Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Πιπεράτα

Ρε γάτε, αν δεν είσαι γατούλα, ή όπως δείχνεις κουνιστούλης, έχεις τέτοιες και τόσες γνώσεις που τα ξέρεις όλα; Μήπως είσαι ο ιθύνων νους; Τι φοβάσαι και φοράς μάσκα; Βγες μπροστά παληκαρά επώνυμα και διακήρυξε τις αμφισβητήσεις σου. Γιατί κρύβεσαι στην ανωνυμία; Οι εγκληματίες κρύβονται κι αυτοί που ντρέπονται για το όνομά τους. Εσύ τι γάτος είσαι; Μαυρόγατος; Κουνιστός;

Όταν θέλεις να δεις τα γεγονότα αρνητικά, δεν μπορεί να σε πείσει κανείς να αλλάξεις γνώμη. Έχεις την άλλη άποψη κι ας είναι λανθασμένη. Έχεις  συνηθίσει σ’ ένα χρώμα κι έχεις ξεχάσει τα άλλα. Έχεις εναποθέσει όλη σου τη δύναμη κι όλες σου τις ελπίδες σ’ αυτό. Έτσι ερμηνεύεις τα πράγματα και ασυνείδητα παραπληροφορείς, αν δεν καταλαβαίνεις, ή συνειδητά, αν στοχεύεις κάπου. Η βεβαιότητα είναι ότι δεν πείθεις. Και μένεις έτσι στη μοναξιά σου.

Οι Νεοδημοκράτες, ανεξάρτητα από τον ποιόν ψήφισαν για αρχηγό, ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Η επιλογή τους έγινε από όλους σεβαστή. Δεν χωρίστηκαν σε στρατόπεδα, δεν άλλαξαν ιδεολογική κατεύθυνση και δεν παρέδωσαν την κομματική τους ταυτότητα. Γιατί περιμένετε οφέλη; Όταν μάλιστα περάσει λίγος καιρός και διαφανούν καθαρά οι παλινωδίες, η αλαζονεία και ο ρεβανσισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα τρέχετε σε μάντισσες και χαρτορίχτρες  να σας ερμηνεύσουν την εμμονή αυτού του κόσμου στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει. Και δεν είναι μακριά ο καιρός.

Γιατί αυτός ο κόσμος ξέρει να τιμωρεί και να στέλνει στο περιθώριο όποιον τον πίκρανε. Είναι αγνός και δεν ταυτίζεται με λαμόγια και συμφέροντα. Αυτό είναι δικό σας προνόμιο. Δεν ξεχνά, δεν συγχωρεί, δεν συμβιβάζεται. Κουβαλάει την σταυρό μέχρι την κορυφή με αντοχή και καρτερικότητα, αλλά αρνείται να σταυρωθεί και καλά κάνει.

Πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας  που η αντιπολίτευση συναινεί στην λήψη μέτρων που οδηγούν στην έξοδο από την κρίση, καίτοι υβρίζεται και κατασυκοφαντείται και η Κυβέρνηση φοβάται να τα πάρει. Υπάρχει άγνοια, υπάρχει πίεση από το βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπάρχει φόβος, ή δεν έχει τελειώσει ακόμα η διαβούλευση; Ή υπάρχει προχειρότητα και ερασιτεχνισμός που βυθίζει περισσότερο στο χάος; Υπάρχει κρίση ή όχι; Τολμήστε λοιπόν. Γιατί διστάζετε;

Για να καταλάβουμε κι εμείς, αν φυτέψουμε δυο πεύκα στα καμένα, συμμετέχουμε στην πράσινη ανάπτυξη; Κι έτσι βγαίνουμε από την κρίση; Ή αν τα βάψουμε πράσινα όλα, γινόμαστε όλοι ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δεν χρειαζόμαστε πια εκλογές. Εξηγήστε μας γιατί θα τρελαθούμε.

Και κάτι ακόμα. Σταματήστε το παραμύθι ότι οι άλλοι φταίνε. Το είπαν κι οι άλλοι κι ο Ελληνικός Λαός τους έδωσε την απάντηση. Εσείς θέλετε σε τόσο σύντομο χρόνο την ίδια απάντηση; Τι τον νοιάζει τον κόσμο το χτες; Το σήμερα και το αύριο τον ενδιαφέρει. Και σεις συμπληρώσατε 100 μέρες διακυβέρνησης κι έχετε μείνει στο χτες. Ξεκολλήστε.

