Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010

Φιλόδοξος – Ρεαλιστικός – Προοδευτικός  
– Επιστημονικός – Διεκδικητικός  
– Σοβαρός – Υπεύθυνος






Μέσα στη γενικευμένη οικονομική κρίση, η Διοίκηση του Δήμου κατάφερε να φέρει για ψήφιση στις 10-12-2009 το νέο προϋπολογισμό του Δήμου για το 2010 με πληρότητα και επιστημονική τεκμηρίωση. Για το λόγο μάλιστα αυτό ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια τις Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες δείχνουν την επαγγελματική τους επάρκεια και την υψηλή τους ποιότητα. Από την άλλη η Αντιπολίτευση αιφνιδιάστηκε σε τέτοιο βαθμό, που άρχισε να ισχυρίζεται ανακριβή ή υπερβολικά πράγματα και να δημιουργεί την εντύπωση ότι ευρίσκεται μακράν των δημοτικών θεμάτων και προβλημάτων.

Αναξιόπιστη Αντιπολίτευση

Διότι δεν δικαιολογείται αλλιώς ο ισχυρισμός ότι οι δαπάνες υποσκελίζουν τα έσοδα, ενώ έπρεπε να είχαν διαβάσει στον ίδιο τον προϋπολογισμό ότι τα τακτικά έσοδα φέτος (2009) αυξήθηκαν κατά 3.700.000 ΕΥΡΩ και το χρηματικό υπόλοιπο στα ΕΣΟΔΑ ανέρχεται σε 5.279.000ΕΥΡΩ, γεγονός που ο Δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να τους κολλήσει στον τοίχο.
Ούτε έχει ίχνος ακρίβειας ο ισχυρισμός ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει γραμμή πλεύσης, ενώ πρέπει να γνωρίζουν ή αδικαιολόγητα να έχουν ξεχάσει ότι πριν από τον προϋπολογισμό έχει συνταχθεί και έχει ψηφισθεί από το Δ.Σ. το Τεχνικό Πρόγραμμα 2010 του Δήμου, έχει συνταχθεί και ψηφισθεί το τετραετές πρόγραμμα δράσης του Δήμου και μαζί με τον ίδιο προϋπολογισμό 2010 ψηφιζότανε  και το Πρόγραμμα δράσης του 2010 (δηλ. του ιδίου έτους). Δηλαδή ο Δήμος έχει σχεδιάσει το Πρόγραμμα Δράσης του, που το επιβάλλει ο Νόμος (άλλο αν οι πιο πολλοί Δήμοι δεν το κατάρτησαν), για μια τετραετία, το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Πρόγραμμα Δράσης του ιδίου έτους και έχει σε αυτά προσδιορίσει επακριβώς κάθε έργο και κάθε εργασία και δράση που θα κάνει με τα αντιστοιχούντα στο καθένα ποσά μέσα στον άνω χρόνο και αυτοί, ψευδόμενοι, παριστάνουν ότι αγνοούν γεγονότα που οδηγούν ακριβώς στους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Αποδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή και πλεύση έχει και προγραμματισμό και επιλογές έργων και δράσεων και περισσή σοβαρότητα έχει, που στερούνται άλλοι.
Επίσης, ισχυρίστηκαν ότι ο Δήμος κάνει εκποιήσεις περιουσιακών του στοιχείων και ότι θα παλέψουν και δεν θα επιτρέψουν να εκποιήσει και το τελευταίο περιουσιακό του στοιχείο, ενώ αυτό είναι ψευδές και το γνωρίζουν διότι ο Δήμος ΟΥΔΕΠΟΤΕ εκποίησε κανένα περιουσιακό του στοιχείο, αλλά αντιθέτως α γ ό ρ α σ ε πολλά ακίνητα, όπως τη βίλλα Ζωγράφου, το ακίνητο της Λυκάβου, το ακίνητο στην Σταυραετού για Κέντρο Νεότητας, το ακίνητο στην Αγ. Γεωργίου 3 για 3ο ΚΑΠΗ, τον τέως κινηματογράφο «ΑΘΗΝΑ» στα Άνω Ιλίσια κ.λ.π.
Άλλος της Αντιπολίτευσης μίλησε με αμετροέπεια για δήθεν επίφαση λαϊκής συμμετοχής που δεν υλοποιείται ποτέ, ενώ ο ίδιος ήταν εκείνος και οι περί αυτόν με άλλους αναρχοαυτόνομους, οι οποίοι απέκλεισαν δύο φορές το Δημαρχείο για να μην γίνουν οι δημοπρασίες για τα γκαράζ.  Δηλαδή ενώ οι ίδιοι παρεμποδίζουν και αποκλείουν την υλοποίηση των εξαγγελθέντων έργων, διαμαρτύρονται για την μη… υλοποίησή τους.                                                                                                
Στα ύψη η αναίδεια του ψεύδους.
Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσαμε να πούμε, αλλά το λόγο θα έχουν παρακάτω όλοι οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εκείνο, όμως που πρέπει να καταγράψουμε είναι ότι επί ΕΝΔΕΚΑ χρόνια, οι της Αντιπολίτευσης λένε τα ίδια πράγματα, ανακρίβειες, γενικότητες, φέρνουν την καταστροφή και διαψεύδονται οικτρά.                                                            
Αλλά μυαλό δεν βάζουν και διαμαρτύρονται ότι σε τέτοιου είδους ερωτήσεις ο Δήμαρχος δήθεν τους μιλάει απαξιωτικά, γιατί δεν κατάλαβαν ποτέ ούτε τη θέση τους, ούτε το ρόλο τους.

Η εισήγηση της Δημαρχιακής
Επιτροπής στο Δ.Σ.

Η Δημαρχιακή Επιτροπή επελήφθη του νέου Προϋπολογισμού 2010 και υπέβαλλε, μετά από συζήτηση της εισήγησης της Διοίκησης του Δήμου, την πρότασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο νέος προϋπολογισμός είναι συντονισμένος με το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα 2010, τα ετήσια προγράμματα δράσης και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου όπως αυτό εγκρίθηκε με την υπ΄αριθμ. 9170/22166/10.11.2008 απόφαση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Αττικής.
Είναι φιλόδοξος, έχει στόχους, έχει προοπτικές, είναι συγχρόνως ρεαλιστικός και αποπνέει την επερχόμενη περαιτέρω πρόοδο του Δήμου η οποία διανοίγεται διάπλατα με την αναγνωρισθείσα από τους Δημοσίους φορείς Διαχειριστική επάρκεια του Δήμου μας δυνάμει του υπ΄αριθμ. 8071/11-12-2008 εγγράφου επιβεβαίωσης της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Αττικής. Οι πηγές των εσόδων είναι ακριβείς και προσδιορίζονται επακριβώς εις την εισηγητική έκθεση της Υπηρεσίας.
Εκτός από τα τακτικά έσοδα, που ανέρχονται σε 40.938.233,72€ έχουμε προβλέψει την κάλυψη δαπανών για επενδύσεις, πράσινο-απαλλοτριώσεις, αναπλάσεις και κατασκευή υπογείων χώρων στάθμευσης, μέσα από χρηματοδοτήσεις των διαφόρων ευρωπαϊκών και μη προγραμμάτων (ΘΗΣΕΑΣ κλπ), από δάνεια και ίδια συμμετοχή, από αυτοχρηματοδοτήσεις κλπ.  Έχουμε εξαντλήσει κάθε είδους έσοδο, που μπορεί βάσιμα να επιτευχθεί, χωρίς να έχουμε καταφύγει στην πρόσθετη χρέωση των συμπολιτών μας, αφού και τα ανταποδοτικά τέλη του 5% όχι μόνον μόλις καλύπτουν τον πληθωρισμό, αλλά με την επιβάρυνση της Δ.Ε.Η. με 8% για φωτισμό, υπολειπόμεθα ενεργητικά της ανταποδοτικότητας εις βάρος του Δήμου, πλέον των όσων διεξοδικά αναφέραμε κατά την συζήτηση του καθορισμού των τελών αυτών (απαλλαγές για πολυτέκνους, αναπήρους κ.λ.π.)
Γι’ αυτό το ΣΥΝΟΛΟ των εσόδων που ανέρχεται σε 89.981.455,55€ είναι εντός των ορίων του εφικτού, συντρεχουσών και των λοιπών προϋποθέσεων ωριμάνσεως των έργων-μελετών, προγραμμάτων, απαλλοτριώσεων και αποτελούν τις απαραίτητες και τις αναγκαίες εγγραφές που επιβάλλονται από την Λογιστική Επιστήμη.
Οι δαπάνες του προϋπολογισμού προβλέπουν επενδύσεις 25.912.250,00€ ενώ καλύπτονται όλες οι λειτουργικές δαπάνες του Δήμου, των επί μέρους Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων αυτού, λαμβανομένων υπόψη και των ενταχθέντων ήδη στο Δήμο και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτού τέως συμβασιούχων Αορίστου Χρόνου.
Οι αναγκαίες δαπάνες με τις εκτεθείσες έννοιες είναι εξασφαλισμένες και κατά τούτο ο προϋπολογισμός 2010 είναι ρεαλιστικός.
Υπάρχει πληρότητα εγγραφών σε όλα τα κονδύλια του προϋπολογισμού και επάρκεια του ύψους αυτών για τις αναγκαίες δαπάνες.
Παράλληλα θα αντιμετωπιστούν και οι ανταποδοτικές δαπάνες με περιστολή υπερωριών κατά τρόπο που να μην τίθεται σε δοκιμασία η ποιότητα των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φωτισμού.
Υπό τις προϋποθέσεις αυτές βρισκόμαστε προ μιας αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου, που θα αφήσει τη σφραγίδα της στην πόλη και στις επερχόμενες γενιές, η οποία θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια και θα επιφέρει αλματώδη πρόοδο στον τόπο, όπως πιστεύουμε ότι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Ιδιαίτερα όμως θα πρέπει να επισημάνουμε τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και την περιρρέουσα ανά την υφήλιο και όχι μόνο στην πατρίδα μας, οικονομική κρίση, μέσα στις οποίες συνετάγη ο ανά χείρας προϋπολογισμός.
Οι αντιμετωπίσεις των δανείων μας, οι αυξήσεις των επιτοκίων, η ρευστότητα της αγοράς και των Τραπεζών και η όλη σημερινή αβεβαιότητα, έγιναν με σοβαρότητα, πνεύμα νοικοκυροσύνης και υπέρτατης ευθύνης.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε την επιτευχθείσα πρόοδο της Τ.Α. στην απόδοση των υπεξαιρεθέντων την προηγούμενη 15ετία πόρων από την Κεντρική εξουσία, οι οποίοι πρόκειται πλέον να αποδοθούν στο συμφωνηθέν ύψος του 1 δις 711 εκατομμυρίων Ευρώ υπό μορφή ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
Ήδη φέτος κατεβλήθη έναντι αυτών 1.100.000,00€ και αναμένεται 1.000.000,00€ ακόμη τον Ιανουάριο του 2010.
Ακόμη πρέπει να πούμε ότι φέτος αυξήθηκαν οι πόροι των ΚΑΠ έναντι του προηγούμενου έτους και από την αύξηση των επί μέρους εγγραφών του Κρατικού Προϋπολογισμού αλλά και της αύξησης των τελών κυκλοφορίας κατά 40% έναντι των λαμβανομένων μέχρι πέρυσι. Η συνολική αύξηση των Τακτικών Εσόδων ανήλθε φέτος στο ποσό των 3.700.000,00€ περίπου.
Και κατά την εξέλιξη αυτή ο προϋπολογισμός του 2010 είναι ευοίωνος, ρεαλιστικός και φιλόδοξος.

