Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με 59Α/3-2-2010 Α.Δ.Σ.

Επιβεβαιώνει την 363/27-7-2009 απόφασή του και εγκρίνει
τη διαδικασία πλήρωσης θέσεων των εργαζομένων


Σε προηγούμενα της 3-2-2010 Δημ. Συμβούλια, ορισμένοι της Αντιπολίτευσης προκλήθηκαν από το Δήμαρχο να φέρουν αυτοί το θέμα των οκτώ εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αιτιολογήσουν τεκμηριωμένα τις απόψεις τους. Διότι οι αόριστες καταγγελίες, απειλές, μομφές δεν έχουν τεκμήρια βασιμότητας και είναι λόγια του αέρα.
Μάλιστα τους είπε ότι εάν δεν φέρουν αυτοί το θέμα θα το φέρει ο Δήμαρχος.
Η αντιπολίτευση, καίτοι πέρασαν δέκα πέντε μέρες περίπου, ούτε έκανε κίνηση προς τούτο και έτσι το έφερε ο ίδιος ο Δήμαρχος το θέμα, σύμφωνα με την υπόσχεσή του και για να τελειώνει η παραφιλολογία.
Παραθέτουμε το σκεπτικό και την απόφαση υπ΄αριθμ. 59Α/3-2-2010 του Δ.Σ. που δικαιώνει την τηρηθείσα διαδικασία της 363/27-7-2009 απόφασης και επιβεβαιώνει το περιεχόμενό της.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τον κ. Πρόεδρο, είδε τις σχετικές διατάξεις της Νομοθεσίας, έλαβε υπόψη του τα στοιχεία αυτά και μετά από διαλογική συζήτηση κατά την οποία ο Δήμαρχος αντέκρουσε τις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης ως όψιμες αι ανακριβείς, διότι σε καμία καταγγελία της δεν αναφέρονται στην έλλειψη εξουσιοδότησης του Δημάρχου να συμπληρώσει τα κενά κ.λ.π., καίτοι είχαν στα χέρια τους την 363/09 απόφαση, όπως ομολογούν και ότι οι εργαζόμενοι όλοι της Δημοτικής Επιχείρησης και των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών εταιρειών αναφέροντο στους πίνακες που είχαν προσκομίσει νομίμως η ΔΕΑΔΗΖ και οι Αστικές εταιρείες και ότι στην αμφισβήτηση της Αντιπολίτευσης περί της ύπαρξης αυτών, τους ενεχείρισε αυτοστιγμεί τις σχετικές αποφάσεις με τα ονόματα ΟΛΩΝ των εργαζομένων σ’ αυτές, δηλ. Και εκείνων που είχαν προσληφθεί με την απόφαση και αναφέρονται στα πρακτικά και των προσθέτων 8 της ΚΕΔΗΖ και εκείνων των οποίων ζητείται σήμερα ο χαρακτηρισμός των ως πλεοναζόντων. Γι αυτό οι ισχυρισμοί της Αντιπολίτευσης, είναι αναληθείς και δια το θεαθήναι.
Στις σελίδες 14 και 15 των πρακτικών και στην ηχητική αποτύπωση των CD  ΡΗΤΑ γίνεται αναφορά για τους τυχόν παραληφθέντες και από λάθος ακόμη ώστε ο παραλειπόμενος να το πει για να τον συμπεριλάβουμε και να καλύψουμε τα τυχόν δημιουργηθησόμενα κενά. Αυτή είναι η απόφαση που πήραμε τόσο κατά το πνεύμα, όσο και κατά το γράμμα. Εξάλλου με αυτή την σημερινή απόφαση του ΔΣ θέλουμε να βάλουμε τέρμα στην ηθελημένη παραποίηση ή αμφισβήτηση της 363/09 ΑΔΣ, αλλά και των συναφών περιπτώσεων στις άλλες αποφάσεις. Διότι εάν είχαν πραγματική αμφισβήτηση κ.λ.π. για το πλεονάζον προσωπικό ή άτομα είχαν όλο το χρόνο να προσβάλλουν την απόφαση εγκαίρως και νομίμως. Αλλά δεν τόλμησαν να το κάνουν. Γιατί γνωρίζουν ότι οι ισχυρισμοί τους είναι αναληθείς και το θυμήθηκαν ύστερα από έξι μήνες.
