Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Φιλοξενία Ουκρανών από το Δήμο Ζωγράφου


Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Ζωγράφου φιλοξένησε αντιπροσωπεία Ουκρανών από τον αδελφοποιημένο Δήμο Σαρτανά της Ουκρανίας.
Για 15 ημέρες λοιπόν 23 συνάνθρωποί μας Ουκρανικής καταγωγής, πέρασαν αξέχαστες στιγμές στη χώρα μας, διέμειναν στα σπιτάκια της Δημοτικής κατασκήνωσης στη Ραφήνα, ξεναγήθηκαν στο νέο μουσείο της Ακρόπολης και περιηγήθηκαν στα αξιοθέατά μας: στο Σούνιο, στην αρχαία Βραυρώνα, στην Αρχαία Κόρινθο και στους Δελφούς.  «Γεύτηκαν» επίσης τις παραλίες μας και τον υπέροχο ήλιο της Ελλάδας.
Άφησαν όμως και τη δική τους σφραγίδα. Έπαιξαν σε θεατρική παράσταση στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, με θέμα το δράμα των Ελλήνων στην Κριμαία στην περίοδο της Τουρκοτατάρικης κατοχής, 3 αιώνες πριν και με τίτλο: «Ε μαρέ, γιαλάν ντουνιά».
Την παράσταση παρακολούθησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιο σε θέματα απόδημου Ελληνισμού Θεόδωρος Κασίμης, ο Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τώνια Καλύβα και Χριστίνα Γκούμα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Έλλη Καζάκου, Θεόδωρος Μετικαρίδης, Θώδας Βασίλης, Δημήτρης Μπίτσικας, Μαρία Βαρσαμιδάκη και ο Χαράλαμπος Κρανιώτης.
Στο πλαίσιο της 15ήμερης παραμονής και φιλοξενίας των Ουκρανών πραγματοποιήθηκε και επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, κατά την οποία τελέσθηκε εσπερινός, μοιράστηκαν δώρα από το Δήμαρχο, χόρεψαν τραγούδησαν και ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και το Δ.Σ., αλλά ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο κ. Τώνια Καλύβα για την άψογη διοργάνωση της 15ήμερης παραμονής τους.