Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΙΠΕΡΑΤΑ...


ΠΙΠΕΡΑΤΑ...

Η αλλαγή πολιτικού κόμματος και όχι πολιτικής στις Δημοκρατίες λειτουργεί νομοτελειακά. Έρχεται ο χρόνος κουράζεται το εκλογικό Σώμα και αλλάζει κόμμα φέρνοντας άλλο στη εξουσία. Κάτι προσδοκά κάτι καλύτερο περιμένει. Όταν ένα κόμμα γίνει εξουσία και Κυβερνήσει επί μια 20ετία, γίνεται αυταρχικό, αυθαίρετο, καθεστωτικό. Το ΠΑΣΟΚ έχασε την εξουσία γιατί κάθισε όλα αυτά τα χρόνια, πάνω στις παραπάνω ιδιότητες στην αλαζονεία και στους κομματικούς διορισμούς. 


Τώρα ζητά επίμονα κι ανυπόμονα την εξουσία, για να κυβερνήσει με τον ίδιο κομματικό μηχανισμό και την ίδια νοοτροπία. Δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά, δεν έχει αλλάξει βασικά στελέχη, δεν έχει αλλάξει πολιτική σκέψη. Στοχεύει απλώς στην αμνησία του Έλληνα στην προσμονή των κομματικών του στρατιών που περιμένουν οφέλη, στην έλλειψη θάρρους και αποφασιστικότητας της Κυβέρνησης και στην διεθνή οικονομική συγκυρία.


Και το σπουδαιότερο. Θέλει να το εμπιστευτεί ο κόσμος, χωρίς να λέει το πρόγραμμά του. Δίνει ραντεβού στα τυφλά. Μιλάει για πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα. Δεν ξέρει κανείς, αλλά ούτε και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, πως θα βγούμε από την κρίση. Αλλά και πάλι εάν είναι θαυματοποιοί και έχουν θεϊκές ικανότητες και πανανθρώπινα οράματα, γιατί τόση κρυψίνοια; Τι φοβούνται, μήπως τα κλέψουν οι αντίπαλοι; Σκέπτονται έτσι Ελληνικά; Λέμε ψέματα όταν τους αποκαλούμε φιλέλληνες;


Έχει τέτοια αρνητική συμπεριφορά και τόση βιασύνη για την εξουσία, που ανέξοδα και άκριτα υπόσχεται τα πάντα. Θα επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα που το ίδιο δημιούργησε, θα σταματήσει την πανδημία της γρίπης και σαν άλλος Μέγας Αλέξανδρος θα εξαφανίσει τα Σκόπια και θα πάρει και την Πόλη. Και εμείς οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουμε τι χάνουμε που έχουμε το ΠΑΣΟΚ στο ράφι.


Και βλέπουμε ανθρώπους που μέχρι τώρα είχαν πάθει γλωσσοδέτη, να γίνονται λαλίστατοι, να περνάνε στην επίθεση και να δείχνουν την συνηθισμένη θρασύτητα και τον καθεστωτικό αυταρχισμό τους δείγμα τις νοοτροπίας τους. Δεν βλέπουν τίποτα θετικό και δεν έχουν να προτείνουν τίποτα, όπως τα αφεντικά τους. Ανελεύθεροι άνθρωποι, με άκριτη σκέψη πιστοί στο στενό προσωπικό τους συμφέρον βγήκαν από τις κρυψώνες τους έτοιμοι για ρεβανσισμό.


Και καλά αυτοί που δικαίως ή αδίκως έχουν μια ιδεολογία, ο Θεός να την κάνει τρομάρα τους, που νομίζουν ότι την έχασαν. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο αυτοί. Αυτοί άλλωστε δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι για τα Ελληνικά δεδομένα η ψευτοσοσιαλιστική θεωρία είναι ξεπερασμένη , έχει ξεφτίσει. Το πρόβλημα είναι οι κατέχοντες δημόσιες και μάλιστα καίριες θέσεις. Αυτοί μεν δεν κατάλαβαν ότι η Κυβέρνηση θέλησε να δείξει ότι το Κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και δεν τους άλλαξε και η Κυβέρνηση κατάλαβε με μεγάλη βραδύτητα ότι μ’ αυτούς στον κόρφο της, δεν μπορεί να προχωρήσει. Έτσι έφθασε στο σημείο της στασιμότητας. Τώρα αυτοί δεν αρνούνται μόνο, με τον τρόπο τους, να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, αλλά και όπου μπορούν προκαλούν ηθελημένα κακό. Έρημη Ελλάδα.


Έχουμε στον Δήμο μας περικυκλωθεί από blogs. Ανώνυμα ο καθένας γράφει την σοφία του, βγάζει τα εσώψυχά του, δείχνει την κακία του, εκμεταλλεύεται γεγονότα γνωστά από την θέση που του εμπιστεύτηκαν, κακώς και παίζει βρώμικα παιχνίδια! Η πίκρα δεν είναι καλός σύμβουλος και η εκδίκηση έρχεται βασανιστικά αργά, αλλά έρχεται. Οι χοντράδες κάποτε πληρώνονται.


Οι σοφίες των ανώνυμων bloggers, ανακατεμένες με σάλτσα βοδινού κρέατος, προκαλούν λιγούρα κι εμετό. Άσε ότι μυρίζουν από μακριά καμαρίλα και μούχλα. Ξεπερασμένα πράγματα, δείγματα αστάθειας και ψυχωτικού χαρακτήρα. Άγνωστο αν είναι δημιουργήματα μιας αποτυχίας κοινωνικής, οικογενειακής, ατομικής ή αν ο χαρακτήρας τους και ή ψυχοσύνθεσή τους δημιούργησε την αποτυχία. Ένας ψυχοθεραπευτής θα τους λύσει το πρόβλημα.


