Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Πιπεράτα



Μπράβο σύντροφοι. Δεν καταφέρατε μόνο να κερδίσετε, αλλά και να διαλύσετε, προσωρινά τουλάχιστον, την Ν.Δ. Τώρα  βέβαια αρχίζουν τα δύσκολα. Μακάρι για τον τόπο μας να πετύχετε. Δεν είναι μόνο ευχή. Είναι και επιθυμία. Πάντως την ασφάλεια του αυτοκινήτου μου την πλήρωσα. Δεν μου την χάρισαν. Θα περιμένω να δω τι θα γίνει με το δάνειό μου. Μήπως δεν κατάλαβα καλά;

Κάποιοι άνθρωποι, μεγάλης ηλικίας, για 5 ½ χρόνια είχαν χάσει το γέλιο τους. Νόμιζα ότι δεν ξέρουν να γελάνε. Τώρα βλέπω ότι και να γελάνε ξέρουν και να μιλάνε, πικρόχολα μάλιστα, ξέρουν. Λέτε να πάθω το ίδιο;

Δεν πιστεύω γιατί ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται αλλά και ούτε είχα, ούτε έχασα τίποτα με την αλλαγή. Άλλωστε οι πολιτικές αλλαγές στην Δημοκρατία είναι το αποκορύφωμα της ελεύθερης κι ακηδεμόνευτης σκέψης. Αρκεί να μην αλλάζει το πολίτευμα. Δεν αντέχω ρε σύντροφοι τον ολοκληρωτισμό. Τώρα Αστοί ήταν, Αστοί ήρθαν. Μην κοροϊδευόμαστε με σοσιαλιστικές θολούρες. Δεν πιστεύω να τρώτε τέτοια φούμαρα.

Καλά κάνατε και  νικήσατε. Δεν ήμουν εγώ βέβαια που βοήθησα σ’ αυτό, ήταν πολλοί από την απ’ εδώ μεριά που κράτησαν την οργή και την πικρία τους κι εκτονώθηκαν κατά  τον τρόπο που ξέρετε. Τους έκλεισαν το μάτι, βρήκαν το μαγαζί ανοικτό και μπήκαν. Δεν είναι όμως δικοί σας. Θα ξαναφύγουν αν οι προσφορές δεν είναι καλές. Εξαρτάται λοιπόν από το εμπόρευμα.

Η ζωή κάνει κύκλους και δεν μπορούμε να βγούμε από αυτούς. Αν μάλιστα τα μισά από τα πολλά καλούδια και γλυκίσματα που τάξατε πραγματοποιηθούν, θα είμαστε γι’ αρκετά χρόνια στον ίδιο κύκλο.

Αν ξυπνήσουν από τον λήθαργο οι άλλοι και τα αγαθά κριθούν λίγα ή ελάχιστα, θ’ αλλάξουνε κύκλο. Βλέπεις ότι τούτος ο Λαός, μπορεί να μην πιάνει σοβαρές ανακατατάξεις που συντελούνται παγκόσμια, της εγχώριας  όμως πολιτικής προηγείται.

Πιστεύουμε ότι θα μπει μια τάξη και μια πειθαρχία, μέχρι της στιγμής εκείνης που θα διαψευστούμε. Δεν μπορεί π.χ. μια κάστα νεαρών, περιφερόμενων από Δήμο σε Δήμο, ατόμων, να λειτουργεί επαναστατικά, να καίει, να χτυπά γέροντες κι απροστάτευτους και να προστατεύονται από τους ηγέτες πολιτικής δύναμης που διεκδικεί, με την σημαία του ΠΑΣΟΚ, την Δημαρχία.

Γιατί είναι άλλο πράγμα να σε ψηφίζει και να σε φέρνει ο Λαός στην εξουσία, κι άλλο να θέλεις με πράξεις βίας, αυθαιρεσίας και επαναστατικής επινόησης να την καταλάβεις. Αν είναι έτσι τότε να σταματήσει κάθε προσπάθεια, να ενταχτούμε κι εμείς στις ορδές να πάρουμε την εξουσία, να την μοιράσουμε σε φέτες και να πάρει ο καθένας, το ανάλογο με την επαναστατική του συμπεριφορά, μερίδιο.