Τι είπε η Αξιωματική Αντιπολίτευση

Τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται. Το θέμα της Βίλλας δεν έχει ρυθμιστεί πολεοδομικά, υπάρχει μείωση εσόδων από το Κοιμητήριο, τις διαφημίσεις κ.λ.π. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί η σπατάλη χρημάτων σε μελέτες, σύνταξη προτάσεων και αναθέσεις προετοιμασίας φακέλων για υποβολή προτάσεων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ θα μπορούσαν να γίνουν από τις Υπηρεσίες του Δήμου.
Είναι ένας προεκλογικός προϋπολογισμός, κενός περιεχομένου με τον οποίο υλοποιούνται μόνο οι ανελαστικές δαπάνες.

Τι είπε η Δημοτική Πρωτοβουλία

• Αλεξανδράτος Β.: θεωρώντας ότι για μια ακόμη φορά ο Προϋπολογισμός είναι αντιλαϊκός πέρα για πέρα, βασισμένος στην ανταποδοτικότητα και καθόλου διεκδικητικός. Επιπλέον ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος και η Διοίκηση ανίκανη να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Τι είπε το Κίνημα στην Πόλη

• Κωστόπουλος Κ.: θεωρώντας ότι ο Προϋπολογισμός βρίσκεται μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και φειδωλός στις παροχές που αφορούν την Καθαριότητα, τον Πολιτισμό και γενικά τις παροχές προς τους δημότες.
Συμπερασματικά, είναι ανειλικρινής, φορομπηχτικός, μη αναπτυξιακός, με προώθηση έργων που ευνοούν τους ιδιώτες και με Δημοτικές Επιχειρήσεις μακριά από κάθε έλεγχο.
Απλά και μόνο ωραιοποιεί καταστάσεις αποδεικνύοντας τις προθέσεις της Διοίκησης που προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητά της καθώς και την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και μη σωστά στελεχωμένες υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος στη δευτερολογία του είπε:

Ο κ. Δήμαρχος λαμβάνοντας το λόγο τόνισε ότι και φέτος ο Προϋπολογισμός είναι προσεγμένος χωρίς ανασφάλειες και η Αντιπολίτευση όφειλε να αναγνωρίσει τους σωστούς χειρισμούς της Διοίκησης, η οποία κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς το σημαντικό κόστος των αμοιβών του μεταφερόμενου προσωπικού της ΔΕΑΔΗΖ και των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών σε προσωποπαγείς θέσεις Αορίστου Χρόνου στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού (260 άτομα)
Οι κατηγορίες για μη υλοποιήσεις έργων είναι αβάσιμες και γίνονται εκ του πονηρού.
Όλοι γνωρίζουμε ότι ενώ η κατασκευή των γκαράζ βρίσκεται στην τελική ευθεία, υποκινούμενες ομάδες πολιτών μποϋκοτάρουν τις δημοπρασίες, κλείνοντας τις εισόδους του Δημαρχείου και εμποδίζοντας έτσι τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν για την πραγματοποίηση των διαγωνισμών. Δεκάδες έργων εκτελούνται αυτή τη στιγμή σε έργα υποδομής, περιβάλλοντος, Σχολικών κτιρίων, ηλεκτροφωτισμού, οδοστρωσιών κ.λ.π.
Επιπροσθέτως, το επαναλαμβανόμενο θέμα της μη αξιοποίησης της Βίλλας, έχει καταντήσει πια ανούσιο, καθώς είναι γνωστή η δικαστική απόφαση του ΣτΕ που σχετίζεται με το θέμα αυτό τόσο από συζητήσεις που έχουν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων και όλοι γνωρίζουμε ότι αναμένεται η πολεοδομική ρύθμιση του χώρου από το ΥΠΕΧΩΔΕ και ότι ο Δήμος έκανε ότι εξαρτάται από αυτόν προς την κατεύθυνση αυτή, για να μην αναφερθούμε αυτή τη στιγμή στις συγκεκριμένες ευθύνες της Αντιπολίτευσης, στην καθυστέρηση της Πολεοδόμησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Αλλά ηθελημένα αγνοούν και τη μεγάλη δημοπρασία ανάπλασης της πόλεως ύψους 2.700.000,00€ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η οποία ανέδειξε ήδη μειοδότη ο οποίος εντός του Ιανουαρίου 2010 θα αρχίσει τα έργα.
Παράλληλα είναι γνωστές και συγκεκριμένες οι προτάσεις μας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, πολλά των οποίων μας εγκρίνονται, όπως το edemocracy, το Υγείας, την έξυπνη ενέργεια κ.λ.π, αλλά η μικροψυχία ορισμένων τα διαγράφει αυθαίρετα.
Ο Δήμος μας ήδη έχει μπει για καλά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Οι κατηγορίες μη αποπληρωμής του Δανείου, μόνο αστείες μπορούν να χαρακτηριστούν, εφόσον οι δόσεις του δανείου κατατίθενται στην Τράπεζα στις ορισμένες ημερομηνίες καταβολής τους, πράγμα το οποίο μπορεί να επιβεβαιώσουν και οι Ταμειακές Υπηρεσίες του Δήμου, βάσει των εγγράφων που διατηρούν στο Αρχείο τους και πρόβλημα υπάρχει μόνον ως προς την εκταμίευσή τους, για λόγους που δεν έχει ο Δήμος καμία ευθύνη.
Τέλος, αποτελεί σκόπιμο ψεύδος, ότι δήθεν γίνεται σπατάλη χρημάτων για μελέτες και Ευρωπαϊκά προγράμματα, όταν είναι γνωστό ότι γίνονται τέτοιες μελέτες ΜΟΝΟ  όταν οι Υπηρεσίες του Δήμου δηλώνουν πως αδυνατούν να τις συντάξουν ή δεν γνωρίζουν το γνωστικό τους αντικείμενο και μάλιστα σε ποσοστό 30% έναντι του ποσού των νομίμων μελετών.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

 Ας περπατήσουμε το μονοπάτι της ελπίδας


Της Βηθλεέμ το αστέρι, ας οδηγήσει τα βήματά μας στην φάτνη της ελπίδας και της αγάπης, στην φάτνη της ζωής.

Η γέννηση του Θεανθρώπου ας γίνει η απαρχή για την δική μας ψυχική ανάταση και τα θεία του νάματα ας μας οδηγήσουν σε πελάγη γαλήνης, ηρεμίας, περισυλλογής και περίσκεψης.
Ας μας δείξει τον δρόμο για προκοπή κι ευημερία, ας καθυποτάξει πάθη και μίση, ας σκορπίσει την μαυρίλα κι ας  μας γεμίσει με αισιοδοξία  και αγάπη.

Η αγάπη μια λέξη που έχει χάσει σήμερα την ουσία της, και την σημασία της, αφού ελάχιστοι την πιστεύουν, μη εξαιρουμένων και αυτών που την κηρύσσουν και την ερμηνεύουν, έχει τεράστια και ακατανίκητη δύναμη.

Έχουμε περάσει στις περιοχές της ευδαιμονίας, του ισοπεδωτικού υλισμού και της ευτέλειας, και φαντάζουμε αφελείς και καθυστερημένοι, όταν προσπαθούμε να αναδείξουμε αιώνιες αξίες και ιδανικά.

Γινόμαστε αστείοι όταν θέλουμε να συμπορευτούμε με τις ηθικές αρχές και να βαπτιστούμε στα νάματα του Ναζωραίου.

Δεν πιστεύουμε στις θρησκολαγνείες, στους μεγαλόσταυρους, στις μετάνοιες και στα τάματα.
Πιστεύουμε στην σημασία της πραγματικής αγάπης, αυτής που διακήρυξε ο Θεάνθρωπος, αυτής που έχει σαν κύρια συστατικά την ανιδιοτέλεια, την αγνότητα, την τιμιότητα, την ειλικρίνεια.
Η γέννηση του Θεανθρώπου και ο ερχομός του Νέου Χρόνου, ας μας οδηγήσουν στην ανατολή της ελπίδας κι ας φωλιάσει στις ψυχές μας η καλοσύνη κι αγάπη.

Tα εν Δήμω... στον αέρα

Το 2009 βγαίνει στραπατσαρισμένο πολλαπλώς.


Οικονομικά, Πολιτικά, Κοινωνικά και με ελάχιστες ελπίδες στην καμπούρα του.


Έχει γεμίσει με σύγχυση τον κόσμο. Δεν ξέρει, εάν πρέπει να χαίρεται ή να κουμπώνεται.


Η πρόσφατη πολιτική αλλαγή της διακυβέρνησης της Χώρας αρχίζει να χλωμιάζει.


Οι φρούδες ελπίδες που αναπτύχθηκαν, άρχισαν σύντομα να φυλλορροούν.


Μία σύγχυση άρχισε να γεννιέται στις σκέψεις και στις ενέργειες των πολιτών και των παραγόντων της πολιτειακής μας δομής.


Αυτή η ψυχολογική κατάσταση εκδηλώνεται με μία μιζέρια, ακόμη και με μια φθήνεια κριτικής επιλογής.


Φαίνεται, ότι διάφοροι συμβουλάτορες είπαν στην Αντιπολίτευση του Δήμου, ότι δεν είναι σκληροί ή δεν είναι διαβασμένοι ή δεν είναι αποτελεσματικοί.


Αυτό σημαίνει ότι δεν κάνουν ή δεν ξέρουν να κάνουν Αντιπολίτευση.


Παρεξήγησαν τα πράγματα. Νόμισαν ότι εννοούσαν ψεύδος, παραπλάνηση μέχρι και συκοφαντία.


Έτσι και μόνον δικαιολογείται η αναφορά της κ.Καφατσάκη, ότι δήθεν οι άσκοπες δαπάνες υποσκελίζουν τα έσοδα,


χωρίς τούτο να προκύπτει από τα νούμερα του προϋπολογισμού, αλλά αντιθέτως, ούτε και να προσδιορίζει τις «άσκοπες» δαπάνες.


Αυτό είναι έλλειψη υπευθυνότητας.


Έπειτα ισχυρίστηκε στο Δ.Σ., ότι στον προϋπολογισμό και κατ’επέκταση στη Διοίκηση του Δήμου δεν υπάρχει, δήθεν, γραμμή πλεύσης.


Απλά ξέχασε, ότι η Διοίκηση μόλις τους τελευταίους δύο μήνες πέρασε δύο σχέδια Δράσης για τη διετία, που ψηφίστηκαν,


και το χειρότερο, αγνόησε ακόμη και το ετήσιο σχέδιο Δράσης του Δήμου (2009-2010), που είχε υποβληθεί μαζί με τον Προϋπολογισμό και ψηφιζόταν το ίδιο βράδυ.


