Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου



Το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου, με επιτυχία πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 στις 8:00 μ.μ, «Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής», με ύμνους των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου.
Τους ύμνους απέδωσε η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου «Ζωγράφου Μερίλλυτος Χορός» υπό τη Διεύθυνση του κ. Γεωργίου Καμαργιάρη, καθηγητού Βυζαντινής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου. Ήταν η δεύτερη επίσημη εμφάνιση της νεοσύστατης Σχολής Βυζαντινής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου, η οποία έδειξε το υψηλό επίπεδο στελέχωσης και λειτουργίας της. Η εκδήλωση την οποία προλόγισε ο αιδεσιμολογιότατος πατέρας Χαράλαμπος Πανόπουλος, έτυχε θερμής υποδοχής από το ακροατήριο, το οποίο προσήλθε τον Ιερό Ναό του «Αγίου Θεράποντα». Χαιρετισμό απηύθυνε, ο Πρόεδρος του Ν.Π. Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου κ. Γιάννης Βούρτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ιστορικό της ίδρυσης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου. Ευχάριστη έκπληξη για τους παρευρισκόμενους αποτέλεσε το άνοιγμα της εκδήλωσης, το οποίο έγινε από τους μαθητές του Κυριακάτικου Σχολείου του Συλλόγου «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη», οι οποίοι παρουσίασαν ένα παραδοσιακό θεατρικό δρώμενο της Ουκρανίας, το «Βερτέπ», που βασίζεται στη διήγηση του Ευαγγελίου για τη γέννηση του Ιησού Χριστού.
Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιδήμαρχος κ. Χριστίνα Γκούμα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ε. Καζάκου, Δ. Μπίτσικας, Δ. Μπουντούρης, Μ. Κρασσάς, Τ. Καφατσάκη, Π. Χριστιάς, Γ. Γρίβας, Χ. Κρανιώτης, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Ευθ. Σκαρμούτσος, ο Γ. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου κ. Δημήτρης Μηνακάκης και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου κ. Γ. Μανώλης. Εκ μέρους της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου, παρευρέθησαν τα μέλη κ.κ. Α. Παπαβασιλείου Λ. Κουφός και Γ. Μπαλάσκας.