Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Πολιτικό Σχόλιο

Καλλικράτης ή
Κακοκράτης;

Διαχέονται διάφορες παραπληροφορίες για το σχέδιο «Καλλικράτης», προφανώς για να διαπιστωθούν οι αντιδράσεις και να διαμορφωθούν οι απόψεις που θα πέσουν στο τραπέζι της μακρόσυρτης διαβούλευσης.
Είναι γεγονός ότι έχει ωριμάσει η ανάγκη διαμόρφωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικότερα η διάρθρωση του κράτους που για πολλά χρόνια υπολειτουργεί.
Είναι επομένως αναγκαία η πολλή σκέψη και περίσκεψη για να δημιουργηθεί κάτι σωστό, με δεδομένο ότι τέτοιες τομές στον τόπο μας γίνονται κάθε πενήντα χρόνια.
Το σύστημα είναι γερασμένο, κουρασμένο, σάπιο και σε φθίνουσα πρόοδο.
Δεν πρέπει βέβαια να βάζουμε όλους στο ίδιο μίξερ. Υπάρχουν εξαιρέσεις, λίγες ίσως, αλλά υπάρχουν.
Αυτή η ανάγκη τείνει να γίνει σκοπιμότητα και θυσία στο κομματικό συμφέρον.
Μετρώνται οι Γαλάζιοι Δήμοι πως θα αναμειχθούν με τους Πρασινοκόκκινους για να αλλάξει ο χάρτης. Αυτό δείχνουν δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και διάφορες φήμες  που προτρέπουν την Κυβέρνηση να μην ενώσει π.χ. τον Α με τον Β Δήμο γιατί έχουν δεξιά πλειοψηφία.
Αν αυτός είναι ο σκοπός της Κυβέρνησης δείχνει ότι δεν έχει πρόθεση να τολμήσει τομές και ρήξεις, αλλά να αλώσει το Κράτος για πολλά χρόνια και να συνεχίσει στην καθεστωτική νοοτροπία του παλιού ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μας λέει να μην βλέπουμε ό,τι φαίνεται, αλλά ό,τι κρύβεται πίσω από την μάσκα.
Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε η άμοιρη Ελλάδα δεν έχει τύχη να βγει από το οποιοδήποτε τέλμα.
Γίνεται προσπάθεια μέσα από διεθνή πολιτικά βρώμικα παιχνίδια, μέσα από κερδοσκοπικές μαφιόζικες εταιρείες, με κοινοτική νομότυπη κάλυψη να βγει η Ελλάδα από την οικονομική ύφεση με δανεισμό.
Είμαστε στην πλειοψηφία μας ο Ελληνικός Λαός συμπαραστάτες της προσπάθειας αυτής.
Θέλουμε όμως την απόλυτη αλήθεια κι όχι αυτή που εξυπηρετεί το κόμμα ή την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Οι αγρότες που πεισματικά επέμειναν στις θέσεις τους και καταδυνάστευσαν όλους τους άλλους κλάδους εργαζομένων και τους λοιπούς Έλληνες, δεν πιστεύουν στις εξαγγελίες και δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, γιατί έχουν κατ’ επανάληψη  προδοθεί από τις εκάστοτε πολιτικές εξουσίες.
Πέστε την αλήθεια με θάρρος και δείξτε στον Λαό, ότι φροντίζετε για την πρόοδο και προκοπή του και όχι για το κομματικό όφελος.
Η κοντόφθαλμη πολιτική, συνοδευόμενη από έλλειψη χρημάτων, θα οδηγήσει σε κατάρρευση και όχι αναμόρφωση.
Η βιασύνη εν όψει των Δημοτικών Εκλογών, χωρίς εμπεριστατωμένη μελέτη και σύγκλιση απόψεων των καθ’ ύλη αρμοδίων, δείχνει και σπουδή και φόβο.
Η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο χρόνος μ’ αυτή την εισπρακτική λαίλαπα και τον ασφυκτικό οικονομικό κλοιό, λειτουργεί σε βάρος της. Η οργή που δειλά-δειλά έρχεται, θα εκδηλωθεί έμπρακτα στις Δημοτικές Εκλογές.
Είναι αυτό νομοτελειακό. Ας μην ξεγελιέται με τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις κι ας μην δημιουργήσει ένα φιάσκο, που σε τελική ανάλυση, δεν μπορεί να ξέρει αν η προβλεπόμενη ωφέλεια κατισχύσει της δυσαρέσκειας.

Χ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