Αυτό αποτελεί προσβολή της νοημοσύνης των δημοτικών συμβούλων και κατ’επέκταση των πολιτών,


αλλά και έλλειψη σοβαρότητας αυτού που το ισχυρίζεται.


Ακόμη, η ιδία είπε, ότι δήθεν υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό υλικό (τι εννοούσε;) και υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,


όταν ασφαλέστατα γνωρίζει, ότι, όχι μόνον αυτά, είναι αναληθή,


αλλά σωρεία ευχαριστηρίων επιστολών έχουν σταλεί στη Διοίκηση από τα σχολεία για την εκτέλεση όλων των επί μέρους εργασιών που ζητούν, ότι έχουν αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά όλες οι τρέχουσες ανάγκες των σχολείων,


και περισσότερο, ο Δήμος κατασκεύασε δύο Δημοτικά Σχολεία για Μεταστέγαση του 1ου και 19ου, που λειτουργούσαν μέχρι τώρα έναντι του Αγίου Θεράποντα, με όλες τις εγκαταστάσεις τους (από αποχέτευση έως κλιματισμό κα προαύλιους χώρους),


ώστε ένας τέτοιος ισχυρισμός να εκθέτει ανεπανόρθωτα αυτόν που το λέει.


Το χειρότερο είναι, ότι ισχυρίστηκε η ίδια με μορφή δήθεν απειλής «δεν θα σας επιτρέψουμε να εκποιήσετε και το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ζωγράφου»,


γεγονός που ηχεί ακόμη και συκοφαντικά, διότι ΚΑΜΜΙΑ εκποίηση περιουσιακού στοιχείου έχει κάνει η Διοίκηση του Δήμου,


αλλά αντίθετα έχει αγοράσει ακίνητα και έχει αυξήσει την ακίνητη περιουσία του Δήμου, από βίλλα Ζωγράφου έως Γ΄ΚΑΠΗ (Αγ. Γεωργίου).


Εδώ η Αντιπολίτευση φέρεται να ένοιωσε την αυτοϊκανοποίηση του Δον Κιχώτη, όταν νικούσε τους ανεμόμυλους.


Εμείς θα λέγαμε ότι υπάρχει έλλειψη αυτοσεβασμού.


Θα μου πείτε, καλά δεν έχει κάνει λάθη η Διοίκηση του Δήμου, δεν πρέπει να της κάνουν Αντιπολίτευση και έλεγχο;


Ασφαλώς και επιβάλλεται. Αλλά με τη δέουσα σοβαρότητα και τεκμηρίωση. 


Αλλιώς είναι πολύ εύκολη η απόκρουσή της από τη Διοίκηση και δεν εξυπηρετεί την αντιπολιτευτική ανάγκη.


Έπειτα η αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν περνά από τέτοιου είδους παλιομοδίτικες μεθοδεύσεις,


ούτε φιλοδοξία των τοπικών αρχόντων είναι να υποβαθμίζουν και να υποτιμούν την τοπική κοινωνία.


Ελπίζω να μην διολισθήσουμε σε δρόμους απαξίωσης της πολιτικής εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Νοεμβρίου 2010.


Ελπίζω, επίσης, να μην ακολουθηθεί η τακτική της πολιτικής ζωής του τόπου.


Με ακροβασίες, υπερβολές, επικοινωνιακές μεθοδεύσεις χάριν εντυπώσεων.


Διότι εκείνη η απόφαση για υποβολές «βιογραφικών» για δήθεν επιλογή Γενικών Γραμματέων κ.λπ. στη Διοίκηση,


απεδείχθη απ’την αρχή ούτε σοβαρή, ούτε πειστική και τελικά εξέθεσε την Κυβέρνηση.


Όλοι όσοι επελέγησαν για την ώρα, ΟΛΟΙ έχουν ή κομματική, ή συγγενική, ή «άκρως φιλική σχέση» με κάποιον μεγαλόβαθμο Κυβερνητικό στέλεχος.


Τελικά αξίζει να αποσαφηνισθεί. Ποιος αποφασίζει τι θα γίνει σ’αυτή τη χώρα;


Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, το Υπουργικό Συμβούλιο, η Κυβερνητική Επιτροπή, το ΚΥΣΕΑ, οι Υπουργοί ή ο Συνήγορος του Πολίτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Διοίκησης, ο Αρχιεπίσκοπος κ.λπ. που τους καλείτε στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.


Αυτοί θα σας πουν ποια είναι τα προβλήματα και θα σας υποδείξουν λύσεις;


Μα εσείς, κ. Πρωθυπουργέ, προεκλογικά πείσατε τον Ελληνικόν Λαό, ότι γνωρίζετε τα προβλήματα και έχετε λύσεις.


Τώρα μήπως διαπιστώνετε, ότι δεν τα ξέρατε, οπότε είναι καλύτερα να παραχωρήσετε την καρέκλα σας στον Αρχιεπίσκοπο, οι υπουργοί στον κ.Κομίνη και στον κ.Ρακιντζή κ.ο.κ.


Ίσως δεν έχει μεγάλη σημασία ότι ο Λαός πιστεύει ότι είναι «κυρίαρχος» και «κυβερνά».


Δεν αποτελούν δείγματα σοβαρότητος οι επικοινωνιακές επιλογές της Κυβέρνησης.


Γιατί τί άλλο πρέπει να πούμε γι’αυτές τις «ανοιχτές» συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ένα πράμα κάτι σαν ριάλιτι, που αποτελούν γελοίο θέαμα, 


αλλά συγχρόνως και απατηλό, διότι μετά την έκθεση ιδεών που διαβάζει ο εκάστοτε εντεταλμένος, δεν έχουμε συνέχεια συζήτησης και λήψης απόφασης,


ούτε ακούμε όσα μεταξύ τους πλέον οι Υπουργοί καταλογίζουν ο ένας στον άλλον ή στα έργα του.


Είναι πράγματι μία σκηνοθεσία κατώτερη της μοίρας μας ως ανθρώπων και ως Ελλήνων, προσβλητική του Πολιτισμού μας και της νοημοσύνης μας.


Και λυπούμεθα που και ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος επέτρεψε στον εαυτό του να αυτογελοιοποιηθεί και δεν τον βοήθησε προς τούτο και ο Πρωθυπουργός.


Ήταν μέγα σφάλμα και των δύο.


Φαίνεται, όμως, ότι υπάρχουν και άλλα, πολλά και ποικίλα ελλείμματα στις κυβερνητικές επιλογές.


Μέγα το θέμα του μεταναστευτικού, όπως και της απόδοσης της Ελληνικής ιθαγένειας σε δεύτερης γενιάς μετανάστες.


Το ρίχνουν, φοβούμαι, στις λαϊκίστικες δαγκάνες.


Είναι πιο απλά τα πράγματα.


Πριν από εμάς, έχουν πάρει μέτρα και αποφάσεις σχετικές η Γερμανία, Γαλλία και άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.


Εκεί έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Σε μας τα θολώνουν.


Γιατί αυτοί ξέρουν τι θέλουν, ενώ εμείς πελαγοδρομούμε και παίζουμε «εν ου παικτοίς», όπως έλεγαν οι παλαιότεροι.


Στο κάτω-κάτω της γραφής και το Σύνταγμα και ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει για τα μεγάλα σοβαρά θέματα, που είναι παράλληλα και εθνικά, τη διενέργεια δημοψηφίσματος.


Ας ερωτηθεί επί τέλους τι θέλει ο Λαός. Έτσι για μία φορά. Ίσως αποδειχθεί σοφότερος από ό,τι νομίζουμε.


Διότι είναι βεβαρημένο το παρελθόν της Κυβερνητικής παράταξης και με τις Ελληνοποιήσεις 1999 – 2000 με τα γνωστά τεχνάσματα και τα γνωστά επακόλουθα (και εκλογικά),


Νομιμοποιήσεις μεταναστών έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς μπούσουλα, κομμάτι δύσκολο.


Λέτε να το’χουν στο αίμα τους οι πράσινοι να κάνουν αυτού του είδους τα παιχνιδάκια;


Κάποια δείγματα χαλαρότητας ή ανευθυνότητας έχουν διαφανεί.


Για άλλη μία φορά ο Πρωθυπουργός μπέρδεψε τις κλίνες με τις… μονάδες εντατικής θεραπείας.


Το’κανε στην ομιλία του με το κλείσιμο του προϋπολογισμού, το επανέλαβε και στη δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.


Έπειτα ξεχάστηκαν οι αυξήσεις των διοδίων του Σουφλιά σε περιοχές που δεν έχουν ακόμη εκτελεσθεί έργα.


Και όχι μόνον δεν τις καταργούν, αλλά επιτρέπουν και την αύξησή τους, χωρίς βεβαίως καμμία αντίδραση ή έστω πληροφόρηση του κοινού από τις οδαλίσκες της δημοσιογραφίας.


Αλλά και η περίπτωση της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας κ.Δραγώνα.


Οι ανθελληνικές απόψεις της, ότι δεν είμαστε Έλληνες, προσπαθούν να το καλύψουν πίσω από το δήθεν, ότι εκφράζουν επιστημονικές θέσεις. 


Αλλά όταν ένας έχει τέτοιες θέσεις, διερωτώμεθα τι ρόλο θα παίξει και τίνων τις θέσεις και τα σχέδια εξυπηρετεί.


Διότι ποιος απλός άνθρωπος μπορεί να εμπιστευθεί την διαπαιδαγώγηση και την εκπαίδευση του παιδιού του, που είναι και αρμοδιότητα της κ.Δραγώνα, σε δάσκαλο με τέτοιες «επιστημονικές θέσεις;».


Οι αφέλειες τελείωσαν. Φρόντισαν και οι καθηγητάδες του Ομίλου Ρεπούση να το επιβεβαιώσουν και να αποκαλύψουν τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει.


Πρώτα δεν είμαστε Έλληνες. Δεν έχουμε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες και τον περίλαμπρο Πολιτισμό τους. Θεωρία Φαλμεράϋερ κ.λπ.


Πείσαμε όλο τον κόσμο και δη τους επιστήμονες και τα Έθνη ότι είμαστε πράγματι οι γνήσιοι απόγονοι των Ελλήνων, παρά τις αναγκαίες επιμειξίες των αιώνων.


Τώρα επιχειρείται ο αφελληνισμός των Ελλήνων, με δήθεν πνευματικά, «επιστημονικά» μέσα, ενώ πριν και μετά το 1940, επιχειρήθηκε ο αφελληνισμός και κατά το σώμα (Κομιτατζήδες Σλάβοι, Βούλγαροι κ.λπ.).


Πρόκειται περί οργανωμένης απάτης, όπως είναι και η «επιστημονική» παρουσία της κ.Δραγώνα, η οποία εμφανίζεται με επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς τίτλους, ενώ είναι απλά απόφοιτος του DEERE, όπως απέδειξε ο βουλευτής κ.Νικολόπουλος στα Μ.Μ.Ε. και στη Βουλή.


Αυτά δείχνουν και το ηθικό ανάστημα των ανθρώπων που θέλουν να επιβάλουν τις ανθελληνικές απόψεις τους στην Ελληνική Κοινωνία και στο Έθνος μας.


Ασφαλώς θα έχουμε συνέχεια.


