.

Ο έπαινος ανήκει, πρέπει να το πούμε, στη Δημοτική Αρχή και την παράταξη της πλειοψηφίας, που ομονοούσα σαν ένας άνθρωπος κοίταξε την ουσία, έμεινε αταλάντευτη στο δρόμο της και πίστεψε σε καλύτερη μοίρα των εργαζομένων.

Παρά ταύτα, ο ρεαλισμός μας υπαγορεύει να αναμένουμε και πάλι ψιθύρους κακότητας και μιζέριας.

Ο χρόνος θα δείξει και ας ελπίσουμε ότι θα μας διαψεύσει.

Οι παραδοξότητες, όμως, δεν σταματάνε σε μας.

Το περιβόλι της πολιτικής ζωής ανθίζει καθημερινά με κάθε είδους άνθη.

Άλλοι τα έχουν ονομάσει «άνθη του κακού»

και άλλοι «λουλούδια του αγρού».

Αυτό τον καιρό ένα όνομα μονοπώλησε την επικαιρότητα. Ο Περικλής Κοροβέσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τι είπε ο δυστυχής; Αυτό που όλοι ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια, για τις χρηματοδοτήσεις και προς την Αριστερά κ.λ.π.

Έπεσαν ΟΛΟΙ  οι σύντροφοι να τον φάνε. Οι εσχατόγηροι και οι παλίμπαιδες.

Ο Κοροβέσης φταίει για όλα. Να τον κρεμάσετε. Έθιξε τα....άγια της Αριστεράς.

Αλλά που ήταν η ευαισθησία αυτών των τιμητών, όταν το 1989 συνεργάσθηκαν αυτοί οι ίδιοι, οι «άμωμοι και ιδεολόγοι» με τη Δεξιά;

Τότε τα άγια της Αριστεράς είναι γνωστό ότι πήγαν σε Υπουργεία και σε θέσεις ΔΕΚΟ.

Και ας μη μιλήσουμε για πολλές αμαρτωλές ιστορίες που συνέβησαν.

Αλλά εξέλιπε ποτέ η ντροπή;

Φαίνεται ότι το σύμπτωμα της περιφρόνησης της αλήθειας είναι πράγματι σημείο αφελληνισμού.

Μου το θύμισε ο Χρήστος Γιανναράς σε επιφυλλίδα του στην «Καθημερινή».

Σήμερα προτάσσεται το χρήσιμο, το σκόπιμο από την αλήθεια.

«Το ζητείν απανταχού το χρήσιμον ήκιστα αρμόζει τοις μεγαλοψύχοις και ελευθερίοις», έλεγε ο Αριστοτέλης.

Να γίνει ξεκάθαρο, λέει ο Γιανναράς.

«Η προτεραιότητα της αλήθειας και όχι της χρησιμότητας δεν ήταν για τους Έλληνες ηθική επιταγή, ιδεαλιστικό αιτούμενο.

Ήταν ανάγκη, ανάγκη κοινή, δηλαδή εμπειρικά κοινωνούμενη».

Στο χώρο μας γεννήθηκε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, το αίτημα να έχει προτεραιότητα η  α λ ή θ ε ι α  και όχι η χρησιμότητα.

Εδώ γεννήθηκε η κριτική σκέψη, λέγει ο Γιανναράς.

«Η ανάγκη των Ελλήνων να διακρίνουν το πραγματικό από την ψευδαίσθηση, την αλήθεια από το ψέμα, την έγκυρη γνώση από την υποκειμενική εντύπωση. Να ξεχωρίσουν τον αξιόπιστο (πιστόν) από τον αναξιόπιστο (άπιστον) λόγο. Γεννήθηκε η φιλοσοφία, η Επιστήμη».

Οι Έλληνες έχουν την ανάγκη του πραγματικά υπαρκτού.

Γιατί έχει ανάγκη να «α θ α ν α τ ί ζ ε ι» ο άνθρωπος, όπως είπε ο Πλάτων.

Και ας μη ξεχνάμε τη ρήση του Διονυσίου Σολωμού. «Εθνικόν είναι ό,τι είναι αληθές».

Γιατί η Αριστερά επιμένει να μας θυμίζει τα ελλείμματά της;

Η επίθεση κατά της αλήθειας, φαίνεται ότι είναι νοσηρό σύμπτωμα υποφώσκοντος αφελληνισμού, που κανένας δεν κάνει τίποτε προς αποτροπή του.

Συνεχίζεται στον τύπο το παραμύθι του Δημοσίου χρέους. Πόσο ήταν το 1981 που το παρέλαβαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πόσο το 1997.

Διάφοροι δήθεν ειδικοί, δημοσιογραφίσκοι και εξαπτέρυγα πολιτικών τρωκτικών, αμφισβητούν τα στοιχεία, που παραθέτουν έγκυροι οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι, όπως ο Γιάννης Μαρίνος, στο ΒΗΜΑ.

Αμφισβητούν τα νούμερα, χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, όπως θα έλεγε ο Καβάφης.

Ενώ μπορούν να προσφύγουν άνετα στους δείκτες του EUROSTAT, που είναι προσιτοί στους επιθυμούντες και να το διαπιστώσουν και μόνοι τους.

Ο έγκυρος οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας το ΒΗΜΑ Γιάννης Μαρίνος, απαντά σε απορούντες αναγνώστες της στήλης του της 5-7-2009 όταν έγραφε:

«Το δημόσιο χρέος μας το παρέλαβαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το 1981 γύρω στο 28% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) και κυβερνώντας ανευθύνως το εκτόξευσαν σε πάνω από το 100% προκαλώντας από τότε ανήκεστο βλάβη στην οικονομία».

Η απάντησή του είναι: επί τη βάσει των δεικτών της Eurostat, δηλαδή αναμφισβητήτων στοιχείων χωρίς παρεμβολή της «Ελληνικής δημιουργικής λογιστικής», όπως ακριβώς γράφει ο συντάκτης, η ακόλουθη:

«Λοιπόν, από το 1980 σημειώθηκε εκρηκτική διόγκωση του Δημοσίου Χρέους από το 22% του ΑΕΠ σε περίπου 75% το 1990, για να υπερβεί το 100% το 1997».

Αυτή η καταστροφική πορεία του δημοσίου χρέους οφείλεται κυρίως, προσθέτει ο Γ. Μαρίνος, στις εξωφρενικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από το ΠΑΣΟΚ και στον άσωτο καταναλωτισμό που εχρηματοδοτείτο κατά κύριο λόγο,

από δ α ν ε ι σ μ ό  και κατασπατάληση των πρώτων μεγάλων δωρεάν επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στην οποία ενταχθήκαμε» (την ένταξη πολέμησε λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ).

Και καταλήγει ο διακεκριμένος οικονομικός αρθρογράφος:

«Ένα ακόμα από τα πολλά αναμφισβήτητα μεγέθη του 1980 είναι ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας βρισκόταν στο 90,4% του μέσου όρου των χωρών της ΕΟΚ και έκτοτε και μέχρι το 1999 είχε καταποντισθεί στο 70,2%».

«Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, λέει ο Μαρίνος, και έτσι εξηγούνται τα σημερινά αδιέξοδα στα δημόσια οικονομικά».

Αλλά αυτή την ΑΛΗΘΕΙΑ δεν φαίνεται κανένας διατεθειμένος να την πάρει. 

Συνώνυμες με την υπηρέτηση της σκοπιμότητας και την παράκαμψη της αλήθειας, είναι και οι πράξεις δήθεν προοδευτικών που εκδηλώνουν συμπλεγματική εμπάθεια, που κουβανούν στην ψυχή τους.

Τι άλλο να πει κανείς για την απαράδεκτη παρουσίαση σε ένα λεπτό της καταγραφής της ιστορίας είκοσι πέντε αιώνων για το Μουσείο της Ακρόπολης και το 1/5 του χρόνου αυτού να αφιερώνεται στην παρουσίαση της πικάντικης εξαίρεσης βανδαλισμού κάποιων κάποτε φανατικών του κοινωνικού περιθωρίου, που υπάρχουν παντού και πάντοτε και τώρα.

