Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ

Ιδρυση δημοτικού
μη κερδοσκοπικού 
Πανεπιστημίου - Κολεγίου
την προσεχή τετραετία προαναγγέλει
ο Δήμαρχος για την πόλη μας






Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος. Ο Δήμαρχος μας μίλησε για τις προτεραιότητές του σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της πόλης μας. Μίλησε για τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τις προσπάθειες που γίνονται για την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το κοινωνικό έργο του Δήμου, ενώ όσον αφορά την εκπαίδευση εξήγγειλε την ίδρυση δημοτικού, μη κερδοσκοπικού, Πανεπιστημίου-Κολεγίου, έτσι ώστε η μόρφωση να είναι εφικτή για όλους τους Δημότες. Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Καζάκου έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε θεωρώντας δεδομένη την υποψηφιότητά σας στις επόμενες εκλογές τον Νοέμβριο του 2010 θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σε ποιους τομείς ο συνδυασμός σας θα δώσει προτεραιότητα στην επόμενη τετραετία;

«Τη νέα τετραετή θητεία, εφ’ όσον επιλεγούμε από τους Δημότες μας θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας.
Το όραμά μας είναι όλα αυτά να σηματοδοτηθούν με τη Δημιουργία ενός Δημοτικού μη κερδοσκοπικού Πανεπιστημίου που θα εκπαιδεύει τους Δημότες μας σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, αξιοποιώντας τις εμπειρίες μας από παρόμοια προγράμματα, το επιστημονικό προσωπικό που στελεχώνει τις αντίστοιχες Δημοτικές Υπηρεσίες, καθώς και το λοιπό επιστημονικό προσωπικό που εργάζεται στο Δήμο μας, το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι από τα πιο μορφωμένα στην Ελλάδα. Εξάλλου οι Ζωγραφιώτες διακρίνονται για το υψηλό εκπαιδευτικό τους επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία των απογραφών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. 
Η όλη προσπάθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί με μικρό σχετικά κόστος διότι ο Δήμος μας διαθέτει αρκετούς κατάλληλους χώρους για να το στεγάσει καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό αρκεί φυσικά η Νέα Σοσιαλιστική Κυβέρνηση να προβεί σε θεσμοθέτηση της παλαιότερης εξαγγελίας του πρωθυπουργού για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. 
Το εγχείρημα θα καλύψει ανάγκες για ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας, με έμφαση στον πολιτισμό και στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου, με τρόπο που να συνάδει με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου τρόπου ζωής που όλοι επιθυμούμε για τον εαυτό μας όσο και για τους οικείους μας. 
Επιπλέον θα δοθεί η δυνατότητα για την παροχή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου για τους Δημότες μας και τα παιδιά τους, με μικρό κόστος για τους έχοντες έως χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους μη έχοντες συμπολίτες μας. 
Πιστεύουμε ότι η πνευματική αυτή προσφορά θα εκτιμηθεί από τους Δημότες μας, καθώς θα συνδεθεί με την αγορά εργασίας και θα καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για την ποιοτική και πνευματική αναβάθμιση της ζωής μας». 

Παρότι οι αριθμοί και η ονοματολογία των προγραμμάτων που πραγματοποιούνται είναι πολλές φορές κουραστική εκτιμούμε ότι η πληρέστερη παράθεση τους θα δώσει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να αντιληφθούν τις ακριβείς διαστάσεις του έργου που συντελείται στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος που βελτιώνει την καθημερινότητά τους και αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους; 