Η ασυνέπεια σ’αυτόν το τόπο έχει καταντήσει ρουτίνα.


Θυμάστε τι λέγανε προεκλογικά; Ότι θα παγώσουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.


Βγήκε ο διορισμένος από τη νέα Κυβέρνηση διοικητής της ΔΕΗ και ανήγγειλε, ότι η εταιρεία θα αυξήσει τα τιμολόγιά της ή…..θα φαλιρίσει.


Αναγγέλθηκε νέο χαράτσι, αλλά οι γνωστοί… άγνωστοι των Μ.Μ.Ε. ούτε νύξη για το γεγονός.


Βάλλεται η υπόσταση της Κοινωνίας μας.


Δοκιμάζεται η αντοχή του Λαού μας.


Αμφισβητείται η Εθνική μας ύπαρξη.


Πάντα επίκαιρος προβάλλει το γίγνεσθαι της Πατρίδας μας ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ


Ο Πατριωτισμός είναι κυρίαρχο στοιχείο σήμερα στη ζωή της Χώρας μας, βροντοφώναξε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και διανοητής.


Τα υπόλοιπα στο επόμενο.


ΑΝΤΑΙΟΣ

Πιπεράτα

Ρε γάτε, αν δεν είσαι γατούλα, ή όπως δείχνεις κουνιστούλης, έχεις τέτοιες και τόσες γνώσεις που τα ξέρεις όλα; Μήπως είσαι ο ιθύνων νους; Τι φοβάσαι και φοράς μάσκα; Βγες μπροστά παληκαρά επώνυμα και διακήρυξε τις αμφισβητήσεις σου. Γιατί κρύβεσαι στην ανωνυμία; Οι εγκληματίες κρύβονται κι αυτοί που ντρέπονται για το όνομά τους. Εσύ τι γάτος είσαι; Μαυρόγατος; Κουνιστός;

Όταν θέλεις να δεις τα γεγονότα αρνητικά, δεν μπορεί να σε πείσει κανείς να αλλάξεις γνώμη. Έχεις την άλλη άποψη κι ας είναι λανθασμένη. Έχεις  συνηθίσει σ’ ένα χρώμα κι έχεις ξεχάσει τα άλλα. Έχεις εναποθέσει όλη σου τη δύναμη κι όλες σου τις ελπίδες σ’ αυτό. Έτσι ερμηνεύεις τα πράγματα και ασυνείδητα παραπληροφορείς, αν δεν καταλαβαίνεις, ή συνειδητά, αν στοχεύεις κάπου. Η βεβαιότητα είναι ότι δεν πείθεις. Και μένεις έτσι στη μοναξιά σου.

Οι Νεοδημοκράτες, ανεξάρτητα από τον ποιόν ψήφισαν για αρχηγό, ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Η επιλογή τους έγινε από όλους σεβαστή. Δεν χωρίστηκαν σε στρατόπεδα, δεν άλλαξαν ιδεολογική κατεύθυνση και δεν παρέδωσαν την κομματική τους ταυτότητα. Γιατί περιμένετε οφέλη; Όταν μάλιστα περάσει λίγος καιρός και διαφανούν καθαρά οι παλινωδίες, η αλαζονεία και ο ρεβανσισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα τρέχετε σε μάντισσες και χαρτορίχτρες  να σας ερμηνεύσουν την εμμονή αυτού του κόσμου στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει. Και δεν είναι μακριά ο καιρός.

Γιατί αυτός ο κόσμος ξέρει να τιμωρεί και να στέλνει στο περιθώριο όποιον τον πίκρανε. Είναι αγνός και δεν ταυτίζεται με λαμόγια και συμφέροντα. Αυτό είναι δικό σας προνόμιο. Δεν ξεχνά, δεν συγχωρεί, δεν συμβιβάζεται. Κουβαλάει την σταυρό μέχρι την κορυφή με αντοχή και καρτερικότητα, αλλά αρνείται να σταυρωθεί και καλά κάνει.

Πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας  που η αντιπολίτευση συναινεί στην λήψη μέτρων που οδηγούν στην έξοδο από την κρίση, καίτοι υβρίζεται και κατασυκοφαντείται και η Κυβέρνηση φοβάται να τα πάρει. Υπάρχει άγνοια, υπάρχει πίεση από το βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπάρχει φόβος, ή δεν έχει τελειώσει ακόμα η διαβούλευση; Ή υπάρχει προχειρότητα και ερασιτεχνισμός που βυθίζει περισσότερο στο χάος; Υπάρχει κρίση ή όχι; Τολμήστε λοιπόν. Γιατί διστάζετε;

Για να καταλάβουμε κι εμείς, αν φυτέψουμε δυο πεύκα στα καμένα, συμμετέχουμε στην πράσινη ανάπτυξη; Κι έτσι βγαίνουμε από την κρίση; Ή αν τα βάψουμε πράσινα όλα, γινόμαστε όλοι ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δεν χρειαζόμαστε πια εκλογές. Εξηγήστε μας γιατί θα τρελαθούμε.

Και κάτι ακόμα. Σταματήστε το παραμύθι ότι οι άλλοι φταίνε. Το είπαν κι οι άλλοι κι ο Ελληνικός Λαός τους έδωσε την απάντηση. Εσείς θέλετε σε τόσο σύντομο χρόνο την ίδια απάντηση; Τι τον νοιάζει τον κόσμο το χτες; Το σήμερα και το αύριο τον ενδιαφέρει. Και σεις συμπληρώσατε 100 μέρες διακυβέρνησης κι έχετε μείνει στο χτες. Ξεκολλήστε.

Τι αλήθεια εννοούσε ο ποιητής όταν έλεγε ότι τα λεφτά υπάρχουν κι έταζε λαγούς με πετραχήλια; Πόσο καλά κρυμμένα είναι που τώρα, μετά από τόσο καιρό, δεν τα βρίσκει; Ή τώρα που στρογγυλοκαθίσαμε στις καρέκλες της εξουσίας, στηριγμένοι στο ψέμα, φέρνουμε εδώ τους Ευρωπαίους πανάκριβους φίλους μας, να μας φοβίσουν να καταδείξουν την κατάντια μας, για να τα πάρουμε πίσω όσα λέγαμε; Η παραπληροφόρηση  και η προπαγάνδα είναι πια άνοστη χορτόσουπα και μάλιστα από βλήτα. Κανείς δεν την θέλει κι ας πεινάει. Κι επειδή έχει μείνει στα αζήτητα βρωμάει.

Πάντως περιμένουμε, να τελειώσει η διαβούλευση, να διορίστε τους άριστους με την κομματική τους ταυτότητα στα κυβερνητικά πόστα, να συμφωνήστε με τους κοινωνικούς σας εταίρους και να πάρετε τα μέτρα που πρέπει κι ας ματώσουμε. Σ’ αυτό συμφωνεί και η αντιπολίτευση υπό την νέα της ηγεσία. Βέβαια δεν σας έδωσε λευκή επιταγή. Συγκατάθεση σας έδωσε κι ας την βρίζετε ανερυθρίαστα.  Κόψτε όμως επιτέλους την αλαζονεία.

Έκλεψα και άλλη λέξη από φίλο. Ψυχορυτιδιασμένοι. Απ’ αυτούς έχετε κάμποσους. Τους συναντάς παντού. Πασοκολάγνοι, έτοιμοι να κατατροπώσουν κάθε αντίθετο, να καθυβρίσουν όποιον τολμήσει να αναπολήσει το λαμπρό παρελθόν της εξουσίας σας, με τα χρηματιστήρια,  τα κτηματολόγια, τους Κοσκωτάδες, τα δωράκια, τα Ίμια κ.λ.π. Είπαμε λήθη.  Θέλουμε το αύριο. Εσείς θέλετε εξεταστικές. Θέλετε αναμόχλευση. Τι θα βγει; Ένα μεγάλο τίποτα. Το κέρδος ο αποπροσανατολισμός. Θα βγαίνουν οι συνήθεις αργυρώνητοι στα κανάλια με κάποιους μαϊντανούς και θα ’μαστε όλοι ευχαριστημένοι μ’ αυτά που θα μας πληροφορούν διαφωνούντες.

Τόσα και τέτοια εμέσματα στα διάφορα ΒLOGS (μάθαμε λέξεις που μας αηδιάζουν) δεν έχουμε ξαναζήσει. Εμείς δεν πιστεύουμε σ’ αυτό το είδος επικοινωνίας, δεν πιστεύουμε στα λιβελογραφήματα, δεν πιστεύουμε σε γραφίδες που χρησιμοποιούν για μελάνι το τηγανισμένο από σουπιά λάδι που βρωμάει, δεν πιστεύουμε σ’ αυτούς τους μασκοφόρους που βγάζουν τα εσώψυχά τους υπό την καλύπτρα της μάσκας και δείχνουν τον κομπλεξισμό τους, την ανατροφή τους, τις καταβολές τους. Τους αφήνουμε στην χλεύη των υγιών ανθρώπων και στη μοναξιά τους. Οι άντρες κάτι κρύβουν στα παντελόνια που φοράνε. Αυτοί;

Κλείνοντας νοιώθω, για πρώτη φορά, περηφάνια που ο πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη για τον διπλασιασμό περίπου των τελών κυκλοφορίας στο σαραβαλάκι μου. Μου είπε. Έκανα λάθος . Όμως δώστα μου τώρα και του χρόνου βλέπουμε. Κι ευχαριστήθηκα κι ας πόνεσα. Αυτή είναι πολιτική.