Και τι να πει κανείς με τις αντιδράσεις των παρακμιακών ρασοφόρων της σημερινής Ελλαδικής Εκκλησίας (δεσποτάδων) που αντί να ειρωνευθούν το γεγονός με συγκατάβαση ή χλευασμό έσπευσαν να ασκήσουν την εξουσιαστική αντίληψη που έχουν για την Εκκλησία.

Προφανώς, ζώντες εκτός πραγματικότητας, για να δικαιώσουν τους συμπλεγματικούς «προοδευτικούς».

Γιατί δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πως στη σημερινή Ελλάδα θεωρείται προοδευτικός και εξασφαλίζει καριέρα όποιος συκοφαντεί την ιστορία του τόπου και του λαού του.

Σκεφθείτε τι θα γινόταν στη Γαλλία, για μια ταινία ενός λεπτού που θα φιλοδοξούσε να παρουσιάσει το Μουσείο του Λούβρου, την ιστορία του και τη σημασία για τον Πολιτισμό,

τα δώδεκα δευτερόλεπτα, δηλαδή το 1/5 της ταινίας, να διατεθεί για να προβάλλουν τον μανιακό, που κάμποσα χρόνια πριν στο Λούβρο μαχαίρωσε την Τζοκόντα.

Είναι γεγονός ότι θα καταφέροντο όλοι κατά της υπερβολής, θα μιλούσαν περί σκοταδισμού κ.λ.π.

Γιατί είναι, επίσης γεγονός, ότι ο λαός, που συγκροτεί το εκκλησιαστικό γεγονός, δεν έπαυσε να συνεχίζει την πολιτιστική παράδοση των Ελλήνων,

είτε με τον Ρωμανό και την Κασσιανή, την ποίηση της Σαπφούς και του Πινδάρου, με την ζωγραφική των εικόνων, με την Αρχιτεκτονική της Αγια-Σοφιάς, την συνέχεια του αρχαιοελληνικού φιλοσοφικού λόγου με εκατοντάδες εκφραστές του.

Ακόμη, εάν αναλογιστεί κανείς και μόνον, ότι επί χίλια χρόνια στο Βυζάντιο τα παιδιά ξεκινούσαν ανάγνωση και γραφή με αλφαβητάρι τον Όμηρο,

τότε τα δώδεκα δευτερόλεπτα του λεπτού προβολής με έμφαση έργου ψυχανωμάλων, αποτελεί τουλάχιστον άδικη και αψυχολόγητη μεροληψία. Μερικοί την είπαν κακόβουλη προπαγάνδα.

Εκείνο που ενοχλεί πραγματικά είναι το περιεχόμενο της «προόδου», που δήθεν κομίζουν με τη συμπλεγματική τους εμπάθεια οι αυτοχαρακτηριζόμενοι «προοδευτικοί»,

από το οποίο λείπει εντελώς ο σεβασμός στο ιστορικό γεγονός, στα ιερά ενός λαού.

Ο τίμιος αγνωστικιστής έχει σέβας του «ιερού».

Οι μεταπράτες του προοδευτισμού μεταφέρουν την επαρχιώτικη μειονεξία τους, για να πλήξουν την Ελληνική Ιστορία.

Αλλά να που υπάρχουν και συνειδησιακές φωνές και μάλιστα ξένων, μη Ελλήνων, εκτός Ελλάδος που εξεγείρονται για την προσπάθεια πλαστογράφησης της Ιστορίας.

Πρόκειται για την ονομασία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και το Σκοπιανό πραξικόπημα.

Τριακόσιοι σαράντα έξι (346), ακαδημαϊκοί, από όλα τα Πανεπιστήμια του Κόσμου, διαμαρτύρονται και ζητούν από τον ΟΜΠΑΜΑ να ακυρώσει την απερίσκεπτη απόφαση του ΜΠΟΥΣ που αναγνώρισε μονομερώς τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Αυτοί σκέπτονται ως επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι και λειτουργούν ως Έλληνες.

Φαίνεται ότι υποφέρουμε μόνον από τους «Φιλέλληνες» της Ελλάδας.

Αλλά θα συνεχίσουμε στο επόμενο.

ΑΝΤΑΙΟΣ

ΠΙΠΕΡΑΤΑ...


ΠΙΠΕΡΑΤΑ...

Η αλλαγή πολιτικού κόμματος και όχι πολιτικής στις Δημοκρατίες λειτουργεί νομοτελειακά. Έρχεται ο χρόνος κουράζεται το εκλογικό Σώμα και αλλάζει κόμμα φέρνοντας άλλο στη εξουσία. Κάτι προσδοκά κάτι καλύτερο περιμένει. Όταν ένα κόμμα γίνει εξουσία και Κυβερνήσει επί μια 20ετία, γίνεται αυταρχικό, αυθαίρετο, καθεστωτικό. Το ΠΑΣΟΚ έχασε την εξουσία γιατί κάθισε όλα αυτά τα χρόνια, πάνω στις παραπάνω ιδιότητες στην αλαζονεία και στους κομματικούς διορισμούς. 


Τώρα ζητά επίμονα κι ανυπόμονα την εξουσία, για να κυβερνήσει με τον ίδιο κομματικό μηχανισμό και την ίδια νοοτροπία. Δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά, δεν έχει αλλάξει βασικά στελέχη, δεν έχει αλλάξει πολιτική σκέψη. Στοχεύει απλώς στην αμνησία του Έλληνα στην προσμονή των κομματικών του στρατιών που περιμένουν οφέλη, στην έλλειψη θάρρους και αποφασιστικότητας της Κυβέρνησης και στην διεθνή οικονομική συγκυρία.


Και το σπουδαιότερο. Θέλει να το εμπιστευτεί ο κόσμος, χωρίς να λέει το πρόγραμμά του. Δίνει ραντεβού στα τυφλά. Μιλάει για πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα. Δεν ξέρει κανείς, αλλά ούτε και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, πως θα βγούμε από την κρίση. Αλλά και πάλι εάν είναι θαυματοποιοί και έχουν θεϊκές ικανότητες και πανανθρώπινα οράματα, γιατί τόση κρυψίνοια; Τι φοβούνται, μήπως τα κλέψουν οι αντίπαλοι; Σκέπτονται έτσι Ελληνικά; Λέμε ψέματα όταν τους αποκαλούμε φιλέλληνες;


Έχει τέτοια αρνητική συμπεριφορά και τόση βιασύνη για την εξουσία, που ανέξοδα και άκριτα υπόσχεται τα πάντα. Θα επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα που το ίδιο δημιούργησε, θα σταματήσει την πανδημία της γρίπης και σαν άλλος Μέγας Αλέξανδρος θα εξαφανίσει τα Σκόπια και θα πάρει και την Πόλη. Και εμείς οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουμε τι χάνουμε που έχουμε το ΠΑΣΟΚ στο ράφι.


Και βλέπουμε ανθρώπους που μέχρι τώρα είχαν πάθει γλωσσοδέτη, να γίνονται λαλίστατοι, να περνάνε στην επίθεση και να δείχνουν την συνηθισμένη θρασύτητα και τον καθεστωτικό αυταρχισμό τους δείγμα τις νοοτροπίας τους. Δεν βλέπουν τίποτα θετικό και δεν έχουν να προτείνουν τίποτα, όπως τα αφεντικά τους. Ανελεύθεροι άνθρωποι, με άκριτη σκέψη πιστοί στο στενό προσωπικό τους συμφέρον βγήκαν από τις κρυψώνες τους έτοιμοι για ρεβανσισμό.


Και καλά αυτοί που δικαίως ή αδίκως έχουν μια ιδεολογία, ο Θεός να την κάνει τρομάρα τους, που νομίζουν ότι την έχασαν. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο αυτοί. Αυτοί άλλωστε δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι για τα Ελληνικά δεδομένα η ψευτοσοσιαλιστική θεωρία είναι ξεπερασμένη , έχει ξεφτίσει. Το πρόβλημα είναι οι κατέχοντες δημόσιες και μάλιστα καίριες θέσεις. Αυτοί μεν δεν κατάλαβαν ότι η Κυβέρνηση θέλησε να δείξει ότι το Κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και δεν τους άλλαξε και η Κυβέρνηση κατάλαβε με μεγάλη βραδύτητα ότι μ’ αυτούς στον κόρφο της, δεν μπορεί να προχωρήσει. Έτσι έφθασε στο σημείο της στασιμότητας. Τώρα αυτοί δεν αρνούνται μόνο, με τον τρόπο τους, να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, αλλά και όπου μπορούν προκαλούν ηθελημένα κακό. Έρημη Ελλάδα.


