Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Στο Δήμο Ζωγράφου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας



Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε και διεξήχθη και φέτος στο κλειστό γυμναστήριο των Ιλισίων του Δήμου Ζωγράφου, στις 6 Δεκεμβρίου 2009.
Οι αγώνες έγιναν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε, WKF.
Σημαντική βοήθεια πρόσφεραν η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, που παρείχε υλικά και διαιτητές, και κυρίως ο Γ. Γραμματέας κ. Δημητριάδης Εμμανουήλ & ο Πρόεδρος κ. Παπαδημητρόπουλος Ανδρέας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Γιάννης Καζάκος καθώς και εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Το κλειστό γυμναστήριο Ιλισίων γέμισε από λάτρεις του Καράτε που θαύμασαν και χειροκρότησαν τους Ένστολους Καρατέκα.
Στο Πρωτάθλημα αυτό - που τα τελευταία 8 χρόνια θεωρείται πολύ καλύτερο & από το αντίστοιχο της ΕΛ.Ο.Κ.- συμμετέχουν αθλητές που υπηρετούν στα Ένοπλα Σώματα (Στρατός Ξηράς-Αεροπορία-Ναυτικό-Αστυνομία-Λιμενικό-Πυροσβεστική) από όλη την επικράτεια.
Το θέαμα ήταν πραγματικά υψηλού επιπέδου καθώς οι καλύτεροι ΚΑΡΑΤΕΚΑ από όλα τα στυλ της Εθνικής Ελλάδος υπηρετούν μόνιμα στις Ενοπλες Δυνάμεις και κυρίως στην Ελληνική Αστυνομία.
Και πραγματικά δεν έλειπε κανείς από τους παλιούς & νέους διεθνείς πρωταθλητές:
ΡΑΧΟΥΤΗΣ- ΤΣΑΜΟΥΡΛΙΔΗΣ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΡΣΕΝΙΑΔΗΣ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ - ΓΙΑΠΑΛΑΚΗΣ -ΓΙΔΑΚΟΣ - ΣΑΙΣΑΝΑΣ - ΤΖΑΝΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ -ΤΕΤΕΛΕΝΗΣ - ΚΟΥΜΑΣΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΚΑΓΚΑΣ - ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΙΩΤΗΣ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΚΑΡΝΑΚΗΣ - ΒΟΥΡΑΚΗΣ - ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ - ΚΑΡΛΕΤΣΟΥ-ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΙΩΤΗ - ΒΑΓΙΑΝΟΥ.
Με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο ένας τρομερός αγώνας διαδεχόταν τον άλλο:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ V ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΡΑΧΟΥΤΗΣ V ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ
ΓΙΔΑΚΟΣ V ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ
ΡΑΧΟΥΤΗΣ V ΤΖΑΝΟΥ
ΤΕΤΕΛΕΝΗΣ V ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΑΙΣΑΝΑΣ V ΓΙΔΑΚΟΥ
Ο θρίαμβος της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν αδιαμφισβήτητος καθώς κατέλαβε για 12η φορά την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες, δείχνοντας πως αποτελεί πλέον μια σημαντική δύναμη στο Ελληνικό & Διεθνή χώρο του ΚΑΡΑΤΕ.
Μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος ο Διοικητής της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Αστυνόμος κ. Γεωργακόπουλος Διονύσιος (Παγκόσμιος Πρωταθλητής της σκοποβολής) δήλωσε στην εφημερίδα μας:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές-ΚΑΡΑΤΕΚΑ μας για την προσπάθεια τους, παρά τα όποια υπηρεσιακά προβλήματα αντιμετωπίζουν. Εγώ, αλλά & η ηγεσία τυ Σώματος, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την όλη πορεία της συγκεκριμένης ομάδας».
Ανάλογες και οι δηλώσεις που μας έκανε ο προπονητής της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κ. Καρβούνης Γεώργιος (παλιός πρωταθλητής των πρωταθλημάτων της ΕΛ.Ο.Κ.-SKIF –ΑΣΑΕΔ):
«Η επιτυχία αυτή μάς επιβραβεύει για τη σοβαρή και συνεχόμενη δουλειά που γίνεται τα τελευταία περίπου 15 χρόνια».
«Καταφέραμε, με τον Διοικητή μας και τον Αρχηγό της ομάδας μας Αστυνόμο Ά κ. Κοτσιφάκη Γεώργιο, να εντάξουμε στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, και ιδιαίτερα στην Αστυνομία, τους καλύτερους Καρατέκα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε μία ομάδα που ήδη έχει τραβήξει τα βλέματα επάνω της. Άλλωστε η ομάδα ΚΑΡΑΤΕ της ΕΛ.ΑΣ. είναι ήδη 2 φορές πρωταθλήτρια Βαλκανίων!!!»
Τέλος με δηλώσεις τους το σύνολο των παραγόντων της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚΑΡΑΤΕ, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την επιτυχή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
Να σημειώσουμε ότι το άθλημα του ΚΑΡΑΤΕ έχει βρει ένα φιλόξενο σπίτι στο Δήμο μας που στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους αξιόλογες διοργανώσεις.
Άλλωστε στο Δήμο μας δραστηριοποιούνται τρείς υψηλού επιπέδου σύλλογοι ΚΑΡΑΤΕ, με χαρακτηριστικό τους την διπλή προσπάθεια και προσήλωσή τους, τόσο στο άθλημα όσο και στην διατήρηση των ηθικών αξιών, που δυστυχώς έχουν αρχίσει να εκλείπουν στην εποχή μας!
Σε προσεχή έκδοση μας θα αναφερθούμε σε αυτούς και το έργο τους.