Πολιτικό Σχόλιο

Σώστε την αξιοπρέπειά μας

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι ζοφερή.
Αυτό διατυμπάνισε με βροντερή φωνή η προηγούμενη Κυβέρνηση προεκλογικά και το γνώριζε και η Σημερινή.
Περάσαμε την πετρελαϊκή κρίση, ήρθε η παγκόσμια οικονομική, είχαμε προηγούμενα χρεωστικά και μας ήρθε ο λογαριασμός, είχαμε ανικανότητα και έλλειψη πρόνοιας, τάξαμε πολλά προεκλογικά στο βωμό της σκοπιμότητας, δυσφημίσαμε τη χώρα μας για ελλείμματα που βρήκαμε και που εν πολλοίς τα ξέραμε και φέραμε έτσι τους Ευρωπαίους υπαλλήλους τεχνοκράτες, να μας υποδείξουν ότι η σύνταξη των 720 ευρώ είναι αξιοπρεπής και πρέπει περίπου να γίνει σε όλους τόση και ότι πρέπει να φορολογήσουμε ακόμα και τις πέτρες.
Αυτοί οι Ευρωπαίοι που χρωστάνε  σε μας το φως τους, τον πολιτισμό τους και την ζωή τους, αυτοί που μας έπνιξαν στο αίμα το 40-44, αυτοί που μας επιβάλλουν να έχουμε εμπόλεμες περίπου ζώνες  για να αγοράζουμε τα πανάκριβα οπλικά τους συστήματα, αυτοί που έμαθαν να μετράνε μόνο αριθμούς, αυτοί που δεν εγγυώνται τα σύνορά μας για να τους ξεχρεώσουμε σε ένα χρόνο, οι ίδιοι που μας υποχρεώνουνε να δεχόμαστε και να συντηρούμε 1.500.000 μετανάστες, μας θέλουν υποτελείς και σκυμμένους.
Και είμαστε περήφανοι που είμαστε στην Ενωμένη Ευρώπη και καλώς.
Φανταστείτε και να μην ήμασταν με τις  πολιτικές που ακολουθήσαμε τόσα χρόνια.
Με ταπεινώνει όμως σαν Έλληνα η συμπεριφορά αυτή και με προβληματίζει η έλλειψη αλληλεγγύης, στην οποία στηρίχτηκε η ίδρυση της Ε.Ε. Με συνθλίβει η ταπείνωση. Και ακόμη με προβληματίζει η συμπεριφορά των Ελληναράδων εκείνων που σπεύδουν να μεταφέρουν τα εκατομμύριά τους στις ξένες τράπεζες, εκατομμύρια Νεοελλήνων άγνωστης προέλευσης και ηθικής.
Που είναι οι ευπατρίδες εκείνοι που άφησαν σε κληροδοτήματα τα υπάρχοντά τους, ή τα διέθεσαν στον αγώνα για την ανεξαρτησία μας.
Ας δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματά τους για να τους γνωρίσουμε κι ας μεταναστεύσουν, γιατί εδώ είναι ανεπιθύμητοι.
Η Ελλάδα επέζησε στους αιώνες διασχίζοντας φουρτουνιασμένες θάλασσες με σχεδία. Δεν θα λυγίσει τώρα. Είναι εντολή Θεού και δεν την παίρνει πίσω.
Είμαστε όλοι διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην γενική προσπάθεια.
Σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αντικειμενικότητα απαιτούμε.
Όχι προπαγανδιστικά τεχνάσματα που υπηρετούν σκοπιμότητες.
Τολμήστε προγραμματισμένα και μεθοδικά και όχι κατά τρόπο που μόνο στοχοποιεί την ευθύνη των προηγουμένων.
Το δείγμα γραφής μέχρι σήμερα είναι αρνητικό, βραδύ, αλλοπρόσαλλο.
Αλλάξτε το χωρίς να μας ταπεινώνετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ

Μεταστεγάστηκαν τα Δημοτικά Σχολεία μέσα σε έξι μήνες



Πριν από τρία χρόνια περίπου, ο Δήμαρχος αποδέχθηκε αίτημα του Συλλόγου διδασκόντων και Γονέων των 1ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ζωγράφου (Αγ. Θεράποντα), ύστερα και από έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την κατεδάφιση των υπαρχόντων παλαιών διδακτηρίων των σχολείων αυτών και την ανοικοδόμηση ΝΕΩΝ σύγχρονων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, για την αρτιότερη και πληρέστερη εκπαίδευση των νεαρών βλαστών μας.
Το αίτημα αυτό υπέβαλε με επιμονή στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις κ.λ.π. ο ΟΣΚ δέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου και ανέθεσε τη μελέτη ανέγερσης ΝΕΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ Δημοτικού Σχολείου στην άνω θέση των σημερινών.
Η μελέτη ήταν έτοιμη στις αρχές του 2009 και επισπεύστηκε η δημοπράτηση των Σχολείων από τον ΟΣΚ και αναδείχθηκε εργολάβος εκτέλεσης του έργου στο τέλος του θέρους 2009.
Παράλληλα κινήθηκε και η διαδικασία της μεταστέγασης των σχολείων, διότι η εκπαίδευση και λειτουργία των σχολείων δεν σταματάει ποτέ.
Τη μεταστέγαση ανέλαβε να κάνει ο Δήμος μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, διότι υπήρξαν καθυστερήσεις και περίεργες αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων, που δεν ήθελε τη μεταστέγαση με τους ισχυρισμούς που θα πάνε τα παιδιά χειμωνιάτικα, μέχρι και να μη γίνει το Σχολείο.
Ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και όλη η Τεχνική Υπηρεσία, ανέλαβαν με ευθύνη τους και προσωπικές τους παρεμβάσεις την εκτέλεση του έργου μεταστέγασης των σχολείων σε ιδιόκτητους και αθλητικούς χώρους του Δήμου στην περιοχή Καλαβρύτων – Αστερίου – Κοκκινοπούλου.
Μέσα σε έξι μήνες έγινε ένα θαύμα. Ένας χώρος δύο στρεμμάτων έγινε επίπεδος, έγιναν αποχετεύσεις, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, τοποθετήθηκαν βάσεις για 30 αίθουσες και κατασκευάστηκαν οι αίθουσες, κλιματισμός, διαμόρφωση αυλείων χώρων, αντιστηρίξεις των γύρω ακινήτων, εγκατάσταση και ενός νηπιαγωγείου ακόμη, περίφραξη ολόκληρου του χώρου και λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στην Κοκκινοπούλου και στην πεζογέφυρα.
Τώρα τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους, όχι μόνον είναι ευχαριστημένα στην νέα τους εγκατάσταση, αλλά δεν θέλουν και να φύγουν.  Σε δύο χρόνια, όμως, θα φύγουν οπωσδήποτε και θα πάνε στο καινούργιο σχολείο τους, που θα αγαπήσουνε ακόμη περισσότερο και θα είναι ένα στολίδι για τον εκπαιδευτικό μας κόσμο.
Ήδη άρχισε και η κατεδάφιση των κτισμάτων του παλαιού διδακτηρίου και όπως φαίνεται όλα θα πάνε κατ’ ευχήν και στην ώρα τους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κόστος των διδακτηρίων για τη μεταστέγαση των σχολείων χρηματοδότησε ο ΟΣΚ με 600.000 Ευρώ και ο Δήμος με 400.000 Ευρώ, γιατί η γραφειοκρατία του ΟΣΚ δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει άλλο και τα σχολεία έπρεπε να γίνουν τέλεια.
Παρ’ ότι όμως το κόστος αυτό για το Δήμο ήταν έκτακτο και απρόβλεπτο, εν τούτοις καλύφθηκε χάρις στις σωστές διαχειριστικές ενέργειες του Δήμου.

Ενεργειακή Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο Δήμο Ζωγράφου με DIEGO και συνεργάτες τους Δημότες


Ο Δήμος Ζωγράφου έλαβε μέρος στο consortium του ευρωπαϊκού έργου με τίτλο DIEGO (highly scalable Deployment model” of Inclusive E-Gov) το οποίο και αξιολογήθηκε θετικά με τον τρίτο μεγαλύτερο βαθμό ανάμεσα σε 15 ανταγωνιστικές προτάσεις.
Το παρόν έργο θα δημιουργήσει ένα κοινό ηλεκτρονικό πλαίσιο (e-inclusion) για την παροχή ηλεκτρονικών ενεργειακών υπηρεσιών ως μέρος μιας ευρύτατης Ενεργειακής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την ενεργοποίηση των δημοτών του Δήμου Ζωγράφου για την:
• διαφύλαξη του αστικού περιβάλλοντος,
• ενεργειακή ευαισθητοποίηση τους,
• συμμετοχή τους στον δημόσιο διάλογο για:
το περιβάλλον ●  το κλίμα ● την ενεργειακή διαχείριση / εξοικονόμηση και την ενδυνάμωση της συνεισφοράς τους στις διαδικασίες διαμόρφωσης των περιβαλλοντικών/ενεργειακών πολιτικών  του Δήμου.
Το αναφερόμενο σύστημα που θα υλοποιηθεί, συνδυάζει καινοτομικές τεχνολογίες και ΙΤ διαδικασίες Πληροφορικής (Cloud Computing) για την ανάλυση, διαχείριση και παροχή ηλεκτρονικών διαδικτυακών ενεργειακών υπηρεσιών προς πολίτες / δημότες, οι οποίες θα δημιουργήσουν και θα αυξήσουν την ενεργειακή ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (πολιτών και Δήμου) και θα οδηγήσουν έμμεσα σε δράσεις Εξοικονόμησης ενέργειας και Ευαισθητοποίηση / Εκπαίδευση για την «Πράσινη Πολιτική - Green Policy» και την διαχείριση του Ψηφιακού Περιβάλλοντος.
Οι ηλεκτρονικές ενεργειακές υπηρεσίες θα συνδυάζουν όλους τους τομείς των ΤΠΕ (Web 2.0 / 3.0, Social Networking, Portal, Infokiosks, Mobile Services, WiFi, κλπ) και όλους τους τομείς των Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΑΠΕ, Εξοικονόμηση, Ανάλυση Ενεργειακού, Προφίλ, Ψηφιακό Ενεργειακό Πιστοποιητικό, Διαχείριση Ρύπων και C02, κλπ).
Η πλατφόρμα του e-inclusion energy services του Πιλοτικού στον Δήμο Ζωγράφου, θα διαρθρώνεται σε ένα οριζόντιο επίπεδο και πολλά καθετοποιημένα. Οριζοντίως θα ενθυλακώνει το σύνολο των τεχνολογιών ηλεκτρονικής ενεργειακής συμμετοχής και διαδικτυακής μέτρησης, διαχείρισης, έξυπνης ανάλυσης και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε σπίτια και υποδομές. Καθέτως θα παρέχει όλες εκείνες τις ψηφιακές ενεργειακές υπηρεσίες που διαδραστικά θα ενεργοποιούν τον πληθυσμό για να γίνει κομμάτι του περιβάλλοντός του.
Η πλατφόρμα θα υλοποιεί:
• Μέτρηση και on-line ανάλυση ηλεκτρικής ενέργειας σε σπίτια και υποδομές του Δήμου, βάση ευρυζωνικών μεθόδων και smart meters
• Προσδιορισμό της Ενεργειακής στρατηγικής και smart profiling με Ηλεκτρονικό τρόπο (π.χ. στόχοι, πεδίο και εστίαση συμμετοχής)
• Κοινά ηλεκτρονικά μέσα ανάλυσης και παρουσίασης της ψηφιακής ενεργειακής πληροφορίας και μέτρησης (κινητά, τηλεόραση, WebTV, διαδίκτυο, κλπ)
• Διαδικτυακό Ενεργειακό κοινωνικό δίκτυο του Δ. Ζωγράφου (Social Energy Network), με on-line ανταλλαγή απόψεων και συμβουλών εξοικονόμησης και ορθολογική χρήση ενέργειας, από το Ενεργειακό Γραφείο του Δήμου προς τους δημότες, σε θέματα ΑΠΕ, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Ορθολογικής Χρήσης αυτής.
Οι υπηρεσίες, θα προσφερθούν πιλοτικά για τον Δήμο του Ζωγράφου, μοναδικό Δήμο στην Ελλάδα, σε ένα αρκετά μεγάλο αριθμό Δημοτών (min. 100 χρήστες).

