Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

15ο Μαθητικό Φεστιβάλ

Aρχισε στις 29 Απριλίου για 15η συνεχή χρονιά, ο θεσμός του Μαθητικού – Πολιτιστικού Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή όλων των σχολείων Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζωγράφου.


Ο Θεσμός του Μαθητικού Φεστιβάλ σκοπό έχει την πνευματική και αισθητική καλλιέργεια των μαθητών μας, τη δημιουργική έκφραση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που έχουν σχέση  με το στενότερο και ευρύτερο περιβάλλον μας. Με προγραμματισμένες εκδηλώσεις οι μαθητές θα εκφραστούν, καταθέτοντας αυτά που δημιούργησαν με την καθοδήγηση των δασκάλων και τη συμπαράσταση των γονέων τους. Στο φετινό Φεστιβάλ θα παρουσιασθούν:


1. Πολιτιστικά θέματα (μουσικές εκδηλώσεις, 
θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακοί χοροί κ.λ.π.)
2. Θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
3. Θέματα Αγωγής Υγείας
4. Θέματα Τεχνολογίας
Η μεγάλη ποικιλία των δραστηριοτήτων αυτών στα σχολεία μας, ενισχύει την προσωπικότητα και τις δυνατότητες των παιδιών. Και τούτο διότι αποτελούν εξαίρετη άσκηση συλλογικότητας, επικοινωνίας, ελευθερίας και πειθαρχίας.
Από άποψη παιδαγωγική είναι επίσης χρήσιμες οι συναντήσεις αυτές διότι τα παιδιά ανταλλάσσουν απόψεις με μαθητές διαφορετικής καταγωγής, γλώσσας και παράδοσης. Καλλιεργούν την κοινωνική συνείδηση και την κριτική ικανότητα των παιδιών μας, ώστε να γίνουν ελεύθεροι και υπεύθυνοι πολίτες της κοινωνίας μας.