«Σε όλες τις αρμοδιότητες που αναφέρετε στην ερώτησή σας, ασχολούνται συστηματικά οι αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου μας που στελεχώνονται από άρτια καταρτισμένο τεχνικό, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, το οποίο με την πολιτική καθοδήγηση και στόχευση του Δημοτικού μας Συνδυασμού που ηγείται του Δήμου, επιτελεί το έργο του με την υπευθυνότητα που του αρμόζει. 
Στην εκπαίδευση παραδείγματος χάριν, εκτός από την εξασφάλιση της ομαλής και άνετης διδακτικής διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς χώρους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπήρξε και ένα Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ηριδανός) στο οποίο έως τώρα έχουν λάβει εξειδικευμένη κατάρτιση εκατοντάδες συμπολίτες μας που μάλιστα πληρώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο για τη συμμετοχή τους.  
Στον πολιτισμό οι δραστηριότητες με επικεφαλής το Πνευματικό Κέντρο, η βίλλα Βουγά, τα Μουσεία (Γουναροπούλου και Κοτοπούλη) και τους λοιπούς Δημοτικούς Φορείς που εκθέτουν και πραγματοποιούν πολιτιστικές εκδηλώσεις παρέχοντας ταυτόχρονα συνεχή εκπαίδευση στους Δημότες μας σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτιστικής δημιουργίας, όπως π.χ. Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών, Θεάτρου, Κινηματογράφου, Ζωγραφικής, Δημοσιογραφίας, Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας και Λατινοαμερικάνικων χορών. 
Σχετικά με το περιβάλλον εκτός από την καθημερινή μέριμνα για την καθαριότητα του, φροντίζουμε και για την αναμόρφωση και ποιοτική αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων καθώς και για τη συντήρηση, επέκταση και τη σύνδεση τους σε εσωτερικές ζωγραφιώτικες περιβαλλοντικές διαδρομές, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές προδιαγραφές. 
Επιπροσθέτως είμαστε ενταγμένοι σε διακρατικά ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα (όπως π.χ.Green Link) που αξιοποιούν στο έπακρο την ευρωπαϊκή εμπειρία. 
Όλες οι προαναφερθείσες δραστηριότητες αναβαθμίζονται συνεχώς ώστε να είμαστε σε θέση την επόμενη τετραετία να τις προσφέρουμε στους συμπολίτες μας ως γνωστικό αντικείμενο πρακτικής διδασκαλίας στο υπό ίδρυση Δημοτικό Μη Κερδοσκοπικό Πανεπιστήμιο που προαναγγείλαμε ήδη στην απάντηση μας στο πρώτο ερώτημά σας και για το οποίο προετοιμαζόμαστε ένα χρόνο τώρα, ενώ έχουμε κάνει και μία καταρχήν ενημέρωση των συμπολιτών μας γι’ αυτό το CAMPUS. Για την ολοκληρωμένη εικόνα του έργου που συντελείται στους προαναφερόμενους τομείς καθώς και στο ακριβές κόστος τους και στον αριθμό των συμπολιτών μας που αξιοποιούν – συμμετέχουν στις εν λόγω δραστηριότητες, θα ενημερώσουμε προσεχώς τους Δημότες μας με την έκδοση ειδικού εντύπου το οποίο θα αναφέρεται στο πραγματοποιηθέν το πραγματοποιούμενο και στο υπό πραγματοποίηση έργο της Δημοτικής μας Αρχής». 
  
Κύριε Δήμαρχε διάφορες φήμες που κυκλοφορούν από γνωστούς – αγνώστους, σας προσάπτουν έλλειψη προσήκοντος ενδιαφέροντος προς τους παλιούς ζωγραφιώτες. Πως απαντάτε σ’ αυτούς;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω εντοπίσει τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους μου. Όπως γνωρίζετε, ο πληθυσμός στο Δήμο μας αυξομειώνεται από την εγγραφή στα δημοτολόγια κυρίως ανθρώπων που διαβιούν και σπουδάζουν στις Πανεπιστημιακές Σχολές και στο Πολυτεχνείο (που εδρεύουν στο Δήμο μας) και επιλέγουν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του καθώς και από πολλούς δημότες μας που μετεγκαθίστανται σε άλλες περιοχές και εγγράφονται στα δημοτολόγια των νέων τους πόλεων. Εύλογο λοιπόν ο Δήμος μας να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στους νέους Δημότες μας με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην ζωγραφιώτικη κοινωνία. Εάν αυτό παρεξηγείται από όσους σκοπίμως ή άθελά τους διαδίδουν τις φήμες που προαναφέρατε, εμείς ευχόμαστε να μην τύχουν και οι ίδιοι παρόμοιας άδικης κριτικής σε ανάλογα θέματα που τους αφορούν. Όσον αφορά στους παλαιούς ζωγραφιώτες αναγνωρίζουμε και τιμούμε την καθοριστική συμβολή τους στην εξέλιξη και την πρόοδο του Δήμου μας και συνεργάζομαι στενά μαζί τους. Είμαστε δε βέβαιοι ότι με αδιάλειπτο ενδιαφέρον συμμετέχουν με τις ιδέες και τις πράξεις τους στα τοπικά δρώμενα συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της θέσης του Δήμου μας, προωθώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα των συμπολιτών μας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».  