Η αντιπολίτευση (κ. Κωστόπουλος) παραποιεί βάναυσα και τα κείμενα των πρακτικών του ΔΣ, δια της αφαιρέσεως φράσεων του κειμένου, υπερπηδήσεως άλλων εννοιών και λέξεων. Είναι άλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης. Την αποκαλύπτουμε και την καταγγέλλουμε στο ΔΣ. Σας διάβασε ο κ. Κωστόπουλος ότι «Όλο το υπόλοιπο προσωπικό θεωρείται πλεονάζον. Και αυτό το προσωπικό το κατανέμουμε στο Δήμο και στα Νομικά πρόσωπα του Δήμου». Άρα συμπέρανε ότι δεν υπήρχε άλλο προσωπικό.
Αλλά ο Δήμαρχος στην παράγραφο αυτή δεν λέγει αυτό που αυθαίρετα και δόλια συμπεραίνει ο κ. Κωστόπουλος, αλλά περιγράφει τον τρόπο της μεταφοράς του προσωπικού, όπως ορίζει ο Νόμος από την Δημ. Επιχείρηση και τις Αστικές εταιρείες στο Δήμο, Νομικά Πρόσωπα αυτού κ.λ.π.
Συγκεκριμένα λέγει ο Δήμαρχος (σελ. 8 πρακτικού): «Αφού διαπιστώνουμε αυτό (δηλ. ότι η διαλυθείσα Δημ. Επιχείρηση καλύπτει σύμφωνα με τη μελέτη τις θέσεις των δημιουργηθεισών Επιχειρήσεων ΚΕΔΗΖ και ΑΕ) και προσδιορίζουμε το προσωπικό, το οποίο καλύπτει αυτές τις δύο ομάδες θέσεων, κηρύττουμε ότι όλο το υπόλοιπο προσωπικό θεωρείται, «σύμφωνα με το Νόμο, πλεονάζον και το αναγνωρίζουμε με απόφαση του ΔΣ ως πλεονάζον».
Αλλά εμείς δεν πήραμε καμία απόφαση με το περιεχόμενο κηρύξεως του προσωπικού ως πλεονάζοντος σύμφωνα με το Νόμο.
Απλά εκθέσαμε τη διαδικασία που ορίζει ο Νόμος. Και δηλώσαμε ότι κάναμε τούτο για να μην τρέχει το εξάμηνο εις βάρος των εναπομεινάντων.
Έτσι, όταν λέει ο Δήμαρχος ότι «Και αυτό το προσωπικό πλέον το κατανέμουμε στο Δήμο και στα ΝΠ του Δήμου», είναι ξεκάθαρο ότι αφορά τη συνέχεια της εκ του Νόμου διαδικασίας, η οποία εδώ δεν ολοκληρώθηκε με απόφαση του ΔΣ χάριν των εργαζομένων. Και είναι σαφές το νόθο και αυθαίρετο συμπέρασμα του κ. Συμβούλου, ότι δήθεν δεν υπήρχε άλλο προσωπικό προς τακτοποίηση ως πλεονάζον.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Κατά πλειοψηφία εγκρίνει το σύννομο της διαδικασίας συμπλήρωσης των κενών της ΚΕΔΗΖ (Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζωγράφου) που έλαβε χώρα μετά την συνεδρίαση της 27ης /07/2009 και βάση εξουσιοδότησης του κ. Δημάρχου να προβεί σ’ αυτή (σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 363/27-7-09 ΑΔΣ (παρ. Γ.), η οποία αποδίδεται επακριβώς κατά το πνεύμα και το γράμμα των πρακτικών της άνω συνεδρίασης.
Μειοψήφισαν οι ΔΣ. κ.κ Καφατσάκη Σ., Βαρσαμιδάκη Μ., Γρίβας Γ., Χριστιάς Π., Βλαχογιάννης Γ., Κότσιφας Π., οι οποίοι θεωρούν ότι:
Α. Στην απόφαση που καθαρογράφτηκε και δημοσιεύτηκε ως 363/27-7-2009 παραποιήθηκαν τα δεδομένα της συζήτησης του ΔΣ της 27/7/2009 όσον αφορά την τοποθέτησης του προσωπικού της ΚΕΔΗΖ, καθώς πέραν των 48 νομίμως τοποθετούμενων εργαζομένων συμπεριλήφθηκαν οκτώ νέοι εργαζόμενοι χωρίς για αυτούς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση ή ενημέρωση στο ΔΣ της 27/7/2009 ή να έχουν προηγηθεί οι εκ του νόμου απαιτούμενες διαδικασίες πρόσληψης.
