Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΠΙΠΕΡΑΤΑ

Πέρασαν 60 μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και περιμένω να δω, αν θα χαριστεί το δάνειό μου. Ή μήπως ο διορισμένος μετά από την διαλογή των χιλιάδων αιτήσεων Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας θα πάρει αυτή την πρωτοβουλία.

Από ένα φίλο έκλεψα την λέξη «παλαμοκρούστης». Τέτοιοι «παλαμοκρούστες» περίσσεψαν τώρα κατά την εκλογή προέδρου της Ν.Δ., εμφανίζονται πολλοί χειροκροτώντας όποια θέση κι αν παίρνει η κυβέρνηση και είναι έτοιμοι να κόψουν τις παλάμες τους αρκετοί.

Τελικά τι Λαός καταντήσαμε; Εμείς που χτίσαμε Παρθενώνες, που γράψαμε εποποιίες, που αναγεννηθήκαμε από τα συντρίμμια μας, που διδάξαμε τον  πολιτισμό, την ελευθερία και την Δημοκρατία, σήμερα μας κατάντησαν πειθήνια ανθρωπάκια του Αλμούνια και του Τρισέ. Και είμαστε στο τέλος ή στην αρχή;

Πάντως σαν Έλληνας νοιώθω υπερηφάνεια για την πράσινη και οικολογική ευαισθησία του Πρωθυπουργού. Συναντήθηκε στις Πρέσπες με τους Πρωθυπουργούς των Σκοπίων και της Αλβανίας, για να …ταΐσουν τις πάπιες.  Ή πρέπει να κλείσει το Σκοπιανό με κάθε θυσία και μένα του αφελή μου κλείνουν τα μάτια;

Η αύξηση της φορολογίας των αυτοκινήτων νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης, με παράλληλη εθελούσια απόσυρση του παλαιού αυτοκινήτου, παρέμεινε και ανακλήθηκε η απόσυρση. Έτσι διπλασιάστηκε ή ημιδιπλασιάστηκε η εφορία, έμεινε το σαραβαλάκι για να εξακολουθεί να ρυπαίνει. Αν όμως πληρώσεις ρυπαίνεις λιγότερο; Και μετά εμείς οι μικρομεσαίοι θνητοί τι το θέλουμε το αυτοκίνητο;

Εδώ στου Ζωγράφου, για να έρθουμε λίγο και στα δικά μας, επικρατεί μια σύγχυση. Οι μαζί, ισχυρίζονται ότι έχουν το χρίσμα στο τσεπάκι τους και χωρίς τους προστάτες τους. Οι χώρια, συναθροίζονται σε στέκια και αυτοχρήζονται ηγέτες. Τελικά εμείς δεν γνωρίζουμε τον αντίπαλο.

Οι έρωτες είναι για τους νέους. Είναι συναίσθημα πρωτόγνωρο και πρέπει να το δοκιμάσουν. Εμείς; «Που ’σουνα νιότη που ’λεγες, πως θα γινόμουν άλλος» λέει ο ποιητής. Οι γυναίκες όμως όσο κι αν μεγαλώνουν έχουν έρωτα προς τον στολισμό και το ψεύδος. Και κρατάει χρόνια.

Δεν δεχόμαστε τις εξηγήσεις σας κ. Δήμαρχε όσο πειστικές κι αληθείς κι αν είναι. Εμείς έχουμε χαράξει μια ρότα κι επιμένουμε σ’ αυτή. Αλλάζουμε μόνο προσωρινά κι ανάλογα με το τίμημα. Τους όρους τους βάζουμε εμείς. Αν δεν συμφωνείτε θα βλέπουμε με μισόκλειστα μάτια τα γεγονότα και με το γεροντικό μας πείσμα.

Οι θέσεις της εδώ αντιπολίτευσης για τα Γκαράζ είναι συγκεχυμένες, αόριστες και στηριγμένες στην κρατικίστικη διάθεση. Είναι γενικά αντίθετες με ό,τι θυμίζει Καζάκο. Το πρόβλημα το βλέπουν, έστω και μερικώς, την λύση απορρίπτουν. Αυτό ο Δήμαρχος βλέπει και αναγγέλλει την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές, για να μην μείνει ακυβέρνητος ο Δήμος.

Γιατί πραγματικά τι άλλο έχει να κερδίσει; Κατέβηκε ανεξάρτητος και κόντρα στην Ν.Δ. και πήρε τις εκλογές. Πολιτεύτηκε για δύο ακόμη 4ετίες ανεξάρτητος και τον εμπιστεύτηκε ο Ζωγραφιώτικος Λαός. Γιατί να αφήσει τον Δήμο σε αμφίβολης ικανότητας ανθρώπους;

Τοπική εφημερίδα μας πληροφόρησε, με μια πανηγυρική της έκδοση, ότι συμπλήρωσε 15 χρόνια κυκλοφορίας. Της ευχόμαστε να ….ενηλικιωθεί και να γεράσει. Πόσο; Αιώνες! Δεν της δωρίζουμε εμείς τα χρόνια. Πάντως όταν φυσάει μην αφήνει ελεύθερο το προϊόν του τίτλου  της(σκονάκι). Μας τυφλώνει.

Με ηλεκτρονική διαβούλευση που κάναμε οικογενειακά, εμένα λόγω άγνοιας του αντικειμένου με κορόιδεψαν. Μου ανέθεσαν να τα κουβαλάω, οι μισοί να τα διαχειρίζονται και οι άλλοι μισοί με τις πολλές γνώσεις, τα πολλά πτυχία και την κομματική τους ταυτότητα να τα ξοδεύουν. Αν δεν συμφωνούσα, θα με έβαζαν σε επιτήρηση. Έτσι δέχτηκα και τώρα φουσκώνω από υπερηφάνεια γιατί τους ξεγέλασα.