Εμείς δεν πιστεύουμε σε τέτοιου είδους καθεστωτικά πολιτεύματα και νομίζουμε ότι ούτε και ο Αρχηγός σας και πρωθυπουργός. Περιμένουμε να δούμε ποιος θα διαψευστεί, εμείς ή εσείς.

Δεν έχουμε δει εναλλακτική πρόταση για την κατασκευή Γκαράζ, εκτός της επαναστατικής γυμναστικής. Υπάρχει ανάγκη κατασκευής τους κι αυτό είναι παραδεκτό και από σας. Γιατί δεν μας λέτε τεκμηριωμένη την πρότασή σας;

Μέχρι σήμερα ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός ήταν αρνητικός σε όλα και κατά συνέπεια δικαιολογούσαμε και την δική σας άρνηση για την άρνηση. Τώρα θα περιμένετε την, από  πόστο ευθύνης, θέση του; Αν είναι έτσι έχετε λίγο χρόνο για χορούς και πανηγύρια. Μέχρι τότε μαυρίστε ό,τι υπάρχει μπροστά σας, απολαύστε την φαλτσοϋψήφωνο τραγουδίστριά σας, χτυπήστε όποιο γέροντα έχει αντίθετη από σας άποψη.

Έχετε πάντως ένα υπόψη σας. Οι τοπικές κοινωνίες σκέπτονται κι αποφασίζουν με άλλα κριτήρια. Ο κύκλος είναι περιορισμένος και προσδιορισμένος, η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει την πρωταρχική της θέση, η μικροεκδούλευση παίζει τον ρόλο της, το έργο που εξυπηρετεί ή θα εξυπηρετήσει καταγράφεται, και οι κοινωνικές σχέσεις παραμένουν σταθερή αξία.

Απ’ όλα αυτά τι έχετε να επιδείξετε σύντροφοι στη γειτονιά μας; Την άρνηση και την χρησιμοποίηση νεαρών, που με την πλύση εγκεφάλου τους έχετε μετατρέψει σε άβουλα όντα, πειθήνια «τοις κείνων ρήμασι». Περιμένετε την ωρίμανση; Θα περιμένετε όπως ο λύκος τον τράγο.

Το Δημαρχείο είναι Δημόσιο κτίριο και ανήκει στο Λαό του Ζωγράφου και όχι στον Δήμαρχο. Δεν γνωρίζουμε αν αυτοί που το ρυπαίνουν κάθε φορά νομιμοποιούνται σαν Ζωγραφιώτες, που δεν είναι, να διεκδικούν το μερίδιό τους κατ’ αυτό τον τρόπο. Το να ρυπαίνουν όμως στο Ηρώο την επιτύμβια στήλη που είναι χαραγμένα τα ονόματα των πεσόντων στα πεδία των μαχών, για να ‘μαστε σήμερα ελεύθεροι, δεν περιποιεί τιμή ούτε σ’ αυτούς, που τελικά δεν ξέρουν τι κάνουν, αλλά ούτε και στους καθοδηγητές τους, που μάλιστα διεκδικούν και θέσεις ηγετών.

Τούτος ο Λαός, έχει ζυμωθεί με τα εθνικά ιδεώδη, κουβαλάει την ιστορία του και την κληρονομιά του από τους παππούδες του, που πάλεψαν στο χιονισμένα βουνά της Πίνδου τον επίδοξο κατακτητή και που σ’ αυτή την επιτύμβια στήλη ήταν γραμμένο τ’ όνομα του συμπολεμιστή τους, του συγγενή τους του φίλου τους. Τούτος ο Λαός δεν ξεχνά. Την βεβήλωση θα την πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Δεν είδαμε πουθενά καταδίκη αυτής της βαρβαρότητας, και η σιωπή δείχνει και ανοχή και παραδοχή της ανίερης αυτής πράξης.

Στο επόμενο φύλο, θα έχουν περάσει τα 2/3 των εκατό ημερών, θα έχουμε τα πρώτα δείγματα. Εμείς που δεν είμαστε δογματικοί, παρά την φανερή απόκλισή μας, ευχόμαστε ειλικρινά να είναι καλά. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.