Έχουμε στον Δήμο μας περικυκλωθεί από blogs. Ανώνυμα ο καθένας γράφει την σοφία του, βγάζει τα εσώψυχά του, δείχνει την κακία του, εκμεταλλεύεται γεγονότα γνωστά από την θέση που του εμπιστεύτηκαν, κακώς και παίζει βρώμικα παιχνίδια! Η πίκρα δεν είναι καλός σύμβουλος και η εκδίκηση έρχεται βασανιστικά αργά, αλλά έρχεται. Οι χοντράδες κάποτε πληρώνονται.


Οι σοφίες των ανώνυμων bloggers, ανακατεμένες με σάλτσα βοδινού κρέατος, προκαλούν λιγούρα κι εμετό. Άσε ότι μυρίζουν από μακριά καμαρίλα και μούχλα. Ξεπερασμένα πράγματα, δείγματα αστάθειας και ψυχωτικού χαρακτήρα. Άγνωστο αν είναι δημιουργήματα μιας αποτυχίας κοινωνικής, οικογενειακής, ατομικής ή αν ο χαρακτήρας τους και ή ψυχοσύνθεσή τους δημιούργησε την αποτυχία. Ένας ψυχοθεραπευτής θα τους λύσει το πρόβλημα.


Πάντως ο σημερινός τρόπος επικοινωνίας τείνει να καταντήσει μια μάστιγα, αφού ο κάθε ανώνυμος ψυχάκιας ανεξέλεγκτα μπορεί να βγάζει από μέσα του τις κακίες και τις ψευτιές του. Και μη μου πείτε ότι ελέγχονται και ότι ο υπεύθυνος θα υποστεί σε κάποια περίπτωση τις συνέπειες του νόμου. Μεταξύ τους καθυβρίζονται, μεταξύ τους διαβάζονται  μεταξύ τους συναγωνίζονται στις σοφίες. Ο πολύς και απλός κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοιο μέσο επικοινωνίας, ο Θεός να το κάνει.


Και κάτι ακόμη: Η προδοσία σημαίνει πάντα πτώση από κάποιο ύψος  που  δεν μας τοποθέτησε κάποιος άλλος  αλλά ο ίδιος ο εαυτός μας. Η προδοσία δεν πάει μόνη της: Υποκρισία, ψευτιά, κοροϊδία, ανεντιμότητα, αδυναμία, μικρότητα, απρέπεια, ευτέλεια, ένας ατέλειωτος κατάλογος με λέξεις επιγραμματικές, εν συντομία  περιγράφει τα πέτρινα συναισθήματα, αναγκαίο ανάχωμα σε μια άνευ προηγουμένου βροχή από ματαιωμένες ελπίδες.  Ίσως η προδοσία να γεννιέται όταν αναζητούμε την τροχιά κάποιου άλλου, για  να  μας θέσει σε κίνηση, τίμημα της εξάρτησής μας από αυτόν.


Ο Δήμαρχος δεν ακολουθεί την κυβερνητική αβελτηρία και γιατί να το κάνει άλλωστε αφού είναι αδέσμευτος, ακηδεμόνευτος κι ανεξάρτητος. Μέσα στην ραστώνη του καλοκαιριού, προκήρυξε διαγωνισμό για την δημιουργία των χώρων στάθμευσης, μεγαλόπνοο έργο άκρως απαραίτητο για την περιοχή μας και το σπουδαιότερο απήλλαξε από την ομηρία όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, αφού τους μονιμοποίησε. Γιατί να μην προσβλέπει με σιγουριά στο μέλλον;

Η διαφορά μεταξύ Καζάκου και αντιπολίτευσης βρίσκεται στο γεγονός ότι ενώ αυτός και το επιτελείο του εργάζονται σε διαρκή χρόνο, χωρίς να λογαριάζουν κόστη και προσταγές, οι άλλοι πέρα της άρνησης για την άρνηση, περιμένουν και το μάννα εξ ουρανού. Ακολουθούν πειθήνια την κομματική γραμμή γιατί τους λείπει η ανεξάρτητη κι ελεύθερη σκέψη. Δεν έχουν δική τους προσωπικότητα κι ο κόσμος βαρέθηκε τα μπουλούκια.

Και για να μην είμαστε εκτός κλίματος λέμε δύο λόγια για τον τρόμο και την ταραχή που ενέσπειραν οι ειδικοί στην προπαγάνδα και στην διαφήμιση σχετικά με την γρίπη. Όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει αλλά σε έκταση, όπως μας λένε οι επιστήμονες  του είδους, μιας συνήθους εποχιακής γρίπης. Με λίγη προφύλαξη και την απαραίτητη αγωγή θα περάσει. Αυτό το κακό που έγινε και γίνεται με τα κανάλια και τους παντογνώστες δημοσιογράφους, δεν έχει προηγούμενο. Από κοντά κι η αντιπολίτευση να καυτηριάζει την αδράνεια της Κυβέρνησης γιατί δεν πρόφτασε ένα περιστατικό στην Κρήτη κι ένα στην Μακεδονία.


Δεν μας ξέχασαν οι πυρκαγιές και φέτος. Κάθε φορά που μυρίζουν εκλογές, καίγεται η μισή Ελλάδα. Απορίες αναπάντητες . Πάντως εκτίθεται το ΠΑΣΟΚ όταν οι οπαδοί του και στελέχη του βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για Κυβερνητική ανικανότητα, ή διερωτώνται τι θα ψηφίσει ο κόσμος τώρα. Μήπως; Λέμε Μήπως;


Το πόση χαρά εκφράζουν ορισμένοι, γνωστοί, Δημοσιογράφοι, από τα κανάλια για το κακό που βρήκε τη χώρα μας, δεν περιγράφεται. Δεν μπορούν να την κρύψουν όσο κι αν προσπαθούν. Την ίδια εικόνα την είδαμε και στις πυρκαγιές του 2007. Και κατάπιαν την γλώσσα τους μετά τις εκλογές. Τώρα;


Αποχαιρετάμε το Καλοκαίρι. Μπαίνουμε σε ρυθμούς Φθινοπώρου και Χειμώνα. Τα  Σχολειά θα γεμίσουν φωνές, θα ζωντανέψουν. Η αισιοδοξία της νιότης ας μας παρασύρει. Ας δούμε κι εμείς από όποια οπτική γωνία, χαρούμενα το μέλλον. Ένα χαμόγελο είναι ανέξοδο. Όλα θα περάσουν. Αυτή είναι νομοτέλεια. Παγκόσμιες και εγχώριες οικονομικές δυσπραγίες θα ξεπεραστούν. Ας νικηθούν με αισιοδοξία και χαμόγελο. Η ζωή είναι ανεπανάληπτη. Μόνο ο θάνατος είναι αξεπέραστος. Αλλά και σ’ αυτόν μη δώσουμε την χαρά να καυχηθεί ότι μας νίκησε χωρίς μάχη. Υγεία σε όλους.

Πολιτικό Σχόλιο

Πολιτικό Σχόλιο
                                
Γύπες!


