Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ «Η κατάθλιψη στις σύγχρονες κοινωνίες και η αντιμετώπισή της»


Η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» (Παράρτημα Ζωγράφου) τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 18:30 στην αίθουσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»  του Ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα:
«Η Κατάθλιψη στις σύγχρονες κοινωνίες και την αντιμετώπισή της».
Μίλησαν οι διακεκριμένες επιστημόνισσες: κα Μαρίνα Οικονόμου επίκουρος Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) με θέμα: «Κατάθλιψη. Μία σύγχρονη πρόκληση», η κα Ιωάννα Μπεργιαννάκη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) με θέμα: «Άγχος και κατάθλιψη στη σύγχρονη γυναίκα» και η κα Ελένη Λουκή Med Ψυχολόγος, Επιστημονική συνεργάτης Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. με θέμα: «Γραμμή επικοινωνίας για την κατάθλιψη. Πρόγραμμα αντι-στίγμα». Την εκδήλωση συντόνισε η Dr. Κοινωνιολογίας κα Κυριακή Οικονομάκη και  προλόγισε η Πρόεδρος του παραρτήματος «ΠΑΝΑΘΗ­ΝΑ­ΪΚΗΣ» του Ζωγράφου και Αντιδήμαρχος κα Τώνια Καλύβα.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Γιάννης Καζάκος, εξαίροντας τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του παραρτήματος.
Παρευρέθησαν επίσης και τίμησαν την όλη οργάνωση ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Γ.Γ. του Δήμου Ζωγράφου κ. Ευθύμιος Σκαρμούτσος, εκπρόσωποι του τύπου, διαφόρων πολιτιστικών φορέων, καθώς και περισσότεροι από 600 φίλες και φίλοι του παραρτήματος που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του ξενοδοχείου.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε δεξίωση και οι παρευρισκόμενοι παρέμειναν ως αργά συζητώντας για τη θεματική της ημερίδας, τις μεστές και επιστημονικά τεκμηριωμένες ομιλίες των διακεκριμένων ομιλιτριών, ενώ ευμενή μόνο σχόλια ακούστηκαν για το υψηλό επίπεδο διοργάνωσης.