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η επιχειρηματική κοινότητα και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, εμφανίζουν κάμψη στον τζίρο τους και μείωση του όποιου προσωπικού απασχολούν καθώς και ότι τα προβλήματα αυτά έχουν ενταθεί την τρέχουσα περίοδο που μαστίζεται από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Ρωτάμε λοιπόν πως σκοπεύει ο Δήμος να συνδράμει τις τοπικές επιχειρήσεις για να αποφύγουν τις οδυνηρές συνέπειες της παρούσας κρίσης;

«Τα προβλήματα που αναφέρετε στην ερώτηση σας απεικονίζουν επακριβώς τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης μας. Όπως είναι ήδη γνωστό ο Δημοτικός Κώδικας δεν επιτρέπει την ενασχόληση του Δήμου μας με τις δραστηριότητες των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Προωθούμε όμως νέες μορφές συνεργασίας με τη σύμπραξη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων για την ενίσχυση επιμέρους δραστηριοτήτων όπως π.χ. την κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης (γκαράζ) που χρειάζεται ο Δήμος μας για να πετύχει την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας των οχημάτων της πόλης μας. 
Επιπλέον προγραμματίζουμε την εκπόνηση μελέτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη μας ώστε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε Συμβουλευτικές και Υποστηρικτικές Υπηρεσίες στους επιχειρηματίες που το απαιτούν και το χρειάζονται. Φυσικά ισχύει η μόνιμη παρότρυνση μας προς τους δημότες μας να ξοδεύουν τα χρήματά τους στη ζωγραφιώτικη αγορά ενισχύοντας έτσι τόσο τους τζίρους των επιχειρηματιών όσο και την απασχόληση του ζωγραφιώτικου εργατικού δυναμικού». 

Σας προσάπτουν κύριε Δήμαρχε ότι χρεώνετε με υψηλούς Δημοτικούς φόρους στους συμπολίτες μας χωρίς να προσφέρετε το αντίστοιχο ανταποδοτικό έργο. Πως απαντάτε σε αυτό;

«Είναι γνωστό ότι οι πόροι με τους οποίους χρηματοδοτεί ο κάθε Δήμος  το έργο του προέρχονται από τρεις κυρίως πηγές: α) από τον κρατικό προϋπολογισμό, β) από δανεισμό και γ) από τα λεγόμενα δημοτικά τέλη.
Στην τρέχουσα περίοδο, οι πολιτικά θεσμοθετημένοι πόροι που μας ανήκουν από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνονται και αργούν να κατατεθούν στα ταμεία μας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν κίνδυνο καθυστερήσεων τα έργα που χρηματοδοτούνται από αυτούς. 
Εν τούτοις εμείς με μία λελογισμένη τακτική και έναν μελετημένο προγραμματισμό δεν έχουμε καθυστερήσεις στα κονδύλια έργων, όπως είναι η ΣΑΤΑ και αυτή τη στιγμή στο Δήμο εκτελούνται έργα (αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, παιδικές χαρές, κ.λ.π.) ύψους 5.500.000 Ευρώ και πλέον.
Τα τραπεζικά δάνεια είναι επίσης γνωστό ότι πλέον παρέχονται με το σταγονόμετρο, αλλά  εμείς έχουμε κάνει χρήση αυτών μόνον για αγορά ακινήτων και απαλλοτριώσεις. 
Τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι Δημότες μας στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η., είναι η μόνη συνεισφορά των συμπολιτών μας και είναι ανταποδοτικά για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό. Είναι σφάλμα να ισχυρίζεται κάποιος ότι τα τέλη αυτά είναι υψηλά.  Διότι ως ανταποδοτικά εκ του νόμου έπρεπε να ήσαν αυξημένα στο τετραπλάσιο. Εμείς καλύπτουμε τη διαφορά με σωστή διαχείριση από άλλα κονδύλια, για να μην επιφέρουμε δυσβάστακτο βάρος στους συμπολίτες μας.
Αυτό εξάλλου, ο κάθε καλόπιστος συμπολίτης μας μπορεί να το διαπιστώσει πολύ εύκολα εάν ρίξει μια ματιά στους ισολογισμούς του Δήμου που κάθε χρονιά δημοσιεύονται και σχολιάζονται ποικιλοτρόπως στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση ο οποιοσδήποτε δημότης μπορεί να επισκεφθεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας και να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τα οικονομικά μας δεδομένα
Το τελευταίο τετράμηνο έχουμε ολοσχερή έλλειψη προσωπικού καθαριότητος  (50 άτομα), διότι δεν μας εδόθη άδεια πρόσληψης από την Κεντρική Διοίκηση – ΑΣΕΠ. Σε λίγες μέρες θα μας επιτρέψουν».

