Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / 7η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «POLIS 009» / «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

Δυναμική συμμετοχή
του Δήμου Ζωγράφου





Διακρίθηκε ανάμεσα σε 65 εκθέτες από την Ελλάδα
και άλλες 3 χώρες από τις 5 Ηπείρους για την:
Ανάπτυξη που πραγματοποιείται στου Ζωγράφου 
Ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση 
Υψηλή αισθητική του περιπτέρου




Ισχυρή παρουσία είχε ο Δήμος Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια της 7ης Έκθεσης POLIS 009 που διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης. Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοσίου-Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, βρέθηκαν από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου 009 εκεί.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο του Δήμου Ζωγράφου έφερε την διαφορετικότητα σε αισθητική, λειτουργικότητα, ενημέρωση και οργάνωση.  Στο περίπτερο του Δήμου φιλοξενήθηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης και των Συμβουλευτικών αναπτυξιακών-εταιρειών και ενημερώθηκαν για την συνολική ανάπτυξη που πραγματοποιείται (σε Πολιτισμό-Αθλητισμό-Παιδεία, Κοινωνική Πολιτική, Περιβάλλον, Τεχνολογία, Διοικητική Αναδιάρθρωση, Παροχές για την καλύτερη ποιότητα ζωής του Πολίτη-Δημότη  και Υποδομές), τις δραστηριότητες και τους θεσμούς που έχει δημιουργήσει σε όλους τους τομείς. 
Η έκθεση POLIS διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την HELEXPO, έναν από τους μεγαλύτερους διοργανωτές εκθέσεων και συνεδρίων στην Ελλάδα, με συνδιοργανωτή την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) τον επιστημονικό και τεχνικό σύμβουλο της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης.
Εκθέτες κυρίως είναι οι Φορείς του Δημόσιου Τομέα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιδιωτικές επιχειρήσεις, Προμηθευτές Δήμων-Νομαρχιών, Εταιρίες παροχής υπηρεσιών, Εκδόσεις, Τύπος, Μ.Μ.Ε.
Η “POLIS” είναι η μοναδική έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιου Φορέα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με χώρες που δεν γειτνιάζουν μόνο γεωγραφικά, αλλά έχουν και ισχυρούς πολιτιστικούς, οικονομικούς, θρησκευτικούς και πολιτικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Η έκθεση αφενός παρουσιάζει τις σύγχρονες εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών και την παραγωγή προϊόντων που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ποιότητα της ζωής του, αφετέρου ενημερώνει μέσω ημερίδων, διαλέξεων, προβολών και events τα προγράμματα και προϊόντα των εκθετών  που καλύπτουν πλήρως τα παρακάτω αντικείμενα: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Παροχή Υπηρεσιών, Σύμβουλοι ανάπτυξης, Σύμβουλοι επιχειρήσεων, Συστήματα Πληροφορικής, Μηχανογραφικές Εφαρμογές, Διαχείριση απορριμμάτων, Καθαριότητα, Επεξεργασία νερού, Ανακύκλωση, Προστασία Περιβάλλοντος,  Οδική ασφάλεια, Σήμανση, Στάθμευση, Εξοπλισμός μεγάλων χώρων, Δομικά μηχανήματα και υλικά, Φωτισμός-Διακόσμηση Πόλης, Ενέργεια, Υδραυλικά - Αποχετευτικά, Μέσα ατομικής Προστασίας εργαζομένων, Πληροφορική, Παροχή υπηρεσιών, Σύμβουλοι επιχειρήσεων, Εκδόσεις-Τύπος.
Αναλυτικότερα, συμμετείχαν 65 εκθέτες από την Ελλάδα και άλλες 3 χώρες όπως: Αυστρία, Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Καναδάς, Κίνα, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Ν. Ζηλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία και FYROM. 
Άξιο αναφοράς είναι η αύξηση επισκεπτών της τάξης του 4% όπως κατέγραψε η 7η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Δημόσιου - Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων POLIS σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, φέτος δε  δέχθηκε συνολικά 4.96 επισκέπτες προερχόμενους από την Ελλάδα και άλλες  χώρες.
Τα εγκαίνια της 7ης Έκθεσης POLIS 009 άνοιξε η Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και τον Πρόεδρο της ΔΕΘ Αριστοτέλη Θωμόπουλο.
Η κα Τζάκρη επεσήμανε ότι για να δοθεί νέα πνοή στην ασθμαίνουσα διοικητική δομή της χώρας υπάρχει ανάγκη συμβολής τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, και δήλωσε αισιόδοξη για την επόμενη ημέρα της Διοίκησης στην Ελλάδα, χάρη στη διαδικασία της «ευρείας Διοικητικής Μεταρρύθμισης» που προωθεί η Κυβέρνηση από την επομένη των εκλογών.
«Η νέα αρχιτεκτονική της διοικητικής διάρθρωσης της χώρας  θα περιλαμβάνει μια απλή, ευδιάκριτη και αποκεντρωμένη δομή, η οποία θα εδράζεται σε τρεις πυλώνες: σε μια ευέλικτη επιτελική κυβέρνηση, σε μια πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση με ισχυρούς οικονομικά και διοικητικά Δήμους και σε μια περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αιρετό περιφερειακό συμβούλιο και αιρετό περιφερειάρχη», είπε η κ. υφυπουργός.
 Το περίπτερο του Δήμου Ζωγράφου επεσκέφθησαν, εκτός αυτών που αναφέρθησαν ανωτέρω, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες από την Ε.Ε.Τ.Α.Α, ΤΕΔΚΝΑ, ΚΕΔΚΕ και ιδιαίτερα Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων επισημάναμε τις παρουσίες των Δημάρχων κ.κ: Αθηναίων Κακλαμάνη Νικήτα, Πατραίων Φούρα Αντρέα, Λαρισσαίων Τσανακούλη Κων/νο, Περιστερίου Παχατουρίδη Αντρέα, Χαϊδαρίου Μαραβέλια Δημήτρη, Βύρωνος Χαρβαλιά Νίκο, Κηφισιάς Χιωτάκη Νίκο, Ταύρου Σιούτο Δημήτρη, Αμαρουσίου Πατούλη Γιώργου, Χαλανδρίου Ζαφειρόπουλου Γρηγόρη, Παλαιάς Πεντέλης Στεργίου Δημήτρη, Υδρας Αναστόπουλου Κώστα, Ηρακλείου Γεωργόπουλου Σταύρου, Αυλώνα Σύρμα Αγγελή, Κομοτηναίων Κοτσάκη Δημήτρη, Ξάνθης Στυλιανίδη Μιχάλη και άλλων που δεν συγκρατήσαμε και ζητούμε συγνώμη γι’ αυτό.
Απαντες  συνεχάρησαν το Δήμαρχο Γιάννη Καζάκο τόσο για την ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου όσο και για την ιδιαίτερη σύλληψη της κατασκευής - παρουσίας του περιπτέρου. 










