Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Φθινοπωρινό Διήμερο 2009 «Της Μουσικής τα Χρώματα»


Το Φθινοπωρινό διήμερο με τίτλο «Της Μουσικής τα Χρώματα», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκδηλώσεων «ΡΥΘΜΟΣ», ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για τους δημότες μας. Ήταν μία ακόμη πρωτοβουλία του Ν.Π. Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου που έρχεται να προστεθεί σε ένα πλήθος ανάλογων δημιουργικών πρωτοβουλιών.
Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009 το «Chameleon Ensemble Trombone» εντυπωσίασε με τις ερμηνείες του, παρουσιάζοντας ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, με το λαμπερό και ζεστό ήχο ενός ξεχωριστού συνόλου τρομπονιών.
Το σύνολο «Chameleon Ensemble Trombone», αποτελείται κατά κύριο λόγο, από μαθητές και αποφοίτους της τάξης του καθηγητού του Ωδείου κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη.
Την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009, η Δημοτική Φιλαρμονική, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Νικόλαου Ραφτάκη, σε έναν αναβαθμισμένο ρόλο, ερμήνευσε αγαπημένες μελωδίες. Τα σύνολα μουσικής δωματίου του Δημοτικού Ωδείου, παρουσίασαν έργα ρεπερτορίου υψηλών απαιτήσεων με ξεχωριστή δεινότητα. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου και η Παιδική του Χορωδία, παρουσίασαν ορισμένα από τα ωραιότερα τραγούδια των Beetles, σε ορχηστρική επεξεργασία και Διεύθυνση του Γ. Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δημήτρη Μηνακάκη. Την εκδήλωση έκλεισε το Μουσικό Σύνολο «Agua y Vino», το οποίο ερμήνευσε με αριστουργηματικό τρόπο,  ορισμένα από τα ωραιότερα Tango, σε επεξεργασία και ενορχήστρωση του καθηγητού και αποφοίτου, του Δημοτικού Ωδείου στην τάξη της Σύνθεσης, Δημήτρη Καραβίτη.
Στις εκδηλώσεις, προσφώνησαν τους καλεσμένους και το κοινό, ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, κ. Γιάννης Βούρτσης  και ο Γ. Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Δημήτρης Μηνακάκης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Γιάννης Καζάκος.
Το «Φθινοπωρινό Διήμερο 2009» τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Γιάννης Καζάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Μπίτσικας, Χ. Κρανιώτης. Εκ μέρους της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου, παραβρέθηκαν οι κ.κ. Κ. Οικονομάκη, Α. Παπαβασιλείου, Ν. Καλυβίνος και Μπαλάσκας Γεώργιος.