Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Καλλικράτης άνευ πόρων Κακοκράτης άνευ όρων

Το προσχέδιο νόμου για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου 30 Απριλίου 2010 της ΚΕΔΚΕ.
Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η ΚΕΔΚΕ θα συνεχίσει τη διαβούλευση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές και συμπληρώσεις, ώστε, το τελικό σχέδιο νόμου που θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, να υπηρετεί πράγματι τους σκοπούς της μεγάλης μεταρρύθμισης, όπως από δεκαετίας την οραματίστηκε και τη σχεδίασε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο μετά από σχετική ψηφοφορία η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ αποφάνθηκε ότι το σχέδιο νόμου, όπως σήμερα είναι διατυπωμένο, δεν γίνεται αποδεκτό.
Αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτου συνεδρίου για τις 3-05-2010 κατά τη διάρκεια του οποίου, θα συγκεντρωθούν και οι προτάσεις των Τοπικών Ενώσεων σχετικά με το χωροταξικό του Προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», προκειμένου η ΚΕΔΚΕ να διαμορφώσει την τελική πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα. Προς τούτο, η ΚΕΔΚΕ ζητά από την Κυβέρνηση περιθώριο διαβούλευσης, τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημερών.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ


Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος με έδρα τη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελούμενος από τους δήμους α. Νέας Φιλαδελφείας και β. Νέας Χαλκηδόνος, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Παπάγου - Χολαργού με έδρα το Χολαργό αποτελούμενος από τους δήμους α. Χολαργού και β. Παπάγου, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Δάφνης – Υμηττού με έδρα τη Δάφνη αποτελούμενος από τους δήμους α. Δάφνης και β. Υμηττού, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Κηφισιάς με έδρα τη Κηφισιά αποτελούμενος από τους δήμους α. Κηφισιάς β. Νέας Ερυθραίας και γ. Εκάλης, οι οποίοι καταργούνται.
5. Δήμος Πεντέλης με έδρα τα Μελίσσια αποτελούμενος από τους δήμους α. Μελισσίων και β. Πεντέλης και γ. Νέας Πεντέλης, οι οποίοι καταργούνται.
6. Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου με έδρα το Μοσχάτο αποτελούμενος από τους δήμους α. Μοσχάτου και β. Ταύρου, οι οποίοι καταργούνται
7. Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού με έδρα το Ψυχικό αποτελούμενος από τους δήμους α. Ψυχικού και β. Νέου Ψυχικού και γ. Φιλοθέης, οι οποίοι καταργούνται
8. Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης με έδρα τη Πεύκη αποτελούμενος από τους δήμους α. Πεύκης και β. Λυκοβρύσεως, οι οποίοι καταργούνται
9. Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης με έδρα την Αργυρούπολη αποτελούμενος από τους δήμους α. Ελληνικού και β. Αργυρούπολης, οι οποίοι καταργούνται
Πρόταση 1.
10. Δήμος Ιλίου - Καματερού με έδρα το Ίλιον αποτελούμενος από τους δήμους α. Ιλίου και β. Καματερού, οι οποίοι καταργούνται
Πρόταση 2.
10. Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού με έδρα τους Αγίους Αναργύρους αποτελούμενος από τους δήμους α. Αγίων Αναργύρων και β. Καματερού, οι οποίοι καταργούνται
Β. Στους δήμους α. Αθηναίων β. Βύρωνος γ. Καλλιθέας δ. Καισαριανής ε. Ηρακλείου στ. Ηλιουπόλεως ζ. Ζωγράφου η. Γαλατσίου θ. Βριλησσίων ι. Αμαρουσίου ια. Αλίμου ιβ. Αιγάλεω ιδ. Αγίου Δημητρίου ιε. Αγίας Παρασκευής ιστ. Αγίας Βαρβάρας ιζ. Γλυφάδας ιη. Πετρουπόλεως ιθ. Χαλανδρίου κ. Χαϊδαρίου κα. Περιστερίου κβ. Παλαιού Φαλήρου κγ. Νέας Ιωνίας κδ. Μεταμορφώσεως κε. Νέας Σμύρνης δεν επέρχεται καμία αλλαγή.


Σ.Σ.: Η εφημερίδα μας έγκυρα, όπως πάντα, πληροφορημένη, ουδέποτε είχε αναφερθεί σε συνένωση του δήμου Ζωγράφου με όμορο δήμο.