Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Δήμος και Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου τιμούν τον Θ. Κολοκοτρώνη

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» που διοργάνωσε ο δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αρκάδων Ζωγράφου.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 166 χρόνων από το θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της 188ης επετείου της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821) πλήθος δημοτών μαζεύτηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Πάρκο Γουδή και την παρακείμενη Πλατεία Κολοκοτρώνη.
Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Ζωγράφου, Γιάννης Καζάκος, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Κώστας Γείτονας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ.Τώνια Καλύβα, Χριστίνα Γκούμα, Δημήτρης Αμπαζής και Γεράσιμος Μαρκάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Έλλη Καζάκου, Αναστασία Μπότου, Γιάννης Βούρτσης, Θόδωρος Μετικαρίδης, Δημήτρης Μπίτσικας, Γιώργος Γρίβας, Χαράλαμπος Κρανιώτης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ευθύμιος Σκαρμούτσος.  
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής:
18:00 – Εσπερινός, Αρτοκλασία με την ακολουθία των 13 Αρκάδων αγίων, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Πάρκο Γουδή.
18:45 – Μετάβαση στο χώρο της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
19:00 – Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων
19:00 – Εθνικός Ύμνος – Πέρας Τελετής
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Ζωγράφου.
Ακολούθησαν δημοτικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου και το Σωματείο λαογραφικών Ερευνών «Οι Ναϊάδες».
Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν παραδοσιακοί κουραμπιέδες.