Αρπακτικά όρνεα που αναζητούν την τροφή τους με επιθετική συμπεριφορά. Δεν είναι σαν τα κοράκια που εμπίπτουν στο λέσι και το κατασπαράζουν. Οι γύπες δημιουργούν θύμα. Το σκοτώνουν και μετά κατατρώνε τις σάρκες του.
Είναι επικίνδυνοι, οξυδερκείς με τρομερή όραση, αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και ελλοχεύουν κατοπτεύοντας απ’ τους αιθέρες το θύμα τους. Και βέβαια αυτό είναι πάντα  πιο αδύναμο από τους ίδιους και ανυποψίαστο.
Γυποειδείς συμπεριφορές παρατηρούνται και σε κοινωνικά στρώματα που δρουν ατομικά ή ομαδικά. Ειδικά στην πολιτική και στις παραφυάδες της, οι ανθρωπογύπες με τις συνωμοτικές συμπεριφορές τους, τις συκοφαντικές τους αντιλήψεις, την ψευδολαγνεία τους, την υπερεκτίμηση ικανοτήτων που νομίζουν ότι έχουν, την αρχομανία τους, και την αμνησία τους, κινούμενοι στο σκοτάδι και την ανωνυμία, ενεδρεύουν και περιμένουν το λάθος του θύματός, ή προσπαθούν να του δημιουργήσουν λάθος.
Σ’ ένα μικρόκοσμο το φαινόμενο είναι πιο έντονο, πιο επίμονο, πιο βασανιστικό γι’ αυτούς περισσότερο που είναι ανυπόμονοι και βιαστικοί να δείξουν την μωρία τους, την κακοήθεια και την κακομοιριά τους.
Κάτω από ένα μειλίχιο ύφος και μια αγαθή συμπεριφορά, κρύβεται όλο το μεγαλείο της ψυχής τους.
Σκοτεινά μυαλά, ερεβώδεις ψυχές, πάνσοφα μηδενικά που χάνουν τον προσανατολισμό τους όταν χάσουν τον προστάτη τους.
Θέλουν να μοιάσουν στους ελεύθερους και δυνατούς γύπες και το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται κοράκια που τρώνε μόνο ψοφίμια.
Κακόμοιρα ανθρωπάκια, παλιάτσοι περιφερόμενου, τσίρκο, χαμάληδες των αρρωστημένων ορέξεών τους και των ταπεινών ελατηρίων τους, τυφλοπόντικες και κοντόφθαλμοι, ζουν στα κλουβιά των συμφερόντων και της μιζέριας τους.
Σύμμαχοι της ήττας και της αποτυχίας συμπεριφέρονται γυποειδώς, για να κρύψουν την γύμνια  κι ανικανότητά τους, προσβάλλοντας έτσι την ανεξαρτησία αυτού του περήφανου πουλιού.
Εμποράκοι της ελπίδας, ηδονίζονται στον μεταλλικό ήχο της δεκάρας και ανταλλάσσουν την όποια αξιοπρέπεια μπορεί να έχουν με ευτελείς εκδουλεύσεις. Τους αξίζει ο οίκτος και η συγχώρεση, γιατί είναι επιρρεπείς στο επαναλαμβανόμενο σφάλμα και αδιόρθωτοι.
Θέλουν οι κότες να γίνουν αετοί.
Μπορεί να γίνει τέτοια μετάλλαξη;
Είναι τόσο λειψό το μυαλό τους  που το πιστεύουν;
Ας περιμένουν μέχρι τον μεθεπόμενο αιώνα.

Χ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Α (Η1Ν1)

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Α (Η1Ν1)


Μερικές πληροφορίες για τη μάστιγα της χρονιάς, τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1), θα βοηθήσουν για ψυχραιμότερη, ρεαλιστικότερη και καλύτερη αντιμετώπιση, μακριά από πανικό και λανθασμένες αντιδράσεις. Μια επιδημία από ιούς της γρίπης εμφανίζεται κάθε 30-40 χρόνια και απειλεί το ανθρώπινο γένος. Τόσα χρόνια πέρασαν από την επιδημία της ασιατικής με τα εκατομμύρια θύματα, όμως σ’ αυτά τα τριάντα χρόνια η Ιατρική αντιμετώπιση (φάρμακα: αντιιικά..) και η νοσοκομειακή περίθαλψη έχουν κάνει τεράστια άλματα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΙΠΗ

Είναι μια μεταδοτικη νόσος που οφείλεται στους τύπους συνήθως Α ή Β και χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις συμμετοχής του αναπνευστικού συστήματος. Βήχας, ρίγη, καταρροή, δύσποινα, υπερπυρεξία, κεφαλαλγία, αρθραλγίες, κακουχία. Μεταδίδεται 1-2 ημέρες πριν εκδηλωθεί η νόσος και διαρκεί η μετάδοση ακόμη 6-8 ημέρες.
Ο αντιγονικός τύπος είναι Α-Η1Ν1. Οι κύριοι ξενιστές αυτής της γρίπης είναι οι χοίροι από τους οποίους μολύνονται οι άνθρωποι και εν συνεχεία μολύνονται πλέον μεταξύ τους, από τα σταγονίδια που παράγονται όταν φτερνίζονται ή βήχουν. Ο ιός ζει εκτός των ζωντανών κυττάρων 2 εβδομάδες περίπου και εδώ ακριβώς είναι ο κίνδυνος μετάδοσης από μολυσμένα αντικείμενα, πετσέτες, χαρτομάντηλα, πόμολα πόρτας κ.λ.π. Η επώαση διαρκεί 1-3 ημέρες και η θεραπεία πρέπει να περιορίζεται, εφόσον δεν υπάρχουν επιπλοκές, σε αντιπυρετικά, παυσίπονα, αποσυμφορητικά, αντιβηχικά, άφθονα υγρά, ελαφρά διατροφή και ανάπαυση.

ΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΓΡΙΠΗ

Κυρίως την πνευμονία όταν είναι πρωτοπαθής από τον ιό. Αυτή παρουσιάζεται αμέσως με τη νόσο και είναι πολύ επικίνδυνη. Αν είναι δευτεροπαθής παρουσιάζεται στην αποδρομή της γρίπης, είναι βακτηριδιακή με ένοχο κυρίως τον πνευμονιόκοκκο. Σε αυτές τις περιπτώσεις η εισαγωγή σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα είναι απαραίτητη και αναγκαία για αντιμετώπιση επιπλοκών και θεραπεία.
Σήμερα αντιμετωπίζουμε τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1), που χαρακτηρίζεται από τη μεταδοτικότητά της, όταν σκεφτεί κανείς ότι οι ιοί της γρίπης χρειάζονται πάνω από 6 μήνες για να εξαπλωθούν, σήμερα έχουμε πανδημία του ιού Α-Η1Ν1 σε λιγότερο από 6 εβδομάδες.
Τέλος, επειδή η υπερβολή είναι χαρακτηριστική του λαού μας, υπάρχει μέχρι στιγμής η βεβαιότητα ότι αυτή η επιδημία είναι πολύ μεταδοτική αλλά όχι επικίνδυνη, θυμηθείτε τον πανικό που ενέσπειραν τα Μ.Μ.Ε. στη γρίπη των ορνίθων.
Ψυχραιμία, σχολαστική καθαριότητα και ενεργείτε πάντα με τις οδηγίες του υπευθύνου Υπουργείου και του οικογενειακού σας γιατρού.
Αντιμετωπίστε και αυτή την επιδημία της γρίπης όπως και τις ετήσιες εποχιακές, πείτε ένα όχι στην υπερβολή, που ενδιαφέρει συνήθως φαρμακευτικές βιομηχανίες η δημοσιοποίηση ειδήσεων, που προκαλούν τον πανικό.
Να θυμάστε πάντα ότι για την υπερβολή δεν υπάρχει ούτε φάρμακο, ούτε εμβόλιο.
Αποφεύγετε συγκεντρώσεις πολλών ατόμων κυρίως σε κλειστούς χώρους και γίνετε σχολαστικοί ως προς την καθαριότητα.
Πλένετε τα χέρια σας, πλένετε τα χέρια σας, πλένετε τα χέρια σας.

Γ. ΚΑΖΑΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Dr. Δ. ΑΜΠΑΖΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Α(Η1Ν1)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Α(Η1Ν1)
1. Στα συμβουλευτικά Ιατρεία του Δήμου, στην Ι.Θεολόγου 22.
2. Στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου, ένα στην οδό
Κρατερού και Λιβύης γωνία και το άλλο στην οδό Γράμμου 19.
3. Στη διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος
που βρίσκεται στη πλατεία Δημοτικού Κοιμητηρίου.
* Η ημερομηνία έναρξης εμβολιασμού
θα γνωστοποιηθεί ευθύς με την παραλαβή των εμβολίων
ΣΠΑΥ: Οχι στην
τσιμεντοποίηση του Υμηττού
Μαζική η συμμετοχή των πολιτών στον συμβολικό
αποκλεισμό στρατοπέδων Σακέτα




Την ίδια ώρα που η Αττική μετράει τις πληγές της από τις δασικές πυρκαγιές, κάποιοι επιμένουν να κτίζουν εντός της Β’ ζώνης προστασίας του Υμηττού.

