Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

TO ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

 Κατασκευή χώρων στάθμευσης (γκαράζ) στο Δήμο μας



Είναι αναντίρρητο και επιβεβλημένο γεγονός ότι στην πόλη μας υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης που επιτείνει το συγκοινωνιακό (πρόβλημα).
Η απόφαση του Δημάρχου να κατασκευάσει σε συγκεκριμένα οικόπεδα και πλατείες χώρους στάθμευσης, αφού πολυσυζητήθηκε, με τις όποιες αντιρρήσεις και διαφωνίες, ψηφίστηκε από το Δ.Σ. και   προκηρύχτηκε δημόσιος διαγωνισμός, για να αρχίσει η υλοποίηση της απόφασης. Στις  6/10/09  οι ενδιαφερόμενοι κατασκευαστές θα προσερχόντουσαν  στον Δήμο για την κατάθεση των προσφορών τους.
Μια ομάδα νεαρών ατόμων, συνοδευόμενη από Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιο πολιτευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και Δημοτικό Σύμβουλο, και Συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη την Αρχηγό αυτής, κατέλαβαν το προαύλιο του Δήμου, έκλεισαν με λουκέτα τις πόρτες  και απαγόρευσαν στους υπαλλήλους να μπούνε στα Γραφεία τους. Προπηλάκισαν, καθύβρισαν και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του Δημάρχου με σκοπό να τον κτυπήσουν και τελικά ματαίωσαν τον διαγωνισμό. Το ίδιο σενάριο παίχτηκε και στις 15/10/09 ημερομηνία επανάληψης του διαγωνισμού, με την ίδια επαναστατημένη «νεολαία». Και όχι όλους τους ηγέτες της.
Δεν ήταν ο Λαός του Ζωγράφου, ήταν «επαναστατημένοι» νέοι καθοδηγούμενοι από ινστρούχτορες της παραπληροφόρησης, του μηδενισμού και της εξαθλίωσης.
Ήταν παιδιά εκτός του συστήματος που νοιώθουν  την εργασία «δουλεία» και που ισονομία και ισοπολιτεία γι αυτά είναι η ισοπέδωση, με τα δικά τους δεδομένα και την δική τους οπτική γωνία. Ήταν νέοι της αναίτιας επανάστασης και ανταρσίας που δεν υπακούουν σε νόμους και συνταγματικές επιταγές, που νομίζουν, ή έτσι τους δίδαξαν, ότι η τιμωρία και η δίωξη, για αξιόποινες και αντικοινωνικές πράξεις, είναι αστική καταπίεση.
Είναι παιδιά συγγενείς, φίλοι, γείτονες Αστυνομικών, που καποιοι τους δίδαξαν ότι  οι τελευταιοι είναι προδότες και τους αξίζει η χλεύη και ο θάνατος.
Όταν ωριμάσουν και ξεφύγουν από τις θανατηφόρες δαγκάνες των προστατών τους θα ντρέπονται που κούρσεψαν την νιότη τους και άφησαν κάποιους να λεηλατήσουν τα όνειρά τους. 
Το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη μας υπάρχει. Μπορεί επαρκώς να θεραπευτεί. Γιατί τόση άρνηση;
Προτείνεται κάποια άλλη λύση και δεν την ξέρουμε; Οι επίδοξοι Δήμαρχοι θα τα φτιάξουν καλύτερα ή δεν θα τα φτιάξουν καθόλου.
Γιατί δεν συνέβαλλαν ώστε να γίνουν καλύτερα με τις προτάσεις τους;
Η άρνηση παράγει κανένα αποτέλεσμα;  Ή σας πειράζει που τα φτιάχνει ο Καζάκος; Κι αν έχετε την έγκριση της πλειοψηφίας του Ζωγραφιώτικου Λαού, γιατί δεν καταφέρνετε να τον ξεσηκώσετε κι εκμεταλλεύεστε 100 νεαρούς (τους περισσοτερους ξενοφερτους) και παντα  πάντα τους ίδιους σε όλες τις «επαναστατικές» κινήσεις;
Γιατί νομίζετε ότι κερδίζετε μ’ αυτές τις ενέργειες; Ή πιστεύετε ότι το κάψιμο του κέντρου της Αθήνας τον περασμένο Δεκέμβρη βοήθησε στην πτώση της Ν.Δ. και στην άνοδο του ΠΑΣΟΚ και νομίζετε ότι θα βοηθούσε κι εσάς το κάψιμο του Ζωγράφου.
Είστε εκτός λογικής και εκτός πραγματικότητας. Λίγη σοβαρότητα θα ήταν πιο ωφέλιμη.
Ευελπιστούμε ότι η νέα Κυβέρνηση να δείξει και την αποφασιστικότητα και την σοβαρότητα που πρέπει. Δεν πιστεύουμε ότι θα ανεχτεί την αναρχία.