Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Εγκαινιάστηκε η 6η Ανθοκομική Εκθεση του Δήμου Ζωγράφου







Θεσμός πλέον η ανθοκομική έκθεση του δήμου Ζωγράφου, η οποία άνοιξε τις πύλες της για το κοινό για 6η συνεχόμενη χρονιά, στις 29 Απριλίου, στο πάρκο Γουδή, σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση εγκαινίων παρουσία του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Καζάκου.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κος Δημήτριος Αμπαζής μεταξύ άλλων τόνισε: «Θαυμάστε τη συνεργασία του ανθρώπου με τη γη. Οταν ζήσετε και αγαπήσετε αυτήν την ομορφιά της δημιουργίας και νοιώσετε την απεραντοσύνη της τότε θα αγαπήσετε περισσότερο τον πλανήτη που μας φιλοξενεί».
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του είπε:
«Φίλες και Φίλοι,
Μύρο εαρινής πανδαισίας η Ανθοκομική μας Έκθεση. Φως στο γκρίζο ορίζοντα της καθημερινής μας περιπέτειας. Αύρα εσπερινή που απαλύνει την αχλύ της ημερήσιας τύρβης. Ένας ανασασμός στους αισθητήρες της καλλιέργειας και της ευαισθησίας. Οξυγόνο στους κρατήρες του νου για το γέννημα περιβαλλοντικής συνείδησης.
Ένας αποσπερνός διαβάτης είναι η Ανθοκομική μας Έκθεση. Ένας φίλος, μοναδικός και περιοδικός. Τον παίρνεις απ΄το χέρι και σε οδηγεί στους μυστικούς δρόμους των αρωμάτων. Στις ανταύγειες των χρωμάτων. Στην έλξη της φυσικής του πορείας. Κοντά στο δένδρο, κοντά, κοντά στη γη σου, κοντά στα καθάρια νερά της αμόλυντης φύσης. Μια πρόκληση είναι η Ανθοκομική Έκθεση. Στο πνεύμα μας, στο χρέος μας, στην αδιαφορία μας, στη βαρβαρότητα της εποχής μας, στις αισθήσεις μας. Μια φιλύρα, ένα ρόδο, ένα μακεδονήσι, ένας βασιλικός, ένα δενδρύλλιο, δίδουν πολλαπλά ερεθίσματα στους ναρκωμένους ιστούς μας. Η συντροφιά τους στον κήπο μας, στο μπαλκόνι μας, στο γραφείο μας, είναι η ζείδωρη πνοή που ζητούμε στις καθημερινές αγωνίες μας.  Στην περιπέτεια της ζωής. 
Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες μου Αντιδημάρχους Πρασίνου κ.Δημήτρη Αμπαζή και Δημ. Σχέσεων κα Τώνια Καλύβα και τη Δ/νση Πρασίνου του Δήμου μας για την προετοιμασία και την οργάνωση και αυτής της Έκθεσης.
Αλλά, ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αττικής κ. Μεταξά, τους συνεργάτες του στο Δ.Σ. και όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού για την αρμονική και απρόσκοπτη συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα. 
Αλλά εξόχως μεγάλη τιμή πρέπει στον Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλο, ο οποίος λαμπρύνει με την παρουσία του την έκθεσή μας και αντανακλά το ενδιαφέρον της Πολιτείας με την προσωπική του συμβολή στην πρόοδο και την προκοπή αυτού του θεσμού και τη συμπαράστασή του στους παραγωγούς των Ελληνικών προϊόντων.
Κύριε Γενικέ,
Σας ευχαριστούμε και πάλι για την έμπρακτη συμμετοχή σας στην αποψινή εκδήλωσή μας και σας παρακαλώ να εγκαινιάσετε την 6η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου μας».
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τώνια Καλύβα, Γεράσιμος Μαρκάτος, Χριστίνα Γκούμα, Όλγα Μουτζαλιά, η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος πολιτών.
Στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Εκθεσης πραγματοποιούνται σημαντικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.