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των στρατοπέδων Σακέτα, στις 25 Αυγούστου, στις 07.00 το πρωί, με αφορμή την κατασκευή 36 κτισμάτων εντός τουανενεργού στρατοπέδου της πρώην 350 Π.Μ. στη Β΄ Ζώνη του Υμηττού.
«Αυτή η συμβολική κίνηση είναι μόνο η αρχή»,δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, πλαισιωμένος από την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Γωγώ Φιλίππου και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ Άγγελο Μαδή. «Οι 15 Δήμαρχοι (μέλη του ΣΠΑΥ) παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όπως το Σύνταγμα της χώρας μας, απαιτεί και, αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές και παραταξιακές διαφορές μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη σωτηρία του Υμηττού και αντιστεκόμαστε έμπρακτα στην προσπάθεια του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας να χτίσει 36 κατοικίες (2000 τ.μ. μπετόν) μέσα στο δάσος!»
Την κινητοποίηση στήριξαν με την παρουσίατους, η Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Ανδριοπούλου, ο τέως Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Αποστολίδης, ο Γραμματέας του ΣΥΝ  Δημήτρης Βίτσας, ο Αντινομάρχης Αθήνας Χάρης Πασβαντίδης, το μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού Πάνος Τριγάζης, οι Δήμαρχοι Καισαριανής Σπύρος Τζόκας, Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος, Αγ. Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, Χολαργού Δημήτρης Νικολάου και Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών και Τοπικών Οργανώσεων των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι των δήμων - μελών του ΣΠΑΥ, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μέλη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας του Υμηττού.
Ο αποκλεισμός των στρατοπέδων επιτεύχθηκε μετη βοήθεια των εργαζομένων των Δήμων Βύρωνα και Καισαριανής αλλά και των εθελοντών δασοπυροσβεστών, που έκλεισαν τον δρόμο με απορριμματοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Στη συνέχεια, οι Δήμαρχοι τοποθέτησαν συμβολικά ένα πανό διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο της πρώην 350 Π.Μ.
Παράλληλα με τις νομικές διαδικασίες,ακολουθούν κι άλλες υποστηρικτικές εκδηλώσεις, όπως η εκδήλωση-συναυλία διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου, με στόχο να αποδοθούν τα στρατόπεδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου.

Ο εφιάλτης της φωτιάς ξανακτύπησε...


ΦΩΤΟ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ» ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ


Ο εφιάλτης της φωτιάς
ξανακτύπησε...


Ο αδηφάγος δράκοντας με τις πύρινες γλώσσες ξύπνησε από τον λανθάνοντα ύπνο του κα απογύμνωσε τη βόρεια Αττική από κάθε βλάστηση σε έκταση περίπου 200.000 στρεμμάτων.

Παράλληλα απογύμνωσε και το όλο σύστημα δασοπροστασίας που διαθέτουμε, καταδεικνύοντας τις παθογένειες αυτού και την ελλειματική επαγγελματική στελέχωσή του.
Είναι αδιανόητο μία φωτιά να ξεσπάει από την Παρασκευή το απόγευμα σε ευαίσθητη περιοχή (Σέσι Γραμματικού), που φυλάσσεται μάλιστα ειδικά από αστυνομικές δυνάμεις λόγω δημιουργίας πλησίον εκεί ΧΥΤΑ και να εμφανίζονται τα κατάλληλα εναέρια μέσα πυρόσβεσης το Σάββατο το πρωί μετά τις 8 π.μ. Δηλαδή τότε που η φωτιά, από τους σφοδρούς ανέμους είχε αναπτυχθεί, για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε ανεξέλεγκτη.
Ανεξάρτητα από το ποιοι ήταν επαγγελματικά υπεύθυνοι απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία, φαίνεται ότι και οι προϊστάμενοι της Πολιτικής προστασίας δεν έλεγξαν ή δεν πίεσαν τους αρμοδίους της Πυροσβεστικής, να δράσουν εγκαίρως. Εκτός εάν η... δημοκρατική διαδικασία του σαβουαρ-βίβρ είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένη στις υπηρεσίες αυτές, μέχρι σημείου διαστροφής.
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα βρισκόμαστε πολύ πίσω σε εκπαίδευση και οργάνωση από τις άλλες χώρες του Εξωτερικού. Ο εθελοντισμός, που στο εξωτερικό υπερτερεί του επαγγελματικού προσωπικού της Πυροσβεστικής, εδώ είναι υποτυπώδης. Στο εξωτερικό οι κάτοικοι, όλοι σχεδόν, γνωρίζουν να αντιμετωπίζουν κυρίως τα αστικά περιστατικά και περνούν από εξετάσεις που περιλαμβάνουν φυσικές δοκιμασίες, ψυχοτεχνικά τεστ και ιατρικές εξετάσεις. Συγχρόνως είναι ασφαλισμένοι από παρεμφερή της συμμετοχής στην πυρόσβεση ατυχήματα.
Εδώ επαφιέμεθα στην ευσυνειδησία κάποιων κατ’ εξαίρεση υπευθύνων υπαλλήλων και μένουμε.....ευχαριστημένοι.