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα PERIURBAN


Στο  πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν 14 εταίροι από11 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι μοναδικός εταίρος από την Ελλάδα είναι ο Δήμος Ζωγράφου.
Αναλυτικότερα, από τις 481 συνολικά αιτήσεις που κατατέθηκαν συνολικά για το INTERREG IVC εγκρίθηκαν οι 74 μεταξύ των οποίων ήταν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα PERIURBAN.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 14 εταίροι από 11 χώρες, οι οποίοι θα μεταφέρουν δικές τους εμπειρίες και θα καταλήξουν σε κοινά αποτελέσματα. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Βουλγαρία (1εταίρος), Τσεχία (1 εταίρος), Γαλλία (2 εταίροι), Ελλάδα (1 εταίρος), Ουγγαρία (1 εταίρος), Ιταλία (2 εταίροι), Πολωνία (1 εταίρος), Πορτογαλία (1 εταίρος), Σλοβακία (1 εταίρος) Ισπανία (2 εταίροι), Ηνωμένο Βασίλειο (1 εταίρος). Σημειώνουμε ότι από την Ελλάδα μοναδικός εταίρος είναι ο Δήμος Ζωγράφου. Το πρόγραμμα ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2010 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2010 με συνολικό χρόνο εφαρμογής 36 μήνες, ενώ η εναρκτήρια συνάντηση ορίστηκε για 8-10 Φεβρουαρίου 2010 στην Φλωρεντία (Περιφέρεια Τοσκάνης, Ιταλία) από όπου είναι και ο συντονιστής εταίρος.
Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο 100% με 85% χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ERDF Funding) και 15% (EU nat. Cofi) χρηματοδότηση από Εθνικούς πόρους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίζεται σημαντικά σε εξωτερικούς συνεργάτες, αφού ένα συνολικό ποσοστό 37,14% του προγράμματος υπολογίζεται σε εξωτερική υποστήριξη.
Ειδικότερα για την ΚΕΔΗΖ έχει εγκριθεί ποσό συνολικά 201.472,00€.
Το πρόγραμμα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο συνέχεια του προγράμματος Greenlink (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία) και αφορά κυρίως τη διαχείριση, διατήρηση και συντήρηση των χώρων πρασίνου γύρω από μία αστική περιοχή.
Στην έγκριση του προγράμματος λήφθηκε ιδιαίτερα υπόψη το γεγονός, ότι πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις περιστοιχίζονται από χώρους πρασίνου, οι οποίοι παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιοποικιλότητας της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Η διαχείριση επομένως των χώρων αυτών θεωρήθηκε, ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των αστικών περιοχών της Ευρώπης. Επομένως, η θεσμοθέτηση κοινών κανόνων, κοινής πολιτικής και μεθοδολογίας που θα προκύψουν από το πρόγραμμα αυτό, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την προστασία και διαχείριση των περιαστικών χώρων πρασίνου για τις πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με βάση το πρόγραμμα αυτό θα διεξαχθούν μεταξύ των εταίρων 18 δράσεις, μελέτες κ.λπ. εκ των οποίων τις ακόλουθες τρεις αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ζωγράφου:
• Τέσσερις (4) πιλοτικές εφαρμογές της μεθοδολογίας.
• Δεκατρία (13) διαφορετικά πιλοτικά σχέδια εφαρμογής για μελλοντικές εφαρμογές διαχείρισης χώρων πρασίνου γύρω από αστικές.
• Ένα (1) Διεθνές Συνέδριο που συμπεριλαμβάνει ομιλίες, συμπεράσματα και επισκέψεις με 200 συμμετέχοντες περίπου.
Η  μεθοδολογία του προγράμματος PERIURBAN, που έχει ως στόχο τη βελτίωση της πολιτικής και της περιβαλλοντικής διαχείρισης των περιοχών περιμετρικά των αστικών χώρων πρασίνου με στόχο την ανάπτυξη της βιοποικιλότητας των περιοχών αυτών, αποτελείται από 5 στάδια:1) Περιφερειακή ανάλυση της περιοχής που θα εξετασθεί, 2) Ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών και σύγκριση των στοιχείων, 3) Ανάπτυξη κοινής μεθοδολογίας για περιαστικές περιοχές, 4) Εφαρμογή της μεθοδολογίας σε πιλοτικές εφαρμογές, 5) Ανάπτυξη του σχεδιασμού αυτών.
Για την καλύτερη μελέτη του θέματος, αυτό χωρίστηκε σε 4 στάδια. Τα στάδια έχουν οριζόντια δράση και διαρκούν όσο διαρκεί συνολικά το πρόγραμμα.
Αναλυτικότερα τα στάδια έχουν ως εξής:
• 1ο Στάδιο: Παρακολούθηση και διαχείριση του προγράμματος και των διαχειριστικών αρχών που εποπτεύουν και χρηματοδοτούν το έργο.
• 2ο Στάδιο: Περιλαμβάνει δράσεις επικοινωνίας όπως οργάνωσης εκδηλώσεων του προγράμματος, μετάφραση και συγγραφή βιβλίου στα ελληνικά για τη μεθοδολογία που ακολουθείται σχετικά με τις δράσεις του προγράμματος και πιλοτική εφαρμογή της στο Δήμο Ζωγράφου.
• 3ο Στάδιο: Ανταλλαγή δράσεων και καλών πρακτικών που εφαρμόζονται σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, αλλά και διεθνώς, ανάλυση της μεθοδολογίας, συγκρίσεις, ώστε να καταλήξουν οι εταίροι σε μία κοινή μεθοδολογία. Εδώ ο κάθε εταίρος είναι υπεύθυνος για την οργάνωση των στοιχείων και των δεδομένων, που θα προκύψουν από το πρόγραμμα «PERIURBAN», ώστε να αναπτυχθούν καλές πρακτικές και να εφαρμοστεί αυτή η μεθοδολογία στην περιοχή πιλοτικής εφαρμογής στην κάθε περιοχή εφαρμογής.
• 4ο στάδιο: Πιλοτικές Εφαρμογές της μεθοδολογίας σε τέσσερις συγκεκριμένες περιοχές. Αυτό το στάδιο εφαρμόζεται με την ευθύνη και την καθοδήγηση της ΚΕΔΗΖ για όλο συνολικά το πρόγραμμα και για όλες τις πιλοτικές εφαρμογές. Το στάδιο αυτό θα καταλήξει σε 13 διαφορετικές προτάσεις και σχέδια εφαρμογής.
Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του προγράμματος, για την ΚΕΔΗΖ, εγκρίθηκε όπως προαναφέρθηκε, το ποσό των 201.472,00€ από τα οποία τα 170.251,20€ προέρχονται από χρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERDF Funding) και τα 30.220,80€ από Ευρωπαϊκούς Εθνικούς πόρους (EU National Co-financing).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ


Οι εκταφές στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου πραγματοποιούνται καθημερινά από 07.30 εκτός από Σαββατοκύριακα και αργίες.

Το οστεοφυλάκειο του Κοιμητηρίου Ζωγράφου λειτουργεί καθημερινά από 08.00 έως 14.30 και Σαββατοκύριακα από 08.00 έως 13.00.

Οι κηδείες στο Κοιμητήριο Ζωγράφου τελούνται καθημερινά από 10.00 έως 11.15 και από 13.30 έως 16.00 και Σάββατο από 10.00 έως 12.00 στους ιερούς ναούς του Κοιμητηρίου. Οι ώρες διαφοροποιούνται με ειδική ανακοίνωση την θερινή περίοδο.

Το ταμείο του Κοιμητηρίου λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη 08.00 έως 13.30 και Παρασκευή από 08.00 έως 13.00.

Η διαδικασία για την μεταφορά των οστών εκτός Κοιμητηρίου πραγματοποιείται Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη και η απολύμανση πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή.

Τα μνημόσυνα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου τελούνται κάθε Σάββατο από 09.00 έως 09.55 και κάθε Κυριακή από 10.00 έως 13.30 στους ιερούς ναούς του Κοιμητηρίου

Εκ της Υπηρεσίας
του Κοιμητηρίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Το τμήμα της Καθαριότητας απασχολείται σε καθημερινή βάση με την αποκομιδή των απορριμμάτων οικιακών και ανακυκλώσιμων και διαθέτει για τον σκοπό αυτόν, μετά την ενίσχυση και ανανέωση, τον εξής  εξοπλισμό και εργατικό δυναμικό:
• 10 απορριμματοφόρα  χ 2 δρομολόγια ημερησίως  χ 7 ημέρες
• 2 πλυντήρια κάδων  χ 1 δρομολόγιο ημερησίως χ  5 ημέρες
• 2 σάρωθρα  χ 2 δρομολόγια ημερησίως χ  5 ημέρες
• 2 ανοιχτά ημιφορτηγά για ογκώδη αντικείμενα  χ 2 δρομολόγια  χ  5 ημέρες
• 1 φορτηγό για αποκομιδή μπαζών
• 2 απορριμματοφόρα ανακύκλωσης 16 κυβικών χ 2 δρομολόγια ημερησίως  χ 7 ημέρες
• 2 απορριμματοφόρα ανακύκλωσης 8 κυβικών χ 2 δρομολόγια ημερησίως  χ 7  ημέρες
• 1 βυτίο για την απολύμανση και το πλύσιμο των δύο εβδομαδιαίων λαϊκών αγορών του  Δήμου μας
Το προσωπικό που διαθέτει για καθαριότητα τον τελευταίο καιρό, είναι ελλιπές κατά 50 άτομα περίπου και εστιάζoνται στις υπηρεσίες οδοκαθαρισμού και συνοδείας οχημάτων.
Τα απορρίμματα οικιακά και ανακυκλώσιμα σε τονάζ ημερησίως είναι:
• 100 τόνοι απορρίμματα 7ήμερης βάσης
• 30 τόνοι ανακυκλώσιμα 7ήμερης βάσης
• 56 κυβικά ογκώδη 5ήμερης βάσης
• 30 κυβικά κλαδιά 5ήμερης βάσης
• 20 κυβικά μπάζα 5ήμερης βάσης
Τα προαναφερόμενα απορρίμματα διοχετεύονται προς συμπίεση στο σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου μας και κατόπιν μεταφέρονται στην χωματερή με τα οχήματα που διαθέτει για τον σκοπό αυτό, ήτοι:
• 15 containers   κλειστού τύπου 30 κυβικών
• 1 container  ανοιχτό 30 κυβικών
• 5 τετραξονικά μεταφοράς  containers  απορριμμάτων
• 1 τράκτορα
• 2 κυβοτοάμαξες κλειστές 56 κυβικών για μεταφορά ανακυκλώσιμων, ογκωδών και κλαδιών.
Οι εργαζόμενοι, πληρώματα και οδοκαθαριστές, σε καθημερινή βάση προσπαθούν για την ικανοποιητική απόδοση των καθηκόντων τους αλλά με πολλές δυσκολίες, αφενός λόγω των μεγάλων κλίσεων σε πολλούς δρόμους του Δήμου μας και λόγω της μη ικανοποιητικής συμπεριφοράς των δημοτών αφετέρου όπως απόθεση απορριμμάτων εκτός κάδων, ρίψεις απορριμμάτων στα οδοστρώματα, περιττώματα κατοικίδιων στα οδοστρώματα και στα πάρκα.
Παρακαλούμε τους δημότες να επικοινωνούν μαζί μας για αιτήματα και παράπονα, στα τηλέφωνα:
Της Υπηρεσίας Καθαριότητας:
210.77.70.383 – 210.74.85.139
Της Αντιδημάρχου κ. Γκούμα:  210.74.83.604