Το περίπτερο, ένα από τα ωραιότερα της έκθεσης,
παρουσίαζε όλη την ανάπτυξη του Δήμου 

Η αντιπροσωπεία του Δήμου είχε εξαιρετική παρουσία είτε με την προθυμία να ενημερώσει και να εξυπηρετήσει το κοινό που επισκεπτόταν το περίπτερο είτε να φιλοξενήσει τους εκθέτες που ήθελαν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Τα μέλη της αντιπροσωπείας ήταν: οι Ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου, η  κα Κυριακή Οικονομάκη και  ο κος Απόστολος Δημόπουλος, από τα Αυτόνομα Γραφεία Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων η κα Κρινιώ Μανωλοπούλου, Ενημέρωσης- Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων ο κος Γιάννης Μπερσίμης και από την Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας οι γραμματείς κα Όλγα Κατσίγιαννη και Φεβρωνία Τσουμάνη. Από το Δήμο παρευρέθη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Γεράσιμος Μαρκάτος και η κα Τίνα Καφατσάκη επικεφαλής του ΜΑΖΙ για την ΠΟΛΗ. Ο Δήμαρχος εξουσιοδότησε για την επιμέλεια  και το συντονισμό του όλου εγχειρήματος στο Αυτόνομο Γραφείο Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου και θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρούμε όλα τα μέλη  που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της επιτυχούς προσπάθειας.