Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Πολιτικό παρασκήνιο

Το δημοτικό πολιτικό παρασκήνιο άρχισε να κινείται με γοργούς ρυθμούς. Όλοι θέλουν να πάρουν θέσεις μάχης, ώστε να βρίσκονται κοντά στα γεγονότα που έρχονται. Και αν δεν υπήρχε η κρίση και οι Βρυξέλλες, θα είχαν ήδη έλθει. Έχουμε πολλούς υποψήφιους και νέους υποψήφιους. Από όλες τις αντιπολιτευτικές παρατάξεις.
 Η κα Καφατσάκη έχει ήδη δηλώσει ότι θα είναι υποψήφια Δήμαρχος, ανεξάρτητα εάν την χρίσει το ΠΑΣΟΚ ή όχι. Αυτή η στάση της κας Καφατσάκη, ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι έχει εκνευρίσει έως εξαγριώσει του Πασόκους, διότι δείχνει να περιφρονά τα όργανά τους. Έτσι έχουν αρχίσει τα παρατράγουδα μεταξύ τους.
Πριν, όμως φθάσουμε εκεί, έχουμε και άλλο ουσιαστικό πρόβλημα με την κα Καφατσάκη. Διότι δεν είναι βέβαιο ότι ο Τσίπρας θα την ορίσει για λογαριασμό του Συνασπισμού.
Οι ερωτοτροπίες τα τελευταία χρόνια με το ΠΑΣΟΚ, εν όψει ανανεωτικής πτέρυγας του Συνασπισμού, την έχουν εκθέσει και στις δύο πλευρές. Οι Πασόκοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι στο Δήμο την υποστηρίζουν ως υποψήφια Δήμαρχο και αυτή στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΕΔΚΑ-ΚΕΔΚΕ), δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, αλλά Συνασπισμό. Από την άλλη οι δεσμοί της με την ανανεωτική πτέρυγα, δεν παρέχουν εμπιστοσύνη στην ηγεσία Τσίπρα, ότι θα εμμείνει στην υποστήριξη του Συνασπισμού. Την έχουν ήδη κατατάξει στους πρώτους, που με την πρώτη αφορμή θα μεταπηδήσουν στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά για το ΠΑΣΟΚ, από θέση ισχύος πλέον  και πάλι θα είναι αργά. Αν άφηνε το τραίνο πριν δύο-τρεις μήνες κάτι θα γινόταν.

ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ…ΤΕΛΟΣ

Σήμερα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση γίνεται χαμός. Όλοι αλληλοϋποβλέπονται. Και άρχισαν να μην κρατούν τα προσχήματα. Υποψήφιοι Δήμαρχοι: Βαρσαμιδάκη, Γρίβας, Χριστιάς, Καλλίρης, Βλαχογιάννης και εάν πούμε ότι φεύγει η Καφατσάκη, έτοιμος είναι ο Κότσιφας. Η κα Καφατσάκη κατηγορείται ότι εσκεμμένα απουσιάζει από κρίσιμες συνεδριάσεις, όπως είναι για τα δημοτικά τέλη κ.λ.π.
Ανοιχτή πια διαφωνία είχαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. (23-3-2010) στον προϋπολογισμό του Α΄ΚΑΠΗ, όπου ΝΑΙ ψήφισε η Καφατσάκη και ο Κότσιφας, ΛΕΥΚΟ Χριστιάς και Μαρίνης, ΑΠΟΧΗ η Βαρσαμιδάκη και ο Γρίβας και ο Βλαχογιάννης, αφού ζήτησε χρόνο να διασκεφθεί με τον…. εαυτό του ψήφισε ΝΑΙ.
Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί οι αυτοδιοικητικοί εκ των έσω που προσβλέπουν στο χρίσμα. Υπάρχουν και οι υποψήφιοι εκ των έξω. Σοβαρές υποψηφιότητες έχουν ακουστεί του Γιάννη Ζωϊόπουλου, πολιτικού μηχανικού, του Λεωνίδα Κίκηρα πολιτικού μηχανικού, του Γιάννη Καμπυλαυκά, γνωστού συμπολίτη χειρουργού γιατρού. Οι υποψηφιότητες αυτές έχουν απορριφθεί από τους ίδιους τους υποψηφίους είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για προσωπικούς. Έως το τέλος τίποτα, όμως, δεν αποκλείεται για καθέναν τους. Ακόμη στην προσπάθεια να βρεθεί κάποιο άτομο άμεμπτο προτάθηκε ο αγαπητός καθηγητής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Παντελής Ζωϊόπουλος. Επίσης, υπάρχει και άλλο σοβαρό πρόσωπο, το οποίον αυτόν τον καιρό βολιδοσκοπείται και του οποίου το όνομα δεν λέμε διότι δεσμευτήκαμε να μην το αποκαλύψουμε. Πάντως ως το τέλος θα έχουμε πολλές εκπλήξεις.
Στο χώρο της Δημοτικής Πρωτοβουλίας δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι η Κομματική πειθαρχία εδώ είναι δεδομένη και είτε Θεοδώρου λέγεται ο επικεφαλής, είτε Αλεξανδράτος είτε οτιδήποτε άλλο, δεν υπάρχει αντίδραση.
Ακόμη στο χώρο της άλλης Αριστεράς, που περνάει στο πεδίο των αναρχοαυτόνομων και αντιεξουσιαστών (Κωστόπουλος) όλα είναι ρευστά και ο κ. Κωστόπουλος επιχειρεί να προβληθεί με διάφορες πρωτοβουλίες, ανεξάρτητα της σοβαρότητάς τους, για να επιλεγεί τελικά από τους συντρόφους του.
Τέλος, έχουμε και την Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση, που ίδρυσε στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Χαρ. Κρανιώτης, που κι αυτή θα προσπαθήσει να πάρει μερίδιο από το Εκλογικό Σώμα, εάν τελικά κατέβει στις εκλογές και μάλιστα αυτοτελής. Διότι και πολλά άλλα λέγονται.
Στο χώρο της Συμπολίτευσης που φαίνεται να είναι πιο απλά τα πράγματα, με την κάθοδο του Δημάρχου κ.Γιάννη Καζάκου, θα αναφερθούμε αναλυτικά στο προσεχές φύλλο μας.