Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΡΑΜΑ


ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ
Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ

Ολοι οι εργαζόμενοι
στις θέσεις τους 
και άρχισαν να μισθοδοτούνται



Μερικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι εζήλωσαν δόξαν Ιούδα. Νόμισαν είτε από αφέλεια είτε από αγνωσία ότι δήθεν έπιασαν λαυράκι. Ότι δηλαδή έπιασαν τον ΚΑΖΑΚΟ να παρανομεί.
Και ποια ήταν η «παρανομία» του;
Ότι η απόφαση 363/27-7-2009 που καθόριζε ποιοι πάνε στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΗΖ), είχε προσθέσει οκτώ άτομα που δεν ακούστηκαν στη συνεδρία του Δ.Σ. να πηγαίνουν στην ΚΕΔΗΖ.
Αυτό, όμως, που ισχυρίστηκαν ήταν ψεύδος.
Διότι τόσο από τα πρακτικά του Δ.Σ., όσο και από την ί δ ι α  αυτή απόφαση του Δ.Σ., προκύπτει ότι ο Δήμαρχος είχε δικαίωμα να συμπληρώσει τυχόν κενά, παραλείψεις κ.λ.π. και μάλιστα κάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όποιος έχει τέτοιο πρόβλημα να το πει για να διορθωθεί (σελ. 14-15 των πρακτικών της άνω συνεδρίασης).
Πέραν, όμως, αυτού, μέσα στην ίδια (363/09) απόφαση, υπήρχε υπό στοιχ. Γ΄  ρ η τ ή  εξουσιοδότηση του Δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο να συμπληρώνει τα κενά που θα προκύψουν μέχρι την λειτουργία της ΚΕΔΗΖ.
Αυτά, όμως, τα στοιχεία τα απέκρυψαν για να πουν ψευδώς ότι ο Δήμαρχος παραποίησε τα πρακτικά και έβαλε οκτώ άτομα ακόμη.
Το πλέον επίμεμπτο για τους «καταγγείλαντες» είναι ότι τα άτομα που συμπλήρωσε ήταν σε κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν  εν τω μεταξύ, χωρίς να υπερβαίνουν και το συνολικό αριθμό 72, που προέβλεπε η μελέτη ίδρυσης της ΚΕΔΗΖ.
Και αυτό το αποκρύπτουν.  Όπως αποκρύπτουν και το γεγονός, ότι τα πρόσωπα αυτά ήταν μέσα στους εγκριθέντες πίνακες από το Δ.Σ. και τα Συμβούλια των μη κερδοσκοπικών εταιρειών, ως πλεονάζον προσωπικό.
Η αθλιότητα ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων έφτασε μέχρι του σημείου, όταν στο Δ.Σ. τους υπεδείχθη από το Δήμαρχο ότι με δική τους εξουσιοδότηση, συμπλήρωσε τα κενά, να πουν ότι δεν έδωσαν τέτοια εξουσιοδότηση, παρ’ ότι την εξουσιοδότηση αυτή δεν την ανέφεραν ούτε την κατήγγειλαν στις διάφορες «καταγγελίες τους».
Ο Δήμαρχος επανάφερε τα θέματα αυτά στο Δ.Σ., ξανασυζητήθηκαν διεξοδικά και δεν βρήκαν οι καταγγείλαντες να προσθέσουν τίποτα καινούργιο. Έπεσαν  στο κενό.
Και βγήκαν δύο νέες αποφάσεις που επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ
επί δικαίων και αδίκων

Δεν περιορίστηκαν οι κύριοι της Αντιπολίτευσης μόνον σ’ αυτά.
Αλλά την απόφαση 363/09 που αφορούσε την ΚΕΔΗΖ, την έστειλαν και με άλλες αποφάσεις στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δεν είχε σχέση μ’ αυτές, αλλά μόνον με την 365/09 απόφαση που όριζε ποιοι πάνε στο Δήμο.
Έτσι δημιούργησαν σύγχυση και φόβο στα Ελεγκτικά όργανα μήπως τους… διαφεύγει κάτι και καθυστέρησαν σχεδόν τέσσερες μήνες το μισθό τους, χωρίς κανένα λόγο.
Αλλά η δολία τους προαίρεση να «εκδικηθούν» τους εργαζόμενους προκύπτει καθαρά και ξάστερα, από το ότι δεν έκαναν αφ’ ενός «καταγγελία» καθόλου για την απόφαση αυτή, αλλά ΔΕΝ ανέφεραν σε καμμία απόφαση ΟΥΤΕ ένα εργαζόμενο, ο οποίος να μην πληρούσε τις προϋποθέσεις της ένταξης στο Δήμο.
Έτσι το ανθρώπινο δράμα των εργαζομένων στο Δήμο Ζωγράφου, έλαβε τέλος με τη λήξη του Θείου Δράματος.
Και το άκρον άωτον της θρασύτητας, τη διαβάζουμε σε κάτι εκ περιστάσεως έντυπα, όπου αποδίδεται ευθύνη για την καθυστέρηση στη... Διοίκηση του Δήμου.
«Απολείπειν Θεός Αντώνιον» έχει πει ο Καβάφης.


Και οι εργαζόμενοι
στο Δήμο καθάρισαν…

Οι «καταγγελίες», οι παρεμβάσεις και οι παραστάσεις που έκαναν στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τα ίδια αυτά πρόσωπα, με ορισμένους άλλους εγκαθέτους του δήθεν συνδικαλιστικού κινήματος (αλήθεια, που είδατε αλλού εργαζόμενοι να στρέφονται κατά εργαζομένων με δικαιολογία την... νομιμότητα) προκάλεσαν νέα ψήφιση του πίνακα του προσωπικού που πηγαίνει στο Δήμο.
Αυτή η πρόταση έγινε από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο Δήμαρχος την έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο πίνακας συζητήθηκε την 1/3/2010 και έγινε λεπτομερής συζήτηση και αναφορά.
Το τελικό αποτέλεσμα: ΟΛΑ τα ΜΕΛΗ του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ του πίνακα και ενέκριναν αυτόν ακόμη και όσοι ΔΕΝ τον είχαν ψηφίσει την πρώτη φορά (ΚΚΕ κ.λ.π.)
Ένας μόνο καταψήφισε: ο γνωστός κ. Κ. Κωστόπουλος.