Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

7η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Ζωγράφου


Η «Φλόγα της Αγάπης» που στοχεύει στη διάδοση του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, διέτρεξε το Δήμο Ζωγράφου τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου μεταφέροντας το μήνυμα της Αλληλεγγύης από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Η φλόγα έφτασε στο Δήμο στις 18:30 στη συμβολή των οδών Ταξίλου και Ούλωφ Παλμέ και εκεί παραδόθηκε στον λαμπαδηδρόμο του Δήμου Ζωγράφου. Η διαδρομή της φλόγας ήταν η εξής: Ούλωφ Πάλμε και Ταξίλης, Λ. Παπάγου, Αγ. Θεράποντος, Ωρίωνος, Ηφαιστίωνος, Γ. Παπανδρέου με τερματισμό στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, όπου και διανυκτέρευσε. Στην ομάδα των λαμπαδηδρόμων συμμετείχαν τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου Ζωγράφου και ο αθλητικός σύλλογος Ηλυσιακός.
Τη φλόγα έλαβε πρώτο ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Καζάκος, ο οποίος άναψε και το βωμό, ενώ στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που δίνει ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) κα Ελένη Κάργα, ενώ από τη δημοτική αρχή μοιράστηκε σχετικό με την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά οργάνων αναμνηστικό και ενημερωτικό υλικό σε όλους τους παρευρισκομένους.