Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Πολιτικό Σχόλιο

Σώστε την αξιοπρέπειά μας

Είναι γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι ζοφερή.
Αυτό διατυμπάνισε με βροντερή φωνή η προηγούμενη Κυβέρνηση προεκλογικά και το γνώριζε και η Σημερινή.
Περάσαμε την πετρελαϊκή κρίση, ήρθε η παγκόσμια οικονομική, είχαμε προηγούμενα χρεωστικά και μας ήρθε ο λογαριασμός, είχαμε ανικανότητα και έλλειψη πρόνοιας, τάξαμε πολλά προεκλογικά στο βωμό της σκοπιμότητας, δυσφημίσαμε τη χώρα μας για ελλείμματα που βρήκαμε και που εν πολλοίς τα ξέραμε και φέραμε έτσι τους Ευρωπαίους υπαλλήλους τεχνοκράτες, να μας υποδείξουν ότι η σύνταξη των 720 ευρώ είναι αξιοπρεπής και πρέπει περίπου να γίνει σε όλους τόση και ότι πρέπει να φορολογήσουμε ακόμα και τις πέτρες.
Αυτοί οι Ευρωπαίοι που χρωστάνε  σε μας το φως τους, τον πολιτισμό τους και την ζωή τους, αυτοί που μας έπνιξαν στο αίμα το 40-44, αυτοί που μας επιβάλλουν να έχουμε εμπόλεμες περίπου ζώνες  για να αγοράζουμε τα πανάκριβα οπλικά τους συστήματα, αυτοί που έμαθαν να μετράνε μόνο αριθμούς, αυτοί που δεν εγγυώνται τα σύνορά μας για να τους ξεχρεώσουμε σε ένα χρόνο, οι ίδιοι που μας υποχρεώνουνε να δεχόμαστε και να συντηρούμε 1.500.000 μετανάστες, μας θέλουν υποτελείς και σκυμμένους.
Και είμαστε περήφανοι που είμαστε στην Ενωμένη Ευρώπη και καλώς.
Φανταστείτε και να μην ήμασταν με τις  πολιτικές που ακολουθήσαμε τόσα χρόνια.
Με ταπεινώνει όμως σαν Έλληνα η συμπεριφορά αυτή και με προβληματίζει η έλλειψη αλληλεγγύης, στην οποία στηρίχτηκε η ίδρυση της Ε.Ε. Με συνθλίβει η ταπείνωση. Και ακόμη με προβληματίζει η συμπεριφορά των Ελληναράδων εκείνων που σπεύδουν να μεταφέρουν τα εκατομμύριά τους στις ξένες τράπεζες, εκατομμύρια Νεοελλήνων άγνωστης προέλευσης και ηθικής.
Που είναι οι ευπατρίδες εκείνοι που άφησαν σε κληροδοτήματα τα υπάρχοντά τους, ή τα διέθεσαν στον αγώνα για την ανεξαρτησία μας.
Ας δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματά τους για να τους γνωρίσουμε κι ας μεταναστεύσουν, γιατί εδώ είναι ανεπιθύμητοι.
Η Ελλάδα επέζησε στους αιώνες διασχίζοντας φουρτουνιασμένες θάλασσες με σχεδία. Δεν θα λυγίσει τώρα. Είναι εντολή Θεού και δεν την παίρνει πίσω.
Είμαστε όλοι διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην γενική προσπάθεια.
Σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αντικειμενικότητα απαιτούμε.
Όχι προπαγανδιστικά τεχνάσματα που υπηρετούν σκοπιμότητες.
Τολμήστε προγραμματισμένα και μεθοδικά και όχι κατά τρόπο που μόνο στοχοποιεί την ευθύνη των προηγουμένων.
Το δείγμα γραφής μέχρι σήμερα είναι αρνητικό, βραδύ, αλλοπρόσαλλο.
Αλλάξτε το χωρίς να μας ταπεινώνετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