Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Πρωτοπόρος ο Δ. Ζωγράφου στην τεχνολογική πρόοδο

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» 2007-2013  ο Δήμος Ζωγράφου κατέθεσε πέντε νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 3.952.228,00 ευρώ 

1. «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ WebTv Ενημερωτικού Περιεχομένου για τους   Δημότες του Δήμου Ζωγράφου»
Το έργο αφορά στην Εγκατάσταση και Λειτουργία WebTV (ή αλλιώς διαδικτυακή τηλεόραση)  για τους Πολίτες του Δήμου Ζωγράφου, με Ενημερωτικό Περιεχόμενο, σε τοπικές ειδήσεις και νέα, εκδηλώσεις συνέδρια, αγώνες, ντοκιμαντέρ, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώσεις για θέματα ψυχαγωγίας και κοινωνικών δράσεων κ.λπ.
2. «Ανάπτυξη Ψηφιακού Διαδραστικού Δικτύου μέσω Τεχνολογιών Νέας Γενιάς για την Παροχή Ψηφιακών Υπηρεσιών με Στόχο τη Ψηφιακή ενημέρωση των Δημοτών»
Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος, για αποτελεσματική πρόσβαση και εξυπηρέτηση του δημότη σε θέματα περιβαλλοντικού, δημοτικού ενδιαφέροντος κλπ., θα μεριμνεί για την επίλυση των προβλημάτων τους, την εξέλιξη των αιτημάτων τους και θα προτείνει λύσεις  μετά από σύντομες διαβουλεύσεις.
3. «Ενεργειακό Πληροφοριακό Σύστημα Ψηφιακών Διαδραστικών Υπηρεσιών Δήμου Ζωγράφου (e-ENERGY)»
Το συγκεκριμένο έργο έχει ως στόχο τη βέλτιστη διαχείριση και ελαχιστοποίηση της Ενεργειακής κατανάλωσης (Ηλεκτρικής, Θερμικής) κτιρίων, υποδομών και των κατοίκων (Ιδιώτες και Επιχειρήσεις) του Δήμου Ζωγράφου.
4. «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ,
ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΡΟΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΣΤΟ   ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»  
Το σύστημα Διαχείρισης Πρωτοκόλλου, Αιτημάτων και Ροής Εργασιών πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας του Δήμου Ζωγράφου κατά την αλληλεπίδρασή του με τους πολίτες.
Πρόκειται για ένα εύχρηστο εργαλείο, το οποίο ανταποκρίνεται τάχιστα στις απαιτήσεις του πολίτη και την επίλυση των προβλημάτων του, καθώς θα αφορούν την Παρακολούθηση της εξέλιξης αιτημάτων των πολιτών από τη δημιουργία τους μέχρι την οριστική τους διεκπεραίωση.
5. «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»                                                  
  Μερικές από τις προσφερόμενες υπηρεσίες του προγραμμάτος:
1. παρέχει ενημέρωση για την επιχειρηματικότητα και τις χρηματοδοτήσεις – επιδοτήσεις από Εθνικούς ή Ευρωπαϊκούς πόρους
2. προωθεί και ενισχύει την τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα και επιχειρηματικότητα,
3. διαθέτει πληροφορίες για προγράμματα επιμόρφωσης και επαγγελματικής        κατάρτισης,
4. ενημερώνει για νέες θέσεις εργασίας.
5. Στοχεύει στη μείωση της ανεργίας.