Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Πολιτικό Σχόλιο

Αμείλικτα  ερωτήματα


Δεν είναι στις προθέσεις μας, και ούτε έχουμε την ψυχική αντοχή, να γίνουμε συνήγοροι οποιασδήποτε πολιτικής θέσης ή τοποθέτησης.
Έχει μαυρίσει η ψυχή μας από τον βομβαρδισμό που δεχόμαστε καθημερινά από τους «πάνσοφους» αναλυτές και τους τρομολάγνους εμπόρους της δυστυχίας και της κακομοιριάς, μας έχει κουράσει η χοντροκομμένη προπαγάνδα, μας έχει βυθίσει σε θλίψη κι απελπισία η σύγχυση, χάσαμε την ζωντάνια μας και το χαμόγελό μας και προσευχόμαστε στο Θεό της Ελλάδας να μας δείξει το φως και την ελπίδα.
Φτάσαμε εκεί εμείς που σαν Λαός, ζυμωμένος με ήλιο και θάλασσα, ήμασταν αισιόδοξος αλλά αμεθόδευτος, αποφασιστικός αλλά και της τελευταίας στιγμής.
Τι έφταιξε!
Η πολιτική και οι πολιτικοί. Εμείς που τους δίνουμε το δικαίωμα με την ψήφο μας να διαχειρίζονται τις τύχες μας. Χιλιάδες άλλες αιτίες που δεν είναι της παρούσης στιγμής για ανάλυση. Αυτή είναι όμως η Δημοκρατία και σ’ αυτή πιστεύουμε.
Αν κάποιες απ’ αυτές τις Δημοκρατικές Κυβερνήσεις που εναλλάσσονταν στην εξουσία και μας Κυβέρνησαν μετά την μεταπολίτευση, λειτούργησαν πελατειακά, ασύνετα, και βλαπτικά για την χώρα, εμείς τουλάχιστον δεν είμαστε σε θέση να τις δείξουμε και να τις καταγγείλουμε.
Μας είναι γνωστό απ’ όσα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σήμερα μας λέει, ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν. Δ., οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία.
Κι’ αυτό το λέει για κάθε εκδήλωση για κάθε φαινόμενο που περιστασιακά παρουσιάζεται. Ακόμη και για μια απότομη μεταβολή του καιρού.
Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι.
Εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε λάθη και παραλείψεις απ’ όπου κι αν προέρχονται. Έχουμε όμως, περιέργεια αν θέλετε, να ρωτήσουμε.
Ήταν γνωστή ή όχι η οικονομική κατάσταση της χώρας προ των εκλογών και το γνώριζε αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
Γιατί αν η τράπεζα της Ελλάδος δεν το είχε ενημερώσει τότε, ή ο Διοικητής της είπε ψέματα και έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από την θέση του, ή ο Πρωθυπουργός εν γνώσει του κορόιδεψε τον Ελληνικό Λαό, υποσχόμενος προεκλογικά παροχές.
Και η Ευρώπη γνώριζε την οικονομική μας κατάσταση κι ας κάνει τώρα την αθώα.
Γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που τα γνώριζε όλα αυτά εξεβίασε τις εκλογές; Για να μας σώσει οδηγώντας την χώρα στα νύχια του Δ.Ν.Τ.;
Γιατί δεν άφηνε τους προηγούμενους που όπως φαίνεται είχαν την ευχέρεια να δανείζονται από τις ελεύθερες αγορές, με τους ίδιους όρους που δανείζονται όλα τα κράτη της Ευρωζώνης;
Ποια χρονική στιγμή συναίνεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε όποιο μέτρο προσπάθησαν να επιβάλλουν οι προηγούμενοι που δεν την γνωρίζουμε;
Ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε για τα Εθνικά μας θέματα, που ακόμη δεν ξέρουμε;
Ήθελε τόσο την εξουσία που ταυτίστηκε με την αναρχία;
Γιατί δεν φάνηκε πουθενά ότι ήταν έτοιμο να Κυβερνήσει όταν ήρθε στην εξουσία, αφού ακόμη σε καίρια πόστα δεν έχουν πληρωθεί κενές θέσεις, και το με καθυστέρηση φορολογικό νομοσχέδιο, δεν κατατέθηκε παράλληλα με το αναπτυξιακό;
Το μόνο που πέτυχε, ανταποδίδοντας τα ίσα, είναι την απογραφή της προηγούμενης Κυβέρνησης, να την ονομάσει καταμέτρηση και να καταδείξει στους Ευρωπαίους ότι είμαστε απατεώνες και αναξιόπιστοι.
Πάνω σ’ αυτό και στην προηγούμενη, διαχρονική, κακοδιαχείριση, πάτησαν οι Κερδοσκόποι.
Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι!
Ας τους ρίξουμε το ανάθεμα κι ας πέσουμε κι εμείς στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ. 
Η προπαγάνδα όταν έρθουν τα δύσκολα και δεν θ’ αργήσουν, θα γυρίσει μπούμερανγκ.
Και όταν η λαïκή αγανάκτηση κι ο ξεσηκωμός πάρει σάρκα και οστά, τότε η μπόρα θα διώξει το μπογιάτισμα και θα δείξει την πραγματικότητα και την γύμνια.
Η ικανότητα δεν είναι προïόν εμπορεύσιμο για να θέλει τόση ασύστολη διαφήμιση.
Πρωθυπουργοί που οδήγησαν τις χώρες τους στο Δ.Ν.Τ. έσβησαν, καταποντίστηκαν.
Κανένας δεν εξετάζει την αιτία.
Το αποτέλεσμα μόνο βλέπει.
Χ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