Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

 HELEXPO A.E. 7η POLIS


Την 6//09 και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη από την Υφυπουργό, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδ. Τζέκη η 7η POLIS στην οποία συμμετέχουν 65 εκθέτες από 4 χώρες με την Συνδιοργανωτική φροντίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και με κεντρικό θέμα εργασιών, «όλα για τον Πολίτη».


Οι στόχοι της έκθεσης αναπτύσσονται αναλυτικά στις σελίδες 8 και 9, παράλληλα ομως η 7η POLIS προσέφερε κατάλληλο βήμα ανάπτυξης συνεργασιών και γόνιμο προβληματισμό, για μια σειρά σημαντικών θεμάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Πολίτη όπως:  
•Η σχέση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.
•Ο ρόλος των ΟΤΑ στην εξοικονόμηση ενέργειας.
•Η ενημέρωση στα πλέον σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα.
•Η ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των Δημάρχων των Μεγάλων Βαλκανικών και άλλων Ευρωπαϊκών Πόλεων.


Η συμμετοχή του Δήμου Ζωγράφου με περίπτερο σε μια διεθνή έκθεση που συμμετέχουν ακόμη 3 άλλες χώρες από τις 5 Ηπείρους και θα συζητηθούν πρωτοποριακής σπουδαιότητας θέματα, έχει τεράστια σημασία και πολλαπλά ωφελήματα.


Ο Δήμαρχος κ. Καζάκος ρηξικέλευθος και με οραματική σκέψη, αφήνει στην μιζέρια και στο παρελθόν τους αντιπάλους του και ατενίζει με αποφασιστικότητα το μέλλον.
Ο Δήμαρχος ορθά ξεπερνά τον μικρόκοσμο και συμμετέχει στην έκθεση που στοχεύει στο μέλλον, που παρακολουθεί την εξελιγμένη τεχνολογία και διαφημίζει τον Δήμο.


Ο λυσσαλέος πόλεμος που του ασκείται από το τοπικό Tύπο και από περιφερόμενη ομάδα ατόμων κρούσης, για να ακυρώσουν διαγωνισμούς που στοχεύουν στην ανάπτυξη της πόλης μας και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στηρίζεται στον υποκειμενισμό και στην στείρα αντιπαλότητα και όχι στην αγνή αντιπολιτευτική διάθεση.


Η αντιπολίτευση οφείλει να προτείνει λύσεις και συμβάλλει στην πρόοδο και προκοπή. Η άρνηση σε οποιαδήποτε ενέργεια, δεν έχει σαν στόχο την διόρθωση της ενέργειας αλλά τον ίδιο τον Δήμαρχο.