Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ο Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος εισηγητής στο συνέδριο της Ρόδου




Ο Δήμος Ροδίων και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργάνωσε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή «Τοπικές Κοινωνίες και Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Συνύπαρξη για αειφορική ανάπτυξη», στη Ρόδο στις 23 & 24 Απριλίου 2010.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος συμμετείχε στην θεματική ενότητα: Πεδία Συμπράξεων των αυτοδιοικητικών οργανισμών με τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα: «Χωροταξικοί – Διαδικτυακοί – Χρηματοδοτικοί σχεδιασμοί» και με θέμα ανάπτυξης: «Η προοδευτική θέσμιση της ακαδημαϊκής συνεργασίας».
Έθεσε τα εξής σημεία μεταξύ άλλων, «...τα Πεδία Συμπράξεων των αυτοδιοικητικών οργανισμών με τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα πρέπει να είναι σε μία προοδευτική θέσμιση συνεργασίας. Υπάρχουν 2 κόσμοι, ο κόσμος της Πανεπιστημιακής Κοινωνίας και ο κόσμος της έξωθεν Κοινωνίας. Οι τοπικές κοινωνίες μεγαλώνουν. Οι τριτοβάθμιες εκπαιδευτικές κοινότητες μένουν στάσιμες. Θα πρέπει να υπάρχει σύγκρουση ή συνεργασία; Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά των δύο κοινωνιών; τι είναι απαιτητό να γίνει, για να υπάρξουν επιτυχή αποτελέσματα μέσω της συνεργασίας των 2 κοινωνιών; Τέλος, ποιος είναι ο καλύτερος σχεδιασμός της συνεργασίας αυτής».
Μεταξύ άλλων εισηγητές του συνεδρίου αυτού ήταν: Ο Guy Burgel, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού Ouest-Nanterre La Dejense, ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος, καθηγητής του ΕΜΠ και Γ. Γ. Περιβάλλοντος, Δασών και Φυσικών Πόρων Υ.Π.Ε.Κ.Α., ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Βουλευτής Δωδεκανήσου, πολλά πρόσωπα από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, όπως και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας και η έμπρακτη σύγκλιση σε κοινές δράσεις που αφορούν τομείς προτεραιότητες σε τοπικό διαδημοτικό και υπερτοπικό επίπεδο. Τέλος, ο Δήμαρχος Ροδίων, κ. Χατζής Χατζηευθυμίου και ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητής Φραγκίσκος Καλαβάσης, ήσαν εξαιρετικοί οικοδεσπότες.