Β. Στην εισήγηση περιλαμβάνεται η τοποθέτησης στην ΚΕΔΗΖ 9 πρόσθετων ατόμων για τους οποίους δεν προσκομίστηκαν στοιχεία πρόσληψης ή άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αυτοί έχουν νόμιμο δικαίωμα τοποθέτησης στην ΚΕΔΗΖ.
Γ. Επιπροσθέτως δεν εξουσιοδοτούν τον Δήμαρχο να συμπληρώνει συνέχεια τον κατάλογο τοποθετούμενων στην ΚΕΔΗΖ εργαζομένων γιατί θεωρούν ότι οι αποφάσεις αυτές πρέπει να λαμβάνονται στο ΔΣ. και μόνο όσοι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να νομιμοποιούνται στο Δήμο ή στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, χωρίς να δημιουργούνται ευκαιρίες ρουσφετολογικών και πέραν των διαδικασιών του νόμου προσλήψεων.
• Θεοδώρου Γ., Αλεξανδράτος Β. δηλώνοντας ότι είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια της Διοίκησης για την καλλιέργεια «πελατειακών σχέσεων» και οφείλει να δώσει λόγο στο Σύλλογο των Εργαζομένων.
Τέλος επαναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά την αντίθεσή τους στην ύπαρξη των Δημοτικών Επιχειρήσεων, ζητούν την διάλυσή τους και τη μεταφορά όλων των εργαζομένων στο Δήμο.
• Κ. Κωστόπουλος, επειδή θεωρεί ότι παραποιούνται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και καταπατούνται οι διαδικασίες λειτουργίας αυτού και η εισήγηση του Δημάρχου βρίθει αναληθειών.
Ενδεικτικά:
1. Στην 21η Συνεδρίαση (σελ. 8 των πρακτικών) ο ίδιος είπε ότι «..όλο το υπόλοιπο προσωπικό θεωρείται πλεονάζον. Και ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ πλέον το κατανέμουμε στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου». Άρα δεν υπήρχε άλλο προσωπικό που δεν τακτοποιήθηκε όπως εκ των υστέρων ισχυρίζεται ο Δήμαρχος.
2. Όπως συνάγεται από τα πρακτικά της 21ης Συνεδρίασης του ΔΣ, ουδέποτε το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να καλύψει ελλείψεις και κενά που θα δημιουργηθούν, όπως κακώς αναγράφεται στην 363 απόφαση.
3. Ισχυρίζεστε ότι δεν αναφέρθηκαν στο ΔΣ τα ονόματα των 8 ατόμων που εκ των υστέρων και αντίθετα από το πρακτικό 21, προστέθηκαν στην 363 απόφαση. Αυτό είναι αναληθές αφού στα πρακτικά της 2ης Συνεδρίασης της 21/1/2010, καταγράφεται ότι τα διάβασα ένα-ένα.
4. Για τα 9 άτομα τα οποία ισχυρίζεστε ότι είναι ακόμα σήμερα «πλεονάζον προσωπικό των πρώην Αστικών», είναι αναληθές και οι μεθοδεύσεις σας πρωτοφανείς. Δεν μας προσκομίζετε ούτε φακέλους, ούτε προσλήψεις, ούτε τίποτα.
Ζητεί την ανάκληση της 363/2009 ΑΔΣ και διαμόρφωση ορθής απόφασης με βάση τα πρακτικά.
• Κρανιώτης Χ., διότι η διαδικασία δεν είναι σύννομη και είναι υπέρ του κλεισίματος των Επιχειρήσεων και της δημιουργίας ενιαίου Συνδικαλιστικού Οργάνου.
Προς το σκοπό αυτό συντάχθηκε η απόφαση αυτή από το πρακτικό και υπογράφεται

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ. ΡΗΓΑΣ Δ. ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