Η κοινωνική πολιτική του Δήμου παρότι γενικά κρίνεται ως σημαντική δεν καθίσταται εμφανής, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μην αντανακλάται η σημασία του έργου σας στις απόψεις και στις τοποθετήσεις μέρους των συμπολιτών μας. Πως το ερμηνεύετε αυτό;

«Εμείς δεν αισθανόμαστε ευεργέτες, ούτε επιδιώκουμε την επιβράβευση των συμπολιτών μας για όσα πράττουμε σύμφωνα με τη συνείδηση μας και την ευθύνη της διεκπεραίωσης των προγραμματικών μας πολιτικών, που οι πολίτες μας έχουν αναθέσει να υλοποιήσουμε με την ψήφο τους. Με τον ίδιο λοιπόν τρόπο που ενεργούμε σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, ενεργούμε και για τους υπόλοιπους τομείς που δραστηριοποιούμαστε.
Επιδιώκουμε να είμαστε αθόρυβοι και αποτελεσματικοί και ικανοποιούμαστε όταν οι συμπολίτες μας αξιοποιούν τις υπηρεσίες που ο Δήμος τους προσφέρει χωρίς να νιώθουν υπόχρεοι απέναντί μας. Αυτό αποτελεί το μέτρο και μορφοποιεί τον τρόπο που σχεδιάζουμε την πολιτική μας, στο οποίο εδράζεται η σχέση μας με τους συμπολίτες μας και το έργο που προσφέρουμε στην πόλη μας. 
Εκτιμούμε ότι η στάση μας επικροτείται από τους συμπολίτες μας εφόσον επικυρώνεται με την ψήφο τους κάθε φορά που ως υποψήφιοι εκτιθέμεθα απέναντί τους προβάλλοντας τα κοινά μας οράματα και το έργο που οδηγεί τον τόπο μας με αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε απόγεια λιμάνια, ενάντια στις φουρτουνιασμένες θάλασσες της εποχής μας. 

Κύριε Δήμαρχε πολλοί κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι στους ελεύθερους χώρους και στα πάρκα της πόλης μας συχνά βλέπουν περιττώματα οικόσιτων ζώων γεγονός που είναι τόσο αντιαισθητικό όσο και ανθυγιεινό. Οι υπηρεσίες σας πως αντιμετωπίζουν το ζήτημα αυτό; 

«Το πρόβλημα που μου αναφέρετε μου το έχουν γνωστοποιήσει προσωπικώς αρκετοί συνδημότες μας. Να είστε σίγουροι ότι οι υπηρεσίες μας αφιερώνουν περισσότερο χρόνο από όσο προβλέπεται από το ωράριό τους και εγώ προσωπικά τους έχω επιστήσει την προσοχή στην περαιτέρω ενασχόληση με την καθαριότητα των προαναφερθέντων χώρων. 
Όμως η ευθύνη ανήκει και στους δημότες μας οι οποίοι οφείλουν να μεριμνούν για τη φροντίδα και την υγιεινή των οικόσιτων ζώων τους, όχι μόνο εντός της οικίας τους αλλά και έξω από αυτή και φυσικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνουν τα ζώα τους να κυκλοφορούν αδέσποτα στους ελεύθερους για περίπατο και αναψυχή περιβαλλοντικούς χώρους του δήμου μας. 
Οι δημοτικές μας υπηρεσίες δεν έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού Κώδικα να επιβάλλουν κυρώσεις, αλλά μπορούν να απαγορεύσουν την είσοδο των οικοσίτων στους ως άνω χώρους, όπως έχουμε κάνει στο Πάρκο Γουδή. 
Ευελπιστούμε όμως ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε ανάλογα μέτρα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και ότι οι πολίτες μας θα συνοδεύουν τα ζώα τους και θα μαζεύουν τα περιττώματά τους έχοντας μαζί τους πλαστική σακούλα και γάντια καθώς και από το νόμο προβλέπεται αλλά και οι ίδιες οι φιλοζωικές οργανώσεις διακηρύσσουν. 
Κλείνοντας την απάντηση μου θα ήθελα να τονίσω ότι εντός του προσεχούς τριμήνου ο Δήμος θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα για την καθαριότητα των προαναφερθέντων χώρων, με την πρόσληψη νέων συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας που αναμένεται να εγκριθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το ΑΣΕΠ, όπως σας απάντησα και σε προηγούμενη σχετική ερώτησή σας».