Αποχαιρετισμός στο Σπαθάρη από ένα φίλο

Ε ρε γλέντια...
Αποχαιρετισμός στο Σπαθάρη
από ένα φίλο


Η βάρκα κυλούσε αργά στα σκοτεινά νερά του Αχέροντα. Αγέρωχος και απρόσιτος κουμαντάριζε το τιμόνι ο δρεπανοφόρος βαρκάρης της. Το σκαρί ήταν βυθισμένο ως τα ίσαλα από το βάρος των ψυχών που κουβαλούσε. Σκυθρωποί και τρομαγμένοι οι θνητοί επιβάτες αναλογιζόντουσαν τη ζωή τους που μόλις είχε τελειώσει. Αμίλητοι γιατί κάτω από τη γλώσσα κουβαλούσαν τον οβολό, το ναύλο του περάτη τους. Την μακάβρια αυτή σιωπή κάθε τόσο διέκοπτε μια περίεργη φωνή, λίγο ειρωνική, που επαναλάμβανε διαρκώς την ίδια φράση ξεκινώντας από τα μπάσα για να καταλήγει σε ένα πριμαρισμένο στρίγκλισμα.
- Ε ρε γλέντια…
Οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες δυσανασχετούσαν μη του βαρκάρη εξαιρουμένου με τον ασεβή χοντράνθρωπο που χαλούσε την μακάβρια και παγερή ατμόσφαιρα. Είχαν όμως και έναν άλλο λόγο να δυσανασχετούν . Ανάμεσα στους γυμνούς νεκρούς που κουβαλούσαν μόνο το άλλοτε ακμάζον σαρκίο τους τούτος εδώ κουβαλούσε έναν ολόκληρο μπόγο. Τι έσερνε μαζί του πεθαμένος άνθρωπος;
Σε μια στροφή του ποταμού φάνηκε μια υποτυπώδης προκυμαία. Στο μπουκάρισμα  της βάρκας ένα φοβερό γαύγισμα ακούστηκε κι αμέσως φάνηκε ο φοβερός τρικέφαλος σκύλος. Ακόμα και ο άχαρος χάρος ανατρίχιασε. Αιώνες έκανε αυτή τη διαδρομή και κάθε φορά η θέα του φοβερού σκύλου τον πάγωνε. Οι νεκροί άρχισαν να αποβιβάζονται. Εδώ θα τους χώριζαν. ΄Άλλοι για τα Ηλύσια Πεδία και άλλοι για τα Τάρταρα. Προς το παρών όλοι κουβαλούσαν την ίδια θλίψη. Μέσα στην απόλυτη σιωπή πάλι ακούστηκε η ενοχλητική φωνή.
-Γεια σου Κερβεράκο. Πότε θα φάμε;
Ο Μίνωας, ο Αιακός και ο Ραδάμανθυς οι τρεις κριτές του Άδη τον αγριοκοίταξαν. Τέτοια ανοίκεια συμπεριφορά είχαν να δουν από την εποχή του Μένιππου. Ο ίδιος ο βασιλιάς του κάτω κόσμου που επιστατούσε του ξεκαθαρίσματος, ο Πλούτων δυσανασχέτησε αλλά δεν είπε τίποτα ήταν και η εποχή που έλειπε η Περσεφόνη, σε ποιόν να μιλήσει;
Ο νεκροπομπός Θεός, ο Ερμής άρχισε να αποβιβάζει τους νεκρούς και να τους βάζει σε σειρά για να κριθούν. Ζαλώθηκε τον μπόγο του και ο δικός μας ο περίεργος και πήγε να ξεμπαρκάρει.
- Όχι εσύ του είπε αυστηρά ο φτεροπόδης.
-Μα θέλω να βγω κουνάει η βάρκα και θα χωνέψω…
Το βλέμμα του Θεού ήταν τόσο άγριο όμως που του έκοψε τη φόρα. Ψιθύρισε μόνο μέσα στα δόντια του
-Άτιμε Χατζατζάρη που με άφησες μόνο μου;
Όταν βγήκε και ο τελευταίος μια κουστωδία εμφανίστηκε από το βάθος. Μπροστά πηγαίνανε δυο Θεοί. Ο ένας μεγαλοπρεπής ακτινοβολούσε το φως και κρατούσε λύρα, ο Απόλλωνας. Ο άλλος ήταν μεθυσμένος και παραπατούσε αδειάζοντας ασταμάτητα κρατήρες άκρατο κρασί. Ο Διόνυσος. Πίσω από αυτούς ακολουθούσαν εννιά θεϊκές καλλονές, οι Μούσες και πάρα πίσω οι μαιναδικοί θίασοι, με τράγους και γυναίκες ανακατεμένους που χόρευαν ακολουθώντας το σουραύλι του Πανός. Την πομπή κλείνανε οι ποιητές με επικεφαλής τον Αριστοφάνη και τον Αρχίλοχο. Ήταν όλοι εκεί ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής, ο Μένανδρος, ο Θέσπις με το άρμα του… Μόλις φτάσανε στο χώρο της κρίσεως άρχισαν να φωνάζουν: Ο Σπαθάρης, που ναι ο Σπαθάρης;
Ο Ερμής του έκανε νόημα.
- Έλα, βγές του λέει.
- Όρε μανούλα μου τώρα θα φάμε το ξύλο, λέει αυτός. Δεν βγαίνω κύριε Ερμή μου.
- Αυτό δε γίνεται
- Πως δεν γίνεται; Γίνεται και παραγίνεται.
- Βρε δεν έχω να πληρώσω σου λέω, δεν έχω το ναύλο.
- Αγαπητό μου Ερμόπουλο αφού ο Σιόρος Ευγένιος σε λέει δεν έχει άστον ήσυχο να χαρείς την ομορφάδα σου κι άμα έρθεις στο Τζάντε εγώ θα σε φιλέψω σουμάδα στο σπίτι του αδελφού  του Αντρέα του κόντε.
- Άστουνε ρε πσου λέει
-Τι θα γίνει αδερφάκι μου Ερμάκο, θα τον αφήσεις ή θα βγάλω το κούφιο και θα χουμε κάνα φονικό να κλάψουν μανούλες στο Αδαίικο;
- Πρέπει να τον αφήσεις κύριε Τρισμέγιστε. Σε παρακαλώ κι εγώ που μαστε κατά κάποιο τρόπο συνάδελφοι. Ο Χατζηαβάτης είμαι ο Τσελεμπής πανεξοχότατε κύριε Θεούλη μου αν δεν με γνώρισε.
Αυτή τη φορά τα χρειάστηκε ο νεκρός.
Ρε Νιόνιο, που βρέθηκες εσύ εδώ, Μπαρμπαγιώργο, Σταυράκη και συ ρε Χατζηχαβιάρη και γω που σε κατηγορούσα…
Στο μεταξύ η κουστωδία συνέχισε να φωνάζει:
-Ο Σπαθάρης, που ' ναι ο Σπαθάρης;
- Έλα βγες έξω του λέει ο Ερμής κι όσο για τον οβολό σου μη σε νοιάζει. Εγώ εκτός από λόγιος είμαι και κερδώος. Βγες τώρα έξω, στήσε τον μπερντέ σου άρχισε να παίζεις Και βγάλε και πιατάκι να μαζέψεις τα ναύλα σου.
Κι όπως άνοιξε τον μπόγο κι άρχισε να στήνει το μπερντέ να σου καθισμένοι μπροστά Μάρκος Βαμβακάρης και Τσιτσάνης κι από πίσω ο Ντίλιγκερ, ο Σπόρος, ο Χατζηχρήστος, ο Γοβάν Τσαούς, ο Χιώτης, ο Καρνέζης, ο Παπαδόπουλος κι όλοι μαζί άρχισαν να παίζουν το σερβικάκι, το χασαποσέρβικο ντε.
-Κύριοι, κυρίες και παιδιά η παράσταση μας ο Καραγκιόζης του Ευγένιου Σπαθάρη ετελείωσε.


Φεστιβάλ Καραγκιόζη

Αφιερωμένες στον προσφάτως εκλιπόντα Ευγένιο Σπαθάρη και παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου κ. Γιάννη Καζάκου,  ήταν οι ομότιτλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από 1 έως 15 Ιουλίου 2009, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου. Τα έργα παρουσίασαν οι άξιοι συνεχιστές του Άθως Δανέλης και Ηλίας Καρελάς. Ψυχή και αυτής της διοργάνωσης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσείου Θεάτρου Σκιών κ. Μιχάλης Ιερωνυμίδης.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 12 ΕΤΩΝ
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Κατηγορίας Αγόρια- Κορίτσια 12 ετών στο Κέντρο Αντισφαίρισης του Δήμου στο Γουδή (28 Ιουνίου- 8 Ιουλίου 2009), με διοργανωτές το ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, τον Α.Ο ΓΟΥΔΗ και την Ε.Φ.ΟΑ.
 
Η συμμετοχή των νέων αθλητών υπήρξε μεγάλη ενώ το θέαμα εκπληκτικό, αποδεικνύοντας πως το μέλλον του Ελληνικού τένις, διαγράφεται λαμπρό. Οι πολυάριθμοι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το πείσμα, τη θέληση 352 νεαρών αθλητών που διεκδίκησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος  σε σύνολο 380 αγώνων.  Πρωταθλητής Ελλάδος στο αγόρια μονά αναδείχτηκε ο Δημήτρης Σκαλιδάκης του Ο.Α.Χανίων και στις κοπέλες η Βασιλική Γραμματικοπούλου του Α.Ο.Ζακύνθου. Αναλυτικά:
ΑΓΟΡΙΑ 12
1) Σκαλιδάκης Δημήτρης Ο.Α.Χανίων
2) Τσιτσιπάς Στέφανος 0.Α.Γλυφάδας
3) Κάντγουελ Αλέξανδρος Α.Κ.Α.Μαραθώνα
ΚΟΡΙΤΣΙΑ 12
1) Γραμματικοπούλου Βαλεντίνη Α.Ο.Ζακύνθου
2) Ματούλα Μάρθα Ο.Α.Τούμπας
3) Καρκάνη Κωνσταντίνα Μ.Γ.Σ.Κ.Απόλλων
ΔΙΠΛΑ ΑΓΟΡΙΑ
1) Ιωαννίδης Νικόλαος Α.Ο.Α.Φιλοθέης
    Καλαμώτουσάκης Γεώργιος Α.Ο.Α.Φιλοθέης
2) Περδικογιάννης Στυλιανός Ο.Α.Ηρακλείου
    Σκαλιδάκης Βασίλειος Α.Ο.Α.Ηλιούπολη
ΔΙΠΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1) Γραμματικοπούλου Βαλεντίνη Α.Ο.Ζακύνθου
    Ματούλα Μάρθα Ο.Α.Τούμπας
2) Καπέλα Αλίκη Ο.Α.Βούλιαγμένης
    Χριστοφή Ελένη Α.Ο.Α.Βάρης Ανάργυρους
3) Καρκάνη Κωνσταντίνα Μ.Γ.Σ.Κ.Απόλλων
    Κουκουβιτάκη Ελένη-Άννα Σ.Α.Ραφήνας
Η διοίκηση του Ο.Α.Γουδίου με καθοδηγητή τον Πρόεδρο κύριο Μάκη Βλαχογιάννη αλλά και όλοι οι προπονητές του Ομίλου για έντεκα μέρες φρόντισαν με όλες τις δυνάμεις τους ώστε η διοργάνωση να ολοκληρωθεί με τόση μεγάλη επιτυχία. Ευχάριστη έκπληξη για όλους η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ομίλου ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει ένα τόσο μεγάλο αριθμό αθλητών. Εκτός από τον Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Γιάννη Καζάκο παραβρέθηκαν:
- Ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου & Δημοτικός  Σύμβουλος Παναγιώτης  Χριστιάς.
- Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Νομικού Προσώπου και δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Μετικαρίδης.
- Ο Πρόεδρος Β΄ Καπή & Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπουντούρης & οι κάτωθι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Λάμπρος Γούμενος, Γιώργος Βλαχογιάννης, Δημήτρης Μπίτσικας, Χαράλαμπος Κρανιώτης κ.α.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ BASKETBALL - ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1968

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ BASKETBALL - ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1968
Με «Η» και με δάφνες...







