Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Εαρινές Μουσικές Εκδηλώσεις




Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Εαρινές Μουσικές Εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφο, στο Κέντρο Εκδηλώσεων «ΡΥΘΜΟΣ», τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Απριλίου 2010. 
Συμμετείχαν φωνητικά και οργανικά σύνολα μουσικής δωματίου, υπό τη Διεύθυνση του Γ. Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δημήτρη Μηνακάκη. Το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου είναι ένα από τα καλύτερα οργανωμένα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, με πλούσιο παρελθόν, δυναμικό παρόν και σπουδαίο φυτώριο ταλαντούχων νέων. Η ανελικτική πορεία του Ωδείου, έγινε άμεσα ορατή από όλους τους παρευρισκομένους και έτυχε ιδιαίτερα ευμενών σχολίων. Η άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων δείχνει και το υψηλό επίπεδο Γραμματειακής υποστήριξης και λειτουργίας του Ωδείου.
Ερμηνεύθηκαν με άρτιο τρόπο μερικές από τις συνθετότερες και γοητευτικότερες σελίδες της μουσικής φιλολογίας. Τις εκδηλώσεις χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ν.Π. Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου,  κος  Γιάννης Βούρτσης, ο οποίος ευχαρίστησε τους γονείς, που εμπιστεύονται τη μουσική εκπαίδευση των παιδιών τους στο Ωδείο μας, και τους συνεχάρη, που οδηγούν τα παιδιά τους στην «αγκαλιά» της μουσικής. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Γιάννης Καζάκος, ο αντιδήμαρχος κος Δ. Αμπαζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ε. Καζάκου, Δ. Μπίτσικας, Δ. Μπουντούρης,  Σ. Καφατσάκη, Χ.  Κρανιώτης.  Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, παρευρέθησαν οι κ.κ. Α. Κουσίδη, Λ. Κουφός, Ν. Καλυβίνος και Γ. Μπαλάσκας.
Δίκαια τα θετικά σχόλια του κοινού για τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δημ. Ωδείου Ζωγράφου, τους συνεργάτες που τον πλαισιώνουν και το πολιτιστικό έργο που παράγουν.