Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Εορτασμός των Θεοφανίων και εγκαίνια ειδικού συστήματος καθέλκυσης-ανέλκυσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες


Η λαμπρότητα του εορτασμού του Αγιασμού των Υδάτων, όπως άρμοζε άλλωστε στην Αγία αυτή ημέρα, η ευχαρίστηση που πλημμύρισε τις καρδιές όλων λόγω της εκπλήρωσης του ονείρου των αναπήρων κολυμβητών να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση στην πισίνα, η δεξίωση που ακολούθησε και η μεγάλη προσέλευση των δημοτών ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία της φετινής εορτής των Θεοφανίων, που πραγματοποιήθηκε στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο. Ο Πρόεδρος του Ν.Π. Βασίλης Θώδας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«…Σήμερα, ημέρα των Φώτων, αξίζει να ακολουθήσουμε όλοι το φωτεινό παράδειγμα του ψυχικού σθένους των αναπήρων αθλητών και να μάθουμε να τους επιβραβεύουμε καθημερινά με τη συμπεριφορά μας. Ευχόμαστε το λευκό περιστέρι του δικού μας εορτασμού να μεταφέρει παντού το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού, ώστε όλοι μας να απολαμβάνουμε Υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη, και ασφάλεια. Με αυτές τις αξίες οφείλουμε να σφυρηλατούμε την  καθημερινή μας ζωή….».



Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, αναφέρθηκε στην απόκτηση του ειδικού συστήματος Καθέλκυσης – Ανέλκυσης των αναπήρων αθλητών στην πισίνα του Ιλίσιου Κολυμβητηρίου:
«….Εξασφαλίσαμε πριν από μερικούς μήνες την εύκολη πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην πισίνα του κολυμβητηρίου του Δήμου μας με την επιχορήγηση της Βουλής των Ελλήνων. Το ειδικό αυτό σύστημα καθελκύσεως και ανελκύσεως των αναπήρων κολυμβητών, που σήμερα εγκαινιάζουμε, αποτελούσε όνειρο των αθλητών αυτών που μας έκαναν τόσες φορές υπερήφανους τα προηγούμενα χρόνια με τα μετάλλια που κατέκτησαν στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Στο όνειρο αυτό λοιπόν ανταποκρίθηκε άμεσα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ Δ. Σιούφας, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά αυτά να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις ικανότητες τους και στο πρόσωπό του ευχαριστούμε όλο το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, οι οποίες αποδεικνύουν το σεβασμό μας στις πανανθρώπινες αξίες».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθ. Παπαϊωάνου, ο οποίος και εγκαινίασε το σύστημα καθέλκυσης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Γιάννης Καζάκος, η πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου κα Φ. Σακελλαρίδου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.