Ποια είναι η γνώμη σας για το σχέδιο «Καλλικράτης»;

«Ως γνωστόν, το καινοτόμο πνεύμα και η απήχηση του σχεδιασθέντος και υλοποιηθέντος έργο του Καλλικράτη, καλά κρατεί. Το πρόβλημα είναι όμως ότι τα χέρια του κ. Ραγκούση αντί να βρούνε τα χρήματα που απαιτούνται και να τα μεταφέρουν στους 370 νέους Δήμους, κολλήσανε από τα καβούρια που κουβαλάνε οι κατά τ’ άλλα άδειες κυβερνητικές τσέπες. Οπότε η οποιαδήποτε θετική άποψή μας για τον Καλλικράτη καθίσταται ετεροβαρής σε σχέση με τα άδεια κυβερνητικά ταμεία. 
Κατά τ’ άλλα, όταν κληθούμε θα εκφράσουμε τη γνώμη μας για το αν και ποιοι δήμοι χρειάζονται να συνενωθούν με το δήμο Ζωγράφου, για να τον καταστήσουν έναν μεγαλύτερο και λειτουργικά αποτελεσματικό Δήμο όπως έχει επικρατήσει να λέγεται.
Σε κάθε περίπτωση να είστε σίγουροι ότι εάν επιχειρηθεί να συνενωθεί ο Δήμος μας με άλλους όμορους δήμους χωρίς να ρωτηθεί τότε θα επιμείνουμε στην αυτόνομη ύπαρξη του, εφόσον μάλιστα καλύπτουμε όλα τα κριτήρια που εμφανίστηκαν στα διάφορα προσχέδια του προς νομοθετική επικύρωση Καλλικράτειου νομοσχεδίου και έχουμε αυτονομία και επάρκεια οικονομική, τεχνική, λογιστική, πολεοδομική κ.λπ.».

Πως κρίνετε το έως τώρα έργο σας το Δήμο Ζωγράφου και πως βλέπετε την εξέλιξη του την προσεχή τετραετία;

«Εμείς θεωρούμε το έργο μας θετικό και ωφέλιμο για τους συμπολίτες μας και γι’ αυτό πορευόμαστε για την επιτυχή ολοκλήρωσή του όπως το έχουμε σχεδιάσει ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες και τις ποιοτικές απαιτήσεις των δημοτών μας, οι οποίες προσβλέπουν στις ελπιδοφόρες προοπτικές που ο 21ος αιώνας προμηνύει με την υλοποίηση των οραματικών μας πολιτικών. 
Αρμοδιότεροι όμως για να μας κρίνουν είναι οι δημότες μας οι οποίοι τρεις φορές έως σήμερα έχουν επικυρώσει με τη θετική τους ψήφο, το συνδυασμό μας εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους για το έργο μας που πιστεύω ότι θα επιβεβαιώσουν εκ νέου στις Δημοτικές εκλογές στις 14 Νοέμβριου του 2010. 
Έως τότε, ελπίζουμε ότι και στο μέλλον, εμείς με σιγουριά και αυτοπεποίθηση θα εξακολουθούμε να μιλάμε με το έργο μας που είναι πράγματι πολυσχιδές και ποικίλο και πολλαπλά ωφέλιμο για τους Δημότες μας».