Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου


Ο Δήμος τιμώντας τιμώντας τις θυσίες και τους αγώνες των Ελλήνων που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973  για ελευθερία και δημοκρατία, διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, εκδήλωση μνήμης στο μνήμα των πεσόντων του Κοιμητηρίου Ζωγράφου.
Στο χώρο του νεκροταφείου στο μνημείο των Ηρώων ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων με πρώτο αυτό του Δημάρχου της πόλης κ. Γιάννη Καζάκου. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης η Αντινομάρχης Αθηνών κα Μάρω Χολέβα, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσης του παραρτήματος Ζωγράφου, εκπρόσωπος της κομματικής οργάνωσης ΚΚΕ Ζωγράφου και του Α΄ ΚΑΠΗ Ζωγράφου. Λίγα λουλούδια στον τάφο άφησε το «Κίνημα Ειρήνης» παράρτημα Ζωγράφου, η Ένωση γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Ζωγράφου, καθώς και ο σύλλογος φίλων του «Στέλιου Καζαντζίδη», ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή από τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια ακούστηκε το σχετικό με την ημέρα τραγούδι «Επέσατε θύματα» και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν έπειτα στο κυλικείο του νεκροταφείου, όπου προσφέρθηκε καφές σε όλους από τη δημοτική αρχή.