Πάντως ο σημερινός τρόπος επικοινωνίας τείνει να καταντήσει μια μάστιγα, αφού ο κάθε ανώνυμος ψυχάκιας ανεξέλεγκτα μπορεί να βγάζει από μέσα του τις κακίες και τις ψευτιές του. Και μη μου πείτε ότι ελέγχονται και ότι ο υπεύθυνος θα υποστεί σε κάποια περίπτωση τις συνέπειες του νόμου. Μεταξύ τους καθυβρίζονται, μεταξύ τους διαβάζονται  μεταξύ τους συναγωνίζονται στις σοφίες. Ο πολύς και απλός κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοιο μέσο επικοινωνίας, ο Θεός να το κάνει.


Και κάτι ακόμη: Η προδοσία σημαίνει πάντα πτώση από κάποιο ύψος  που  δεν μας τοποθέτησε κάποιος άλλος  αλλά ο ίδιος ο εαυτός μας. Η προδοσία δεν πάει μόνη της: Υποκρισία, ψευτιά, κοροϊδία, ανεντιμότητα, αδυναμία, μικρότητα, απρέπεια, ευτέλεια, ένας ατέλειωτος κατάλογος με λέξεις επιγραμματικές, εν συντομία  περιγράφει τα πέτρινα συναισθήματα, αναγκαίο ανάχωμα σε μια άνευ προηγουμένου βροχή από ματαιωμένες ελπίδες.  Ίσως η προδοσία να γεννιέται όταν αναζητούμε την τροχιά κάποιου άλλου, για  να  μας θέσει σε κίνηση, τίμημα της εξάρτησής μας από αυτόν.


Ο Δήμαρχος δεν ακολουθεί την κυβερνητική αβελτηρία και γιατί να το κάνει άλλωστε αφού είναι αδέσμευτος, ακηδεμόνευτος κι ανεξάρτητος. Μέσα στην ραστώνη του καλοκαιριού, προκήρυξε διαγωνισμό για την δημιουργία των χώρων στάθμευσης, μεγαλόπνοο έργο άκρως απαραίτητο για την περιοχή μας και το σπουδαιότερο απήλλαξε από την ομηρία όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, αφού τους μονιμοποίησε. Γιατί να μην προσβλέπει με σιγουριά στο μέλλον;

Η διαφορά μεταξύ Καζάκου και αντιπολίτευσης βρίσκεται στο γεγονός ότι ενώ αυτός και το επιτελείο του εργάζονται σε διαρκή χρόνο, χωρίς να λογαριάζουν κόστη και προσταγές, οι άλλοι πέρα της άρνησης για την άρνηση, περιμένουν και το μάννα εξ ουρανού. Ακολουθούν πειθήνια την κομματική γραμμή γιατί τους λείπει η ανεξάρτητη κι ελεύθερη σκέψη. Δεν έχουν δική τους προσωπικότητα κι ο κόσμος βαρέθηκε τα μπουλούκια.

Και για να μην είμαστε εκτός κλίματος λέμε δύο λόγια για τον τρόμο και την ταραχή που ενέσπειραν οι ειδικοί στην προπαγάνδα και στην διαφήμιση σχετικά με την γρίπη. Όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει αλλά σε έκταση, όπως μας λένε οι επιστήμονες  του είδους, μιας συνήθους εποχιακής γρίπης. Με λίγη προφύλαξη και την απαραίτητη αγωγή θα περάσει. Αυτό το κακό που έγινε και γίνεται με τα κανάλια και τους παντογνώστες δημοσιογράφους, δεν έχει προηγούμενο. Από κοντά κι η αντιπολίτευση να καυτηριάζει την αδράνεια της Κυβέρνησης γιατί δεν πρόφτασε ένα περιστατικό στην Κρήτη κι ένα στην Μακεδονία.


Δεν μας ξέχασαν οι πυρκαγιές και φέτος. Κάθε φορά που μυρίζουν εκλογές, καίγεται η μισή Ελλάδα. Απορίες αναπάντητες . Πάντως εκτίθεται το ΠΑΣΟΚ όταν οι οπαδοί του και στελέχη του βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για Κυβερνητική ανικανότητα, ή διερωτώνται τι θα ψηφίσει ο κόσμος τώρα. Μήπως; Λέμε Μήπως;


Το πόση χαρά εκφράζουν ορισμένοι, γνωστοί, Δημοσιογράφοι, από τα κανάλια για το κακό που βρήκε τη χώρα μας, δεν περιγράφεται. Δεν μπορούν να την κρύψουν όσο κι αν προσπαθούν. Την ίδια εικόνα την είδαμε και στις πυρκαγιές του 2007. Και κατάπιαν την γλώσσα τους μετά τις εκλογές. Τώρα;


Αποχαιρετάμε το Καλοκαίρι. Μπαίνουμε σε ρυθμούς Φθινοπώρου και Χειμώνα. Τα  Σχολειά θα γεμίσουν φωνές, θα ζωντανέψουν. Η αισιοδοξία της νιότης ας μας παρασύρει. Ας δούμε κι εμείς από όποια οπτική γωνία, χαρούμενα το μέλλον. Ένα χαμόγελο είναι ανέξοδο. Όλα θα περάσουν. Αυτή είναι νομοτέλεια. Παγκόσμιες και εγχώριες οικονομικές δυσπραγίες θα ξεπεραστούν. Ας νικηθούν με αισιοδοξία και χαμόγελο. Η ζωή είναι ανεπανάληπτη. Μόνο ο θάνατος είναι αξεπέραστος. Αλλά και σ’ αυτόν μη δώσουμε την χαρά να καυχηθεί ότι μας νίκησε χωρίς μάχη. Υγεία σε όλους.