Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Πολιτικό Σχόλιο

Η προπαγάνδα είναι 
ψέμα με περιτύλιγμα

Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού, με τα υπερατλαντικά και Ευρωπαϊκά ταξίδια του, προκειμένου να καταδείξει την οικονομική κατάσταση της Χώρας μας και να πείσει τους ισχυρούς ηγέτες του κόσμου, ότι η Ελλάδα αξίζει της ίσης  ή ανάλογης με αυτούς μεταχείρισης από τους κερδοσκόπους, είναι αξιόλογη και επαινετή. Αρκεί να φέρει αποτέλεσμα και να μην έγινε για συντονισμένη προβολή.
Αν μάλιστα έλειπε η προσπάθεια της αποδόμησης και κατασυκοφάντησης της Ν. Δ., που βεβαίως και φέρει βαρύτατη ευθύνη για το κατάντημα, η ενέργεια θα έδειχνε ανωτερότητα και διάθεση για χρηστή διακυβέρνηση.
Όμως χωρίς να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα και με δεδομένο ότι αυτούς που ικετεύσαμε αυτοί κυρίως μετέχουν στα κερδοσκοπικά παιχνίδια, με  τις πολυεθνικές τους και τις τράπεζες, κατορθώσαμε και τον Ελληνικό Λαό να βάλουμε στην στενωπό της λιτότητας, μια στενωπό που  σου κλέβει τον αέρα και σου κόβει την ανάσα και τους Έλληνες να διαιρέσουμε, σε εποχές μάλιστα που χρειάζονται να είναι ενωμένοι.
Και ακόμη δεν γνωρίζουμε οι ασπασμοί, οι ζητωκραυγές κι οι κολακείες πόσο θα στοιχίσουν Εθνικά. Η βίζα ας πούμε πόσο αποτιμάται. Θα το μάθουμε όταν αυτό καταστεί τετελεσμένο και αφού η εγχώρια προπαγάνδα μας έχει πείσει ότι το αντάλλαγμα ήταν επωφελές και στο ότι εκεί που μας είχε φτάσει η Ν. Δ. με το ΒΕΤΟ και της αρνήσεις υποταγής δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Τώρα μάλιστα που το Εθνικοπατριωτικό ΛΑΟΣ  έχει ταυτιστεί με την Κυβέρνηση, θα πειστούμε ευκολότερα.
Άλλωστε κι όταν εκσυγχρονίστηκαν οι Νατοϊκές Βάσεις στην Ελλάδα, τις βαφτίσαμε αποχώρηση και ησυχάσαμε.
Δεν επιχειρούμε να μειώσουμε καμία προσπάθεια, ούτε να υποβαθμίσουμε φονικές παραλήψεις.
Την συλλογική και διαχρονική ευθύνη θέλουμε να επιμερίσουμε και την φυγή προς τα εμπρός αποζητούμε. Η στασιμότητα, ο ρεβανσισμός, ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε δικούς μας και δικούς σας, παθογένειες που τόσα δεινά επεσσώρευσαν στον τόπο μας, κάποιος Κυβερνήτης με παιδεία και μοντέρνες αντιλήψεις πρέπει να τις διαγράψει οριστικά και τελεσίδικα. Μπορεί ο Πρωθυπουργός να ανδρώθηκε και ζυμώθηκε με την νοοτροπία του παλαιού ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έχει όμως δίπλα του νέους ανθρώπους, πιστεύουμε απαλλαγμένους από τέτοια σύνδρομα και ο ίδιος φαίνεται διατεθειμένος να αποτινάξει τα όποια βαρίδια από πάνω του.
Ας κοιτάξει λοιπόν μπροστά. Τα είπε για την Ν. Δ. Τα εμπεδώσαμε. Ας αναλάβει τις δικές του πλέον ευθύνες. Ας κοιτάξει να κρατήσει αρραγές το κόμμα του, που άλλα τώρα δείχνει, ας προτρέψει τους συνεργάτες του να τρέχουν και να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις και όχι μετά από έξη μήνες, ας προσπαθήσει να μας βγάλει από την κρίση, ώστε να δικαιολογηθούν οι θυσίες κι ας κοιτάξει με συνετές πράξεις κι όχι με κραυγές να κρατήσει ενωμένη την Ελληνική Κοινωνία.
Η αλήθεια, ολόγυμνη, δεν θα αργήσει να φανεί. Η προπαγάνδα και τα παπαγαλάκια της θ’ αναγκαστούν να βγάλουν το περιτύλιγμα.
Και τότε που θα αναζητούμε ομοψυχία, το δηλητήριο που με δόσεις μοιράζουμε, θα έχει κάνει την ζημιά του.
Χ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