Εκ της Υπηρεσίας
της Καθαριότητας του Δήμου

Αγαπώ το σκύλο μου, αλλά αγαπώ και την πόλη μου


Διαβάζοντας τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη αντιλαμβάνεσαι ότι διαμορφώνεται ένα πλαίσιο βάσει της αρχής (ο ρυπαίνων πληρώνει).
Μέσα στις οδηγίες που ορίζουν το περιβάλλον, κύριο θέμα έχει η άμεσος ή έμμεσος μόλυνσης του εδάφους που δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Όσο και να έψαξα δεν βρήκα παράγραφο να αναφέρεται στις ακαθαρσίες κατοικιδίων ζώων  και δη σκύλων, που δυστυχώς αποπατούν και γεμίζουν πεζοδρόμια, πλατείες, κήπους, ίσως γιατί θεωρούν απίθανο, επαναλαμβάνω απίθανο, στην Ευρώπη στην εποχή μας, οι κάτοχοι σκύλων να μην έχουν την πρόνοια, την ευαισθησία, την υπευθυνότητα να μαζεύουν τις ακαθαρσίες του δικού τους κατοικιδίου (σκύλου) όταν το βγάζουν περίπατο.
Η ανευθυνότητα αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ιδίων, των παιδιών τους, όλης της κοινωνίας, γιατί δημιουργούνται εστίες μολύνσεως. Θα πρέπει όποιος ή όποια έχει σκύλο και τον βγάζει περίπατο να έχει τα απαραίτητα (φτυαράκι, σακούλα, χαρτοπετσέτες), για τη συλλογή των ακαθαρσιών, ώστε να μην πατάμε, να μην αντικρίζουμε, να μη μυρίζουμε παντού περιττώματα.
Ο Δήμος προγραμματίζει να παρέχει δωρεάν τα απαραίτητα, ώστε η ομορφιά, η συντροφικότητα και η καλή επίδραση στη διαμόρφωση του παιδικού χαρακτήρα, ενός τέτοιου κατοικιδίου, να μην αμαυρώνεται από τη δική μας ανεύθυνη αδιαφορία.
Η δημοτική αστυνομία θα συμβουλεύει κατ’ αρχή και θα παρέχει πληροφορίες για την προμήθεια ειδών συλλογής ακαθαρσιών και σε περίπτωση αποτυχίας, υπερασπιζόμενη την υγεία του συνόλου, θα δίνει κλίσεις. Ο πολιτισμός και η Ευρωπαϊκή κουλτούρα δεν έχει προμετωπίδα το σκύλο και δη καλής ράτσας, αλλά την όλη συμπεριφορά μας.


Dr. Δημήτρης Αμπαζής
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου



Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, Παρασκευή 1-1-2010, η Δημοτική Αρχή και οι συνδημότες μας παρακολούθησαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Θεράποντος τη Λειτουργία του Αγ. Βασιλείου και τη Δοξολογία για το νέο έτος. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Γιάννης Καζάκος έκοψε την καθιερωμένη πίτα, παρουσία Προέδρων Πολιτιστικών Συλλόγων, Εκπροσώπων τοπικών φορέων, Τύπου και Δημοτών.
Με την πεποίθηση το 2010 να αποτελέσει χρονιά έργων, αλληλεγγύης και αγάπης ο Δήμαρχος Ζωγράφου ευχήθηκε σε όλους καλή Χρονιά.
Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντηλλάγησαν ευχές για μια νέα δημιουργική χρονιά με υγεία και σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Το φλουρί κέρδισαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Δημήτριος Αμπαζής και από τους δημότες, η εκδότρια της τοπικής εφημερίδας «Το Σκονάκι» κα Ελένη Καλογεράκη.

Χριστούγεννα με φωνές αγγέλων



Με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά και την αφείδωλη αγάπη προς αυτά - Διοικήσεων και Εργαζομένων στα αντίστοιχα Νομικά πρόσωπα του Δήμου μας - γιορτάστηκαν και φέτος τα Χριστούγεννα με θεατρικές παραστάσεις, παραμύθια, τραγούδια και κάλαντα στο πνεύμα των αγίων ημερών. Οι χαρούμενες φωνές των επιγείων αγγέλων αντήχησαν και φέτος το Δεκέμβριο στις αίθουσες των Βρεφονηπιακών Σταθμών (Βίλλα, Μαρκάνδας, Παιανίας και Αγ. Λαύρας), καθώς και των Παιδικών Σταθμών (Γκανογιάννη, Εκβατάνων, Αλκαίου, Διακρίας και Γοργοποτάμου). Αξίζει να αναφέρουμε ότι  Διοίκηση και Προσωπικό φροντίζουν ώστε να διαπαιδαγωγού και κοινωνικοποιούν τα παιδιά μας με ιδιαίτερη ευαισθησία, φροντίδα - για το καθένα χωριστά - και χωρίς διακρίσεις, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στους εργαζόμενους γονείς τους.
Είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας η αέναη φροντίδα μας για τα παιδιά στα οποία οφείλουμε να παραδώσουμε ένα καλύτερο κόσμο από το σημερινό.
Στις φωτό και στο πλευρό των παιδιών οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  και Πρόεδροι των αντίστοιχων Νομικών προσώπων κ.κ. Κατερίνα Αλεξοπούλου και Λάμπρος Γούμενος, οι οποίοι μετά τη λήξη των εορτών προσέφεραν γλυκά και δώρα στα παιδάκια.



Κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς



Τηρώντας την παράδοση, την παραμονή των Χριστουγέννων, η μπάντα του Δήμου και η χορωδία του Α΄ ΚΑΠΗ, τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλες χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο Δημαρχείο της πόλης μας. Παρόντες οι:  Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Τώνια Καλύβα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεράσιμος Μαρκάτος, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κα Όλγα Μουτζαλιά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ε. Καζάκου, Γ. Βούρτσης, Θ. Μετικαρίδης, Μ. Βαρσαμιδάκη, Γ. Γρίβας, καθώς και ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Ευθ. Σκαρμούτσος. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν γλυκά και μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα στους παρευρεθέντες, οι οποίοι αντάλλαξαν μεταξύ τους ευχές  για τις Άγιες Ημέρες. Τη δική του ξεχωριστή νότα στο εορταστικό κλίμα έδωσε στην πόλη μας, το τρενάκι του Δήμου, που κυκλοφορώντας –Χριστουγεννιάτικα στολισμένο – στους δρόμους της πόλης μας, εντυπωσίασε για άλλη μια φορά. Αξίζει να σημειωθεί πως η μπάντα του Δήμου Ζωγράφου περιδιάβηκε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας παιανίζοντας τα κάλαντα και άλλες πασίγνωστες μελωδίες των Χριστουγέννων, προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη στους δημότες και ένα αυθόρμητο χαμόγελο στα χείλη.
n Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καζάκος, υποδέχθηκε στο γραφείο του τόσο την μπάντα, όσο και την χορωδία του Α΄ΚΑΠΗ που έψαλλαν τα κάλαντα και καλοσώρισαν τον καινούργιο χρόνο με εορταστικά τραγούδια. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μοίρασε αναμνηστικά δώρα, ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά υγεία και ευτυχία και προσέφερε γλυκά και αναψυκτικά σε όλους τους παρευρεθέντες μεταξύ των οποίων ήταν: η Αντιδήμαρχος κα Τώνια Καλύβα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Έλλη Καζάκου, Γιάννης Βούρτσης, Θόδωρος Μετικαρίδης, Δημήτρης Μπουντούρης, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Ευθύμιος Σκαρμούτσος και ο Προϊστάμενος του Α΄ ΚΑΠΗ κ. Γ. Δημαρίδης.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Α΄ ΚΑΠΗ



Το Α΄ΚΑΠΗ Ζωγράφου, πραγματοποίησε στις 23-12-2009 μια ωραία Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα μέλη του. Με σύμμαχο την καλοκαιρία που επικρατούσε, η προσέλευση των ηλικιωμένων συμπολιτών μας ήταν μεγάλη, πέρα από κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα εκτός από την ισόγεια αίθουσα του ΚΑΠΗ να γεμίσει από κόσμο και ο προαύλιος χώρος. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ και τους προσφέρθηκαν γλυκά και αναμνηστικά δώρα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Τώνια Καλύβα, ο Πρόεδρος του Α΄ΚΑΠΗ  και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Σιορφανές, ο Αντιπρόεδρος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημ. Μπίτσικας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. του ΚΑΠΗ κ.κ. Κότσιφας Π. και Χριστιάς Π., οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ε. Καζάκου, Λ. Γούμενος, Μ. Κρασσάς, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Ευθ. Σκαρμούτσος, ο κ. Αλεξανδρόπουλος Π., η κα Μάρθα Βούρτση Πρόεδρος των Μελών του ΚΑΠΗ, καθώς και οι κ.κ. Ζαμπούκου, Χελιδώνη και Φούκας μέλη του Δ.Σ. του ΚΑΠΗ.



Xριστουγεννιάτικη γιορτή και παζάρι του Β΄ ΚΑΠΗ



Την 17η Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Β΄ ΚΑΠΗ και το καθιερωμένο παζάρι του, στο κέντρο «ΡΥΘΜΟΣ». 250 μέλη του ΚΑΠΗ κατέκλυσαν το χώρο και αντήλλαξαν ευχές μεταξύ τους και με τη Διοίκηση για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος. Το ΚΑΠΗ προσέφερε στα μέλη του γλυκά και αναμνηστικά δώρα και η μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου γέμισε τη γιορτή με Xριστουγεννιάτικες μελωδίες. Αθρόα η προσέλευση του κοινού στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι, που ήταν  εντυπωσιακό και σκοπός του για άλλη μια φορά ήταν η φιλανθρωπική προσφορά.  Άλλωστε τα περσινά έσοδα διατέθηκαν στους συλλόγους «ΦΛΟΓΑ» και «ΚΙΒΩΤΟΣ». Από τη διοίκηση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καζάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τ. Καλύβα και Χ. Γκούμα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ε. Καζάκου, Δ. Μπουντούρης (πρόεδρος Β΄ΚΑΠΗ), Γ. Βούρτσης, Θ. Μετικαρίδης, Δ. Μπίτσικας, Λ. Γούμενος, Τ. Καφατσάκη, Π. Χριστιάς, Μ. Βαρσαμιδάκη (μέλος του ΝΠ), Π. Κότσιφας, Χ. Κρανιώτης και ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Ευθ. Σκαρμούτσος. Επίσης οι κ.κ. Π. Διονυσόπουλος (αντιπρόεδρος του Ν.Π) και Παναγόπουλος (εκπρόσωπος των μελών).

Γιορτινό Μπαζάρ Μαθητών των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Ζωγράφου



Χριστουγεννιάτικο χρώμα απέκτησε ο πεζόδρομος στην Πλατεία Γαρδένια το πρωινό του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου 2009. Εκεί έστησαν  μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ με τη συνδρομή του Δήμου, το παζάρι τους και πωλούσαν γιορτινά δώρα – φτιαγμένα από τους ίδιους – σε χαμηλές τιμές. Μαζική η προσέλευση του κόσμου, που συνέδραμε την προσπάθεια των παιδιών. Στο πλευρό τους ο Διευθυντής του Σχολείου τους, Καθηγητές τους και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Εκθεση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Πνευματικού Κέντρου



Τη Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Π.Κ. με καθηγήτρια την Αντωνία Καλύβα. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Γιάννης Καζάκος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Θεόδωρος Μετικαρίδης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Έλλη Καζάκου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου κ. Θεόδωρος Ντόλατζας. Η έκθεση διήρκησε από τις 2 μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2009.

