Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Συμμετοχή του δήμου μας στο ευρωπαϊκό συνέδριο του European Social Network

Ο Δήμος Ζωγραφαίων συμμετείχε με μία 6μελή εκπροσώπηση στο 17ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα από 22 έως 24 Ιουνίου 2009.

Το Συνέδριο οργανώνεται κάθε χρόνο από το EUROPEAN SOCIAL Network – ESN (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκτυο). Είναι ένα φόρουμ που αφορά στις Διευθύνσεις Κοινωνικών υπηρεσιών, υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και απασχόλησης. Η φετινή διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με την Τσέχικη Προεδρία της Ε.Ε, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης της Τσεχίας, το Δήμο Πράγας, την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Τσεχικής Δημοκρατίας, την Επιτροπή Περιφερειών, το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών και το NOPUS, και υποστηριζόταν από το Nordic Council of Ministers, όπως επίσης υπήρξαν και οι εκπρόσωποι των ανωτέρω χώρων.
ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Το ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κοινωνικών Υπηρεσιών είναι ένα σημαντικό γεγονός για όλους εκείνους που ασχολούνται με τον προγραμματισμό και την παροχή ευρωπαϊκής κοινωνικής φροντίδας και υγείας με τα υψηλότερα πρότυπα. Με πάνω από 30 πολυγλωσσικές παρουσιάσεις και εργαστήρια, το συνέδριο προσέφερε μία μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και «βέλτιστων πρακτικών».
Παρουσίασε και πρόβαλε στρατηγικές και πρακτικές εκμάθησης και ανάπτυξης σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση υπηρεσιών σε διάφορες περιφέρειες της Ευρώπης: σε στρατηγικό, πολιτικό, διοικητικό και επιχειρηματικό επίπεδο.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα Αγγλικά, Τσέχικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά και προσέλκυσε 400 εκπροσώπους από περίπου 25 διαφορετικές χώρες.
Ο Δήμος Ζωγράφου, είχε ενεργή παρουσία με τους εκπροσώπους της, τόσο στην  παρακολούθηση των βασικών εισηγήσεων στην κεντρική αίθουσα, όσο και στη συμμετοχή των 3 εργαστήριων που είχαν προδηλώσει με θέματα:
 (1) INTEGRATED SOCIAL CARE AND HEALTH INSPECTION FOR OLDER PEOPLE (United Kingdom - Scotland), Social Work Inspection Agency, Scotland.
 (2) APPLYING QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS TO SOCIAL ENTERPRISES FOR THE LONG-TERM UNEMPLOYED (Germany).
(3) INVOLVING YOUTH TO PROMOTE SOCIAL RESPONSIBILITY AND ACTIVE CITIZENSHIP (Denmark), Social Center West, City of Aarhus, Denmark.
Η Αντιδήμαρχος κα Τώνια Καλύβα, με την δυναμική της παρουσία, προκάλεσε  και επανέφερε το θέμα της διοργάνωσης του επίσημου σεμιναρίου του ESN του 2010, να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Αναφερόμενη στο ότι έχει την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου μας και των αντίστοιχων Υπουργών, η απάντηση του Προέδρου κου  Lars- Goran Jansson, των Διευθυντών του Δικτύου κου John Halloran και Christian Fillet, ήταν ιδιαίτερα θετική έως και σίγουρη. Το γεγονός, ότι ο Δήμος μας έχει την δυνατότητα, είτε μέσω του γνωστικού αντικειμένου των ανθρώπων του, είτε μέσω των δομημένων υπηρεσιών του, θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη σε θέματα μείζονος σημασίας, τόσο στον Ελλαδικό, όσο και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Τέλος, η αντιπροσωπεία προσέφερε στη Διοίκηση του ESN από μια συλλεκτική κασετίνα με τα σήματα όλων των Αθλημάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Το Δήμο Ζωγράφου εκπροσώπησαν:
ΚΑΛΥΒΑ ΤΩΝΙΑ – Αντιδήμαρχος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικών Υπηρεσιών
ΚΑΖΑΚΟΥ ΕΛΛΗ – Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.Ζ.)
ΓΚΟΥΜΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
ΒΑΡΣΑΜΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – Δημοτική Σύμβουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ – Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου σε Θέματα Ανάπτυξης και HR
ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ ΔΑΦΝΗ – Στέλεχος Αυτοτελούς Γραφείου Προγραμματισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων