Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

TO ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

Κατάντημα



Είχαμε και άλλοτε γράψει για την έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία και τους εκφραστές της.
Η υπερβολή και η κομματική τους τύφλωση, τους έχει αφαιρέσει κάθε αντικειμενικότητα και δεν μεταφέρουν την είδηση, αλλά κάνουν κρίσεις, αναλύσεις, υποδεικνύουν, προσβάλλουν, ταπεινώνουν και δεν δέχονται, σαν παντογνώστες, αντίρρηση. Αν μάλιστα μαζέψει κανείς τα λεκτικά μαργαριτάρια πολλών από αυτούς, θα διαπιστώσει ότι τους λείπουν και οι στοιχειώδεις γνώσεις της γραμματικής και του συντακτικού.
Θα ενδιέφερε ελάχιστα το κοινό, αν με τα τελευταία γεγονότα, που έχουν αλλάξει τον τρόπο ζωής του Έλληνα, οι δημοσιογράφοι με την συμπεριφορά τους, δεν του αφαιρούσαν την διάθεση και την αισιοδοξία του.
Σκοτάδι παντού.
Στο μόνο που μπορεί κανείς να τους αναγνωρίσει σαν καλή προσπάθεια είναι η χοντροκομμένη Γκεμπελική προπαγάνδα στο κόμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στον Πρωθυπουργό.
Τα τελευταία Κυβερνητικά οικονομικά μέτρα, που θίγουν πιο πολύ μισθωτούς και συνταξιούχους, και που διαψεύδουν την προ ολίγων ημερών βεβαιότητα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Πρωθυπουργού και άλλων Υπουργών της Κυβέρνησης, ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, δείχνει ανακολουθία, συνεχές και αέναο ψεύδος και ταξίδι χωρίς πυξίδα, χωρίς Κυβερνήτη, χωρίς πλήρωμα και χωρίς προορισμό.
Αυτό το αναντίρρητο και πρωτόγνωρο γεγονός, θα το πάρουν οι δημοσιογράφοι και θα το μετατρέψουν σε θαύμα.
Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι ευτυχώς που Κυβέρνηση είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Γ. Παπανδρέου, ευτυχώς που έφυγε η κακιά Δεξιά και ότι όλο αυτό το θαύμα είναι δημιούργημα της Σοσιαλιστικής Νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης.
Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι η Κυβέρνηση ζήτησε το περίσσευμά μας, ότι μετά από επτά μήνες, τώρα διαπίστωσε το έλλειμμα, κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης, που άφησαν οι προηγούμενοι και ότι όσα ψέματα, μέχρι χθες, είπε στον Ελληνικό Λαό, δεν ήταν ψέματα, αλλά αστεία. Εμείς δεν καταλάβαμε.
Τώρα που θα ’ρθει ο λογαριασμός θα αντιληφθούμε και τις αλήθειες και τις αστειότητες, οι οποίες σε ελεύθερη ερμηνεία ονομάζονται γελοιότητες.