Στον Ηλυσιακό ο ρομαντισμός περισσεύει! Χωρίς βέβαια να αποκλείεται ο επαγγελματισμός… Αυτή ήταν η συνταγή της επιτυχίας για την ομάδα μπάσκετ, που επανήλθε εκεί που ανήκει, στην Α1!



Του Αντώνη Μπότσικα



Αν έλεγε κανείς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 (στις 11 Οκτωβρίου του 2008), ότι ο Ηλυσιακός θα ήταν η μία από τις δύο ομάδες που θα έπαιρναν το εισιτήριο για την Α1, το πιθανότερο να κινδύνευες να χαρακτηριστείς… γραφικός! Κι όμως, αυτό που αρχικά έμοιαζε με… όνειρο, στο τέλος έγινε πραγματικότητα! Με την καθοδήγηση αρχικά του Γιώργου Ζευγώλη (μέχρι την 12η αγωνιστική) και στη συνέχεια του Στέργιου Κουφού, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο… 
Και να φανταστεί κανείς ότι μιλάμε για την ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία, και τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας (οκτώ αθλητές είναι από 18-23 ετών…). Το ταλέντο όμως περίσσευε στην ομάδα των Ιλισίων και κανείς δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην προέλαση του Ηλυσιακού για την επιστροφή του στην Α1 ύστερα από έξι σεζόν. Μία άνοδο που κατακτήθηκε δίκαια, ενώ δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός, ότι έχουμε να κάνουμε με μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που έχει μεγάλη παράδοση στα τμήματα υποδομής. 
Η φετινή θα είναι η τέταρτη φορά που η ομάδα των Ιλισίων θα αγωνιστεί στα «μεγάλα σαλόνια». Η πρώτη ήταν την περίοδο 1986-87, στο… ντεμπούτο της Α1 καταφέρνοντας μάλιστα να παραμείνει στην κατηγορία, παίζοντας και την επόμενη χρονιά!
Στην κανονική περίοδο κατετάγη 9ος (επί συνόλου 10 ομάδων) έχοντας 5 νίκες και 13 ήττες. Την παραμονή του την εξασφάλισε στα πλέι-οφ με δύο νίκες απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας, και στη συνέχεια η ομάδα απαλλαγμένη από το άγχος, πέτυχε ακόμα δύο νίκες κόντρα στο Παγκράτι, πριν τελικά αποκλειστεί από τη συνέχεια, εφόσον «έπεσε» πάνω στον πανίσχυρο εκείνη την εποχή Άρη, γνωρίζοντας την ήττα στη Θεσσαλονίκη με 135-63. Σημείο αναφοράς η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 58-56!
Ο Ηλυσιακός εκείνη τη σεζόν στηρίχτηκε σε βετεράνους, άρα έμπειρους αθλητές, κάποιοι από τους οποίους αποτέλεσαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Βασίλης Γκούμας (τερμάτισε στη δεύτερη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος πίσω από το Νίκο Γκάλη), ο Κυριάκος Βίδας (πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού) και ο Ανδρέας Παπαντωνίου (επίσης από τον Παναθηναϊκό). 
Είχε στις τάξεις του επίσης και τους Γιώργο Κατσίνη (από Παναθηναϊκό και αυτός) και τον Στράτο Παπαδάκη (ο γιος του παίζει τα τελευταία χρόνια στον Ηλυσιακό).
Να σημειωθεί ότι, εκείνη τη χρονιά, έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις νέα παιδιά, όπως ο Φίλιππος Ταμπάκης και ο Σπύρος Βερτζάγιας, οι οποίοι αργότερα αποτέλεσαν τη «ραχοκοκαλιά» του Ηλυσιακού στην Α2. 


Ξανά με τους «μεγάλους»

Την επόμενη χρονιά (1987-88) ο Ηλυσιακός – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όπως είπαμε στην Α1 - επέλεξε να αγωνιστεί με την ίδια «συνταγή». Στηρίχτηκε πάλι σε βετεράνους παίκτες, τους Βασίλη Γκούμα (έκλεισε την μεγαλειώδη καριέρα του μετά από 7 παιχνίδια), Κυριάκο Βίδα, και Γιώργο Κατσίνη από την προηγούμενη σεζόν, ενώ προστέθηκαν και οι Δημήτρης Κοκολάκης (από Παναθηναϊκό), Γιώργος Καστρινάκης (από Ολυμπιακό) και Χάρης Παπαγεωργίου (από Άρη). Τεράστια ονόματα της εποχής… Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά να μείνουν στην κατηγορία. Τερμάτισαν στη 10η θέση ( επί συνόλου 10 ομάδων) κερδίζοντας μόνο τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Απόλλωνα Πατρών στην κανονική περίοδο (3 νίκες και 15 ήττες). Στα πλέι-οφ ο Ηλυσιακός ηττήθηκε από τον Πανελλήνιο με 90-59 και υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία.


15 χρόνια αναμονή…

Έπρεπε να περάσουν 15 ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στην Α1 ο Ηλυσιακός. Ήταν η σεζόν 2003-04 κατά την οποία η ομάδα των Ιλισίων είχε μία αξιοπρεπέστατη πορεία, χωρίς όμως να καταφέρει να παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια». 
Με προπονητή τον Μέμο Ιωάννου, ο Ηλυσιακός είχε επίδοση 6 νίκες και 20 ήττες (5-8 εντός και 1-12 εκτός). Την ομάδα αποτέλεσαν οι: Γουίλι Ντιν (πρώτος σκόρερ της ομάδας με 476 πόντους σε 26 παιχνίδια και 4ος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος), Ραλφ Μπούτσι, Νίκος Μακρής, Γιάννης Κακιούζης (δεύτερος σκόρερ με 274 πόντους σε 25 παιχνίδια), Αρτ Λονγκ, Νίκος Αγγελόπουλος, Νεμάνια Τσουκ, Στράτος Περπέρογλου, Ντάριους Μασκολιούνας, Ντέιβιντ Τόγια, Αλέξανδρος Πέτρουλας (πρώτος στις ασίστ με 69 σε 26 παιχνίδια), Βασίλης Κούρος, Νίκος Κοτίνης, Γιάννης Ντιπ, Δημήτρης Τσαρουχάς, Παναγιώτης Καραβανάς, Ολουμίντε Ογιεντέτσι και Γουέιν Μπέρναρντ.

Σε γνωστά… λημέρια

Και φτάσαμε στο φετινό θρίαμβο! Μετά από πέντε σεζόν στην Α2 ο Ηλυσιακός θα δώσει το παρών για τέταρτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα των «μεγάλων». Η πορεία μόνο στρωμένη με «ροδοπέταλα» δεν ήταν. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους! Από τους προπονητές, τον Γιώργο Ζευγώλη, που «έχτισε» μία ομάδα με… αντοχές, τον Στέργιο Κουφό και το τεχνικό επιτελείο του, που πήρε τη σκυτάλη και έφερε σε πέρας μία δύσκολη αποστολή, και φυσικά τους αφανείς «εργάτες» της ομάδας. Τον τιμ μάνατζερ, Βαγγέλη Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο Γιάννη Στρέγλο, και τον άνθρωπο που το όνομά του είναι συνυφασμένο με τον Ηλυσιακό. Τον Τάσο Δελημπαλταδάκη. 
Πάνω όμως από όλους, είναι τα παιδιά που οδήγησαν την ομάδα στην Α1. Ο μοναδικός Σάκης Καρύδας – πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα με 177, δεύτερος στα κλεψίματα (49) και τρίτος σε κερδισμένα φάουλ (170) αλλά και... λάθη (101) – πλαισιωμένος, από πραγματικά μεγάλη δόση… ταλέντου, από τους Γιάννη Αθηναίου, Νίκο Παπανικολάου, Γιάννη Αθανασούλα, Γιώργο Μπόγρη, Στέλιο Ιωάννου, Βαγγέλη Παπαδόπουλο, Γιώργο Παπαδάκη, Λεωνίδα Κασελάκη, Ανδρέα Παπαδημητρίου, Κώστα Αθανασόπουλο (με ελάχιστες συμμετοχές λόγω στράτευσης), την εμπειρία του Σωτήρη Νικολαΐδη, και τους κοινοτικούς Γκρέκα Μάλι (Σλοβενία) και Κόνορ Γκρέις (Ιρλανδία). 
Κατάφεραν να συγκεντρώσουν 54 βαθμούς (το πρωτάθλημα χάθηκε στην ισοβαθμία με το Περιστέρι) και επίδοση 24 νίκες και 6 ήττες!