Εκθεση ζωγραφικής με θέμα «Λάμψη και Φαντασία»



Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της δημιουργού Λίας Χατζηκυριάκου και της εικαστικού Γιώτας Σωτηροπούλου με θέμα «Λάμψη και Φαντασία».
Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Γιάννης Καζάκος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Θεόδωρος Μετικαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Δημήτριος Αμπαζής, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Έλλη Καζάκου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αναστασία Μπότου, Γιώργος Βλαχογιάννης και Χαράλαμπος Κρανιώτης. Η έκθεση διήρκησε από τις 14 μέχρι της 21 Δεκεμβρίου 2009.

Οι «ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ» του Ζωγράφου… σε δράση!



Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, οι Ανιχνευτές (παιδιά ηλικίας 15-18) της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Ζωγράφου, πραγματοποίησαν δράση με στόχο τη δική τους ενημέρωση και κατόπιν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών του δήμου μας. Την ενημέρωση των παιδιών ανέλαβαν η κα Μαρία Αναγνωστάκη και κα Αγγελική Κώνστα από το ΚΕΠΧΕΟ Δήμου Ζωγράφου (ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ της ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ της ΥΓΕΙΑΣ – Ανακρέοντος 60). Μέσα από κύκλο συζήτησης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το AIDS, θέματα κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού, καθώς και για τους τρόπους προφύλαξης. Την επόμενη ημέρα τα παιδιά ανέλαβαν την ευαισθητοποίηση του κοινού μοιράζοντας στους δημότες ενημερωτικά φυλλάδια και προφυλακτικά, ευγενική χορηγία της εταιρείας Durex, με σύνθημα «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση



Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου», στο κινηματοθέατρο «ΑΛΕΚΑ» την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. Το κινηματοθέατρο ήταν κατάμεστο, οι εκδηλώσεις του κοινού ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και τα σχόλια ιδιαίτερα εγκωμιαστικά.
Συμμετείχαν η «Μικτή Δημοτική Χορωδία» υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Θεοδωρόπουλου, η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου «Ζωγράφου Μερίλλυτος Χορός», υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητού του Ωδείου Γεωργίου Καμαργιάρη, τμήματα της μουσικής προπαιδείας, η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, φωνητικά και οργανικά σύνολα μουσικής δωματίου αποτελούμενα από μαθητές και καθηγητές του Ωδείου, η μαθητική Χορωδία και η Συμφωνική Ορχήστρα.  Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γ. Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημήτρης Μηνακάκης.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ν.Π. Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου κ. Γιάννης Βούρτσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καζάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τ. Καλύβα, Δ. Αμπαζής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Ε. Καζάκου, Α. Μπότου, Κ. Αλεξοπούλου, Θ. Μετικαρίδης, Λ. Γούμενος, Δ. Μπουντούρης, Π. Χριστιάς, Μ. Βαρσαμιδάκη, Χ. Κρανιώτης, ο Γ. Γ. του Δήμου κ. Ευθ. Σκαρμούτσος και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου κ. Γ. Μανώλης.
Εκ μέρους της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου παρευρέθησαν  τα μέλη κ.κ. Ν. Καλυβίνος, Κ.Οικονομάκη, Α. Παπαβασιλείου, Θ. Σηφάκης, Λ. Κουφός και Γ. Μπαλάσκας.

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου



Το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου, με επιτυχία πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:00 μ.μ, «Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής», με ύμνους των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου.
Τους ύμνους απέδωσε η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου «Ζωγράφου Μερίλλυτος Χορός» υπό τη Διεύθυνση του κ. Γεωργίου Καμαργιάρη, καθηγητού Βυζαντινής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου. Ήταν η δεύτερη επίσημη εμφάνιση της νεοσύστατης Σχολής Βυζαντινής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου, η οποία έδειξε το υψηλό επίπεδο στελέχωσης και λειτουργίας της. Η εκδήλωση την οποία προλόγισε ο αιδεσιμολογιότατος πατέρας Χαράλαμπος Πανόπουλος, έτυχε θερμής υποδοχής από το ακροατήριο, το οποίο προσήλθε τον Ιερό Ναό του «Αγίου Θεράποντα». Χαιρετισμό απηύθυνε, ο Πρόεδρος του Ν.Π. Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου κ. Γιάννης Βούρτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ιστορικό της ίδρυσης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου. Ευχάριστη έκπληξη για τους παρευρισκόμενους αποτέλεσε το άνοιγμα της εκδήλωσης, το οποίο έγινε από τους μαθητές του Κυριακάτικου Σχολείου του Συλλόγου «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη», οι οποίοι παρουσίασαν ένα παραδοσιακό θεατρικό δρώμενο της Ουκρανίας, το «Βερτέπ», που βασίζεται στη διήγηση του Ευαγγελίου για τη γέννηση του Ιησού Χριστού.
Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιδήμαρχος κ. Χριστίνα Γκούμα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ε. Καζάκου, Δ. Μπίτσικας, Δ. Μπουντούρης, Μ. Κρασσάς, Τ. Καφατσάκη, Π. Χριστιάς, Γ. Γρίβας, Χ. Κρανιώτης, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Ευθ. Σκαρμούτσος, ο Γ. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου κ. Δημήτρης Μηνακάκης και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου κ. Γ. Μανώλης. Εκ μέρους της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου, παρευρέθησαν τα μέλη κ.κ. Α. Παπαβασιλείου Λ. Κουφός και Γ. Μπαλάσκας.

Στο Δήμο Ζωγράφου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας



Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε και διεξήχθη και φέτος στο κλειστό γυμναστήριο των Ιλισίων του Δήμου Ζωγράφου, στις 6 Δεκεμβρίου 2009.
Οι αγώνες έγιναν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε, WKF.
Σημαντική βοήθεια πρόσφεραν η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, που παρείχε υλικά και διαιτητές, και κυρίως ο Γ. Γραμματέας κ. Δημητριάδης Εμμανουήλ & ο Πρόεδρος κ. Παπαδημητρόπουλος Ανδρέας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Γιάννης Καζάκος καθώς και εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Το κλειστό γυμναστήριο Ιλισίων γέμισε από λάτρεις του Καράτε που θαύμασαν και χειροκρότησαν τους Ένστολους Καρατέκα.
Στο Πρωτάθλημα αυτό - που τα τελευταία 8 χρόνια θεωρείται πολύ καλύτερο & από το αντίστοιχο της ΕΛ.Ο.Κ.- συμμετέχουν αθλητές που υπηρετούν στα Ένοπλα Σώματα (Στρατός Ξηράς-Αεροπορία-Ναυτικό-Αστυνομία-Λιμενικό-Πυροσβεστική) από όλη την επικράτεια.
Το θέαμα ήταν πραγματικά υψηλού επιπέδου καθώς οι καλύτεροι ΚΑΡΑΤΕΚΑ από όλα τα στυλ της Εθνικής Ελλάδος υπηρετούν μόνιμα στις Ενοπλες Δυνάμεις και κυρίως στην Ελληνική Αστυνομία.
Και πραγματικά δεν έλειπε κανείς από τους παλιούς & νέους διεθνείς πρωταθλητές:
ΡΑΧΟΥΤΗΣ- ΤΣΑΜΟΥΡΛΙΔΗΣ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΡΣΕΝΙΑΔΗΣ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ - ΓΙΑΠΑΛΑΚΗΣ -ΓΙΔΑΚΟΣ - ΣΑΙΣΑΝΑΣ - ΤΖΑΝΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ -ΤΕΤΕΛΕΝΗΣ - ΚΟΥΜΑΣΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΚΑΓΚΑΣ - ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΙΩΤΗΣ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΚΑΡΝΑΚΗΣ - ΒΟΥΡΑΚΗΣ - ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ - ΚΑΡΛΕΤΣΟΥ-ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΙΩΤΗ - ΒΑΓΙΑΝΟΥ.
Με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο ένας τρομερός αγώνας διαδεχόταν τον άλλο:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ V ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΡΑΧΟΥΤΗΣ V ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ
ΓΙΔΑΚΟΣ V ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ
ΡΑΧΟΥΤΗΣ V ΤΖΑΝΟΥ
ΤΕΤΕΛΕΝΗΣ V ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΑΙΣΑΝΑΣ V ΓΙΔΑΚΟΥ
Ο θρίαμβος της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν αδιαμφισβήτητος καθώς κατέλαβε για 12η φορά την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες, δείχνοντας πως αποτελεί πλέον μια σημαντική δύναμη στο Ελληνικό & Διεθνή χώρο του ΚΑΡΑΤΕ.
Μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος ο Διοικητής της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Αστυνόμος κ. Γεωργακόπουλος Διονύσιος (Παγκόσμιος Πρωταθλητής της σκοποβολής) δήλωσε στην εφημερίδα μας:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές-ΚΑΡΑΤΕΚΑ μας για την προσπάθεια τους, παρά τα όποια υπηρεσιακά προβλήματα αντιμετωπίζουν. Εγώ, αλλά & η ηγεσία τυ Σώματος, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την όλη πορεία της συγκεκριμένης ομάδας».
Ανάλογες και οι δηλώσεις που μας έκανε ο προπονητής της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κ. Καρβούνης Γεώργιος (παλιός πρωταθλητής των πρωταθλημάτων της ΕΛ.Ο.Κ.-SKIF –ΑΣΑΕΔ):
«Η επιτυχία αυτή μάς επιβραβεύει για τη σοβαρή και συνεχόμενη δουλειά που γίνεται τα τελευταία περίπου 15 χρόνια».
«Καταφέραμε, με τον Διοικητή μας και τον Αρχηγό της ομάδας μας Αστυνόμο Ά κ. Κοτσιφάκη Γεώργιο, να εντάξουμε στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, και ιδιαίτερα στην Αστυνομία, τους καλύτερους Καρατέκα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε μία ομάδα που ήδη έχει τραβήξει τα βλέματα επάνω της. Άλλωστε η ομάδα ΚΑΡΑΤΕ της ΕΛ.ΑΣ. είναι ήδη 2 φορές πρωταθλήτρια Βαλκανίων!!!»
Τέλος με δηλώσεις τους το σύνολο των παραγόντων της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚΑΡΑΤΕ, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την επιτυχή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
Να σημειώσουμε ότι το άθλημα του ΚΑΡΑΤΕ έχει βρει ένα φιλόξενο σπίτι στο Δήμο μας που στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους αξιόλογες διοργανώσεις.
Άλλωστε στο Δήμο μας δραστηριοποιούνται τρείς υψηλού επιπέδου σύλλογοι ΚΑΡΑΤΕ, με χαρακτηριστικό τους την διπλή προσπάθεια και προσήλωσή τους, τόσο στο άθλημα όσο και στην διατήρηση των ηθικών αξιών, που δυστυχώς έχουν αρχίσει να εκλείπουν στην εποχή μας!
Σε προσεχή έκδοση μας θα αναφερθούμε σε αυτούς και το έργο τους.