Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Κοπή πίτας του Πνευματικού Κέντρου


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, τη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου (Αγίου Νικολάου και Κουσίδου).
Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι επιμορφωτές και οι σπουδαστές των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου- εργαστήρι θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού, ζωγραφικής, καλλιτεχνικής φωτογραφίας, ψηφιακής φωτογραφίας, παραδοσιακού και μοντέρνου χορού- εργαζόμενοι και φίλοι.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Γ. Καζάκος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Θ. Μετικαρίδης, ο γ. γραμματέας Ε. Σκαρμούτσος, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Ενημέρωσης, Διεθνών Σχέσεων και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Α. Καλύβα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Δ. Αμπαζής, η Αντιδήμαρχος μηχανολογικού εξοπλισμού και καθαριότητας κ. Χ. Γκούμα, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ε. Καζάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Β. Θώδας Α. Αλεξοπούλου, Λ. Γούμενος, Δ. Μπουντούρης,  Τ. Καφατσάκη, Μ. Βαρσαμιδάκη, Π. Χριστιάς, Γ. Βλαχογιάννης, Χ. Κρανιώτης, o  Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κ. Σύψας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  κ.κ. Μ. Ιερωνυμίδης, Θ. Ντόλατζας, Φ. Αναστασοπούλου, και Χ. Τζιάρας. Παρευρέθησαν,  επίσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ιλισίων κ. Κ. Δεδούσης, η Πρόεδρος της Τοπικής Εφορίας Προσκόπων κ. Α. Μπούμπα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης», κ. Φ. Νταουντάκης, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ηπειρωτών κ. Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωποι της ένωσης Ποντίων Ζωγράφου, καθώς και οι εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου κ. Ε. Καλογεράκη («Το Σκονάκι»), ο κ. Γ. Ραφτόπουλος («Άλλη Άποψη») και ο Α. Αρβανιτάκης («Ελεύθερη Γνώμη»).
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, ο οποίος αφού απηύθηνε στους παρευρισκομένους τις ευχές του για το νέο έτος κάλεσε το δήμαρχο να κόψει την πίτα. Ο δήμαρχος, συνεπής αρωγός του πολιτισμού, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ακόμα πολιτιστικού χώρου, με την απόκτηση του πρώην κινηματογράφου, «ΑΘΗΝΑ». Αναφέρθηκε, επίσης, στον επί 17 χρόνια συνεργάτη μας , το Νίκο Ανδρικόπουλο, επιμορφωτή του Εργαστηρίου Φωτογραφίας, ο οποίος έφυγε πρόωρα από κοντά μας και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη η χορωδία του Δήμου μας, η οποία έδωσε μια ξεχωριστή μουσική νότα στη βραδιά, ενώ η ζωντανή μουσική από φίλους και σπουδαστές των τμημάτων των παραδοσιακών χορών ξεσήκωσε τον κόσμο, που ανέβηκε στη σκηνή και ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι ξεκίνησε. Όσο για τα φλουριά, τα κέρδισαν ο κ. Βαγγέλης Πανταζής, επιμορφωτής του θεατρικού μας τμήματος και από τους παρευρισκομένους, ο κ. Βασιλόπουλος.