Τι αλήθεια εννοούσε ο ποιητής όταν έλεγε ότι τα λεφτά υπάρχουν κι έταζε λαγούς με πετραχήλια; Πόσο καλά κρυμμένα είναι που τώρα, μετά από τόσο καιρό, δεν τα βρίσκει; Ή τώρα που στρογγυλοκαθίσαμε στις καρέκλες της εξουσίας, στηριγμένοι στο ψέμα, φέρνουμε εδώ τους Ευρωπαίους πανάκριβους φίλους μας, να μας φοβίσουν να καταδείξουν την κατάντια μας, για να τα πάρουμε πίσω όσα λέγαμε; Η παραπληροφόρηση  και η προπαγάνδα είναι πια άνοστη χορτόσουπα και μάλιστα από βλήτα. Κανείς δεν την θέλει κι ας πεινάει. Κι επειδή έχει μείνει στα αζήτητα βρωμάει.

Πάντως περιμένουμε, να τελειώσει η διαβούλευση, να διορίστε τους άριστους με την κομματική τους ταυτότητα στα κυβερνητικά πόστα, να συμφωνήστε με τους κοινωνικούς σας εταίρους και να πάρετε τα μέτρα που πρέπει κι ας ματώσουμε. Σ’ αυτό συμφωνεί και η αντιπολίτευση υπό την νέα της ηγεσία. Βέβαια δεν σας έδωσε λευκή επιταγή. Συγκατάθεση σας έδωσε κι ας την βρίζετε ανερυθρίαστα.  Κόψτε όμως επιτέλους την αλαζονεία.

Έκλεψα και άλλη λέξη από φίλο. Ψυχορυτιδιασμένοι. Απ’ αυτούς έχετε κάμποσους. Τους συναντάς παντού. Πασοκολάγνοι, έτοιμοι να κατατροπώσουν κάθε αντίθετο, να καθυβρίσουν όποιον τολμήσει να αναπολήσει το λαμπρό παρελθόν της εξουσίας σας, με τα χρηματιστήρια,  τα κτηματολόγια, τους Κοσκωτάδες, τα δωράκια, τα Ίμια κ.λ.π. Είπαμε λήθη.  Θέλουμε το αύριο. Εσείς θέλετε εξεταστικές. Θέλετε αναμόχλευση. Τι θα βγει; Ένα μεγάλο τίποτα. Το κέρδος ο αποπροσανατολισμός. Θα βγαίνουν οι συνήθεις αργυρώνητοι στα κανάλια με κάποιους μαϊντανούς και θα ’μαστε όλοι ευχαριστημένοι μ’ αυτά που θα μας πληροφορούν διαφωνούντες.

Τόσα και τέτοια εμέσματα στα διάφορα ΒLOGS (μάθαμε λέξεις που μας αηδιάζουν) δεν έχουμε ξαναζήσει. Εμείς δεν πιστεύουμε σ’ αυτό το είδος επικοινωνίας, δεν πιστεύουμε στα λιβελογραφήματα, δεν πιστεύουμε σε γραφίδες που χρησιμοποιούν για μελάνι το τηγανισμένο από σουπιά λάδι που βρωμάει, δεν πιστεύουμε σ’ αυτούς τους μασκοφόρους που βγάζουν τα εσώψυχά τους υπό την καλύπτρα της μάσκας και δείχνουν τον κομπλεξισμό τους, την ανατροφή τους, τις καταβολές τους. Τους αφήνουμε στην χλεύη των υγιών ανθρώπων και στη μοναξιά τους. Οι άντρες κάτι κρύβουν στα παντελόνια που φοράνε. Αυτοί;

Κλείνοντας νοιώθω, για πρώτη φορά, περηφάνια που ο πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη για τον διπλασιασμό περίπου των τελών κυκλοφορίας στο σαραβαλάκι μου. Μου είπε. Έκανα λάθος . Όμως δώστα μου τώρα και του χρόνου βλέπουμε. Κι ευχαριστήθηκα κι ας πόνεσα. Αυτή είναι πολιτική.