41 χρόνια ιστορίας!

Εντάξει, ότι ο Ηλυσιακός είναι από τα πιο ιστορικά σωματεία της Ελλάδος, είναι γνωστό. Άλλωστε το μακρινό 1927 είναι η καλύτερη «απόδειξη» γι΄ αυτό. Με αριθμό μητρώου μάλιστα της ΕΠΟ το 15! Αυτά όμως αφορούν το ποδόσφαιρο (κυρίως) και τα άλλα αθλήματα που διατηρεί το σωματείο. 
Επειδή στο αφιέρωμα αυτό ασχολούμαστε με το τμήμα μπάσκετ, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ιδρύθηκε το 1968, δηλαδή πριν από 41 χρόνια, και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα σωματεία του αθλήματος!
Παίρνει μέρος συνήθως στο πρωτάθλημα της Α2 έχοντας πολλές επιτυχίες και φυσικά τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη ομάδα. Στο παρελθόν έχει αναδείξει, και συνεχίζει να το κάνει, πολλούς μεγάλους αθλητές, που αγωνίστηκαν, εκτός από τις εθνικές ομάδες, ακόμα και στο ΝΒΑ! Η περίπτωση του Αντώνη Φώτση, είναι σχετικά πρόσφατη. 
Στον Ηλυσιακό έχουν αγωνιστεί ακόμα, ενδεικτικά από τους νεώτερους, ο Στράτος Περπέρογλου, ο Ίαν Βουγιούκας, ο Παναγιώτης Καυκής, ο Κώστας Χαρίσης, ο Γιάννης Σιούτης, και ο Ανατόλι Ζουρπένκο, ενώ να μην ξεχάσουμε από τους παλαιότερους και τον Βαγγέλη Φώτση (πατέρα του Αντώνη). 
Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε, ότι στην κορυφή της «πυραμίδας» των προσπαθειών που έγιναν στο παρελθόν και της ισχυρής ομάδας που είχε ο Ηλυσιακός στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ήταν ο αείμνηστος Νατζίμπι Μπιζάν, που πρόσφερε αξεπέραστες υπηρεσίες στην ομάδα των Ιλισίων.

Χρόνια γεμάτα επιτυχίες!

Ο Ηλυσιακός θα βρίσκεται και πάλι μεταξύ των μεγάλων του ελληνικού για τέταρτη φορά στην ιστορία του, έξι χρόνια μετά την τελευταία και 23 χρόνια μετά την πρώτη φορά.
Όλα αυτά είναι ωραία, όμως μην ξεχνάμε τι έκανε η ομάδα, όταν δεν… πήγαινε κόντρα στους «μεγάλους».
Με άλλα λόγια, τι έκανε από τη σεζόν 1999-2000. Εκείνη τη χρονιά ο Ηλυσιακός αγωνίστηκε στη Β΄ εθνική και υποβιβάστηκε στη Γ΄ εθνική (μαζί με την Ηλιούπολη), τερματίζοντας στην προτελευταία θέση με 35 βαθμούς και επίδοση 9 νίκες και 17 ήττες.
Τότε ήταν, που τα ηνία του συλλόγου πήρε ο Τάσος Δελημπαλταδάκης και άρχισε η… αντεπίθεση της «αυτοκρατορίας»!
Τη σεζόν 2000-2001 ο Ηλυσιακός συμμετείχε στον 1ο όμιλο του Νότου στη Γ΄ Εθνική, κάνοντας κυριολεκτικά… περίπατο!  Τερμάτισε στην πρώτη θέση με το απίστευτο 26-0(!), έχοντας μάλιστα πρώτη επίθεση και άμυνα, με 2206-1492 πόντους αντίστοιχα! 
Στο… καπάκι όπως λέμε, την περίοδο 2001-02, τερμάτισε στην πρώτη θέση στη Β΄ Εθνική με 47 βαθμούς και 21-5 συντελεστή!
Το 2002-2003 ήταν η σεζόν που ο Ηλυσιακός τερμάτισε 3ος στην Α2 με 42 βαθμούς και ανέβηκε στην Α1 μαζί με Απόλλων Πατρών (48β.) και Π. Φάληρο (44β.)
Για τη χρονιά 2003-04 τα είπαμε. Τη σεζόν 2004-05 οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίστηκαν στην Α2, τερματίζοντας στην 6η θέση με 41 βαθμούς και 15 νίκες-11 ήττες. 
Ακολούθησαν ακόμα τρεις περίοδοι που ο Ηλυσιακός αγωνίστηκε στην Α2, πριν επανέλθει θριαμβευτικά στην Α1. Αναφέρουμε τις επιδόσεις ξεχωριστά και τους παίκτες που αγωνίστηκαν.
2005-2006: Στην 9η θέση με 44 βαθμούς (14 νίκες-16 ήττες). Έπαιξαν οι: Αθανασόπουλος, Παβλίσεβιτς, Μπούτσι, Μπατής, Παραγιός, Λιακόπουλος, Τσουκ, Θαλασσινός, Τσαρουχάς, Μπόγρης, Ζευκιλής, Ιωάννου, Παπαδάκης, Λαμπρόπουλος, Γκαϊτάσοφ, Γραμματίκας. Προπονητής ο Χρήστος Παππάς.
2006-2007: Στην 13η θέση με 43 βαθμούς (13 νίκες-17 ήττες). Γλίτωσε τον υποβιβασμό στην ισοβαθμία (έπεσε ο Δούκας). Έπαιξαν οι: Παβλίσεβιτς, Μπαρλάς, Αθανασόπουλος, Μπατής, Παραγιός, Ζουρπένκο, Βίντατσακ, Θαλασσινός, Τσαρουχάς, Μπόγρης, Ιωάννου, Βεσκούκης, Κομποδιέτας, Γκαϊτάσοφ, Αθηναίου, Παπαδάκης, Θωμόπουλος. Προπονητής ο Αλέκος Δάγλας.
2007-2008: Στην 11η θέση με 43 βαθμούς (13 νίκες-17ήττες). Έπαιξαν οι: Καχριμάνοβιτς, Κομποδιέτας, Γκάιτς, Παπανικολάου, Αθανασόπουλος, Μιχάλογλου, Αθανασούλας, Κουτρούλιας, Τσαρουχάς, Μπόγρης, Ιωάννου, Παπαδόπουλος, Παπαδάκης, Κασελάκης, Αθηναίου. Προπονητής ο Νίκος Καραγιάννης.

Αφιερωμένο (και) στον Μάκη…

Ένα αφιέρωμα για τον Ηλυσιακό, δεν θα μπορούσε να παραλείψει να αναφερθεί στον Μάκη Μωϋσιάδη, που τόσο άδοξα, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 37 ετών… Σίγουρα αν ήταν μαζί μας, θα χαιρόταν και αυτός για την άνοδο της ομάδας στην Α1.
Το «κακό» έγινε στις 24 Μαρτίου 2009, ημέρα Τρίτη. Λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα, μετά από σύγκρουση του οχήματός του με φορτηγό στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.
Είχε διατελέσει προπονητής των γυναικείων ομάδων Φιλαθλητικού, Ζωγράφου και Ηλυσιακού, ενώ πέρσι έκατσε στον πάγκο του Παγχιακού στην Α1. 
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους ανθρώπους του ελληνικού μπάσκετ. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως συνέβη το μοιραίο…