Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Η εκλογή νέου προέδρου εσήμανε επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας


H περιπέτεια της Ν.Δ είχε εκπληκτική εξέλιξη. Το αίσθημα της ελεύθερης πτώσης, που ακολούθησε το αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών, βρήκε αναπάντεχο αναστολέα.
Υπήρξαν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κόμματος, μετά την οικειοθελή παραίτηση του κ. Κ. Καραμανλή.
Εκεί όπου το πολιτικό βαρόμετρο οδηγούσε την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στο Ναδίρ της πολιτικής ζωής και επιρροής, όλη η ψυχολογία αυτή ανατράπηκε από την διεξαγωγή των εσωτερικών εκλογών αυτών.
Κανένας πολιτικός αναλυτής, κανένας βαρύγδουπος πολιτικός σχολιαστής, κανένας γκουρού της ρύθμισης ή εξέλιξης των πολιτικών πραγμάτων της χώρας, δεν μπόρεσε ούτε καν να το φανταστεί. Όλοι έπεσαν από τα σύννεφα. Όχι για την εκλογή του Προέδρου. Αλλά για την ΑΝΑΣΤΑΣΗ των πολιτών της Παράταξης, της ίδιας της Παράταξης.
Αυτή δεν ήταν εκλογή Προέδρου, αυτό ήταν δημοψήφισμα, ήταν ξέσπασμα αγανάκτησης, ήταν χιονοστιβάδα που σάρωσε τα πάντα στο ξέσπασμά της. Όχι μόνον αυτούς μέσα στην παράταξη.
Αλλά και τους απέξω, τους αντιπάλους της. Οι προσελθόντες στις εσωκομματικές κάλπες 780.000 Νεοδημοκράτες, που δήλωσαν έτσι, με αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα, με πίστη στις αξίες και στις δοκιμασμένες Αρχές της παράταξης, ανέβασαν το ηθικό, τη δυναμικότητα και τον αυτοσεβασμό τους στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας.
Η δυναμική αυτή παρουσία τους, στον κρίσιμο χρόνο, που όλα έδειχναν να χάνονται, όχι μόνον σταμάτησε την ανεξέλεγκτη κάθοδο, αλλά επέφερε πλήρη ανάδραση αυτής και η πορεία της εκτοξεύτηκε προς τα ύψη.
Πιστεύουμε, χωρίς να είναι υπερβολή, ότι με το πνεύμα που επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές, με την επιδειχθείσα δυναμικότητα και αποφασιστικότητα και με τα μηνύματα που έστειλαν οι Νεοδημοκράτες στην ηγεσία του Κόμματος.
Τώρα πραγματικά έγινε ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟ­ΚΡΑΤΙΑΣ.
Αυτό δηλ. που διεκήρυτταν τα κυβερνητικά όργανα ότι επεδίωκαν και θα έκαναν, το πραγματοποίησαν οι οπαδοί του Κόμματος, χωρίς τους ηγέτες τους.
Αντίθετα, δε, αυτοί τους έδειξαν το δρόμο. Που δεν μπορούν να παραγνωρίσουν πλέον.
Και κάτι άλλο, ακόμη πιο ουσιαστικό και σοβαρό επιτεύχθηκε.
Διατηρήθηκε η ενότητα και ομοψυχία της παράταξης, παρά τις “πρωτοβουλίες” ορισμένων κουφιοκεφαλάκηδων ή ανεγκέφαλων.
Εδώ, ευτυχώς επικράτησε η σοβαρότητα και η δεδηλωμένη αποφασιστικότητα και θέση όλων των υποψηφίων.
Έτσι δεν έμειναν πολλά περιθώρια στους ανόητους.
Και στο Δήμο μας η μη ανάμιξη στην εσωκομματική κόντρα των ηγετικών στελεχών του Δήμου, αλλά και των πλείστων κομματικών στελεχών, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έπαιξαν σοβαρό ρόλο διατήρησε αυτό το γενικό κλίμα ενότητας και ομοψυχίας.
Ως γνωστόν Πρόεδρος της Ν.Δ. εξελέγη ο κ. Αντώνης Σαμαράς, βουλευτής Μεσσηνίας, λαβών πανελληνίως ποσοστό 50,32%, επί του συνόλου των ψηφισάντων-εγγραφέντων μελών της Νέας Δημοκρατίας.
Στο Δήμο Ζωγράφου ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε το 58% των ψήφων επί συνόλου 4.034 εγκύρων ψηφοδελτίων.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η επιτυχία της εκλογής να βοηθήσει και το έργο της Ν.Δ. και ο νέος Πρόεδρος να αναδειχθεί άξιος της παράταξης.