Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες  
Εργαζόμενες και Εργαζόμενοι

Τον τελευταίο μήνα έγινε μια εγκληματική επίθεση μέρους της Αντιπολίτευσης του Δήμου, κατά των εργαζομένων εις το Δήμο, τα Νομικά του πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις του.
Συνειδητή και αποκρουστική. Γιατί στοχεύει ευθέως στην εργασία, στο δικαίωμα για δουλειά κάθε εργαζόμενου και στην όρθωση εμποδίων στις πληρωμές του.
Πρόσχημα θέτει τη δήθεν παράνομη πρόσληψη οκτώ (8) εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση.
Αυτό είναι ψευδές. Όχι μόνον διότι δεν συμβαίνει, αλλά και αν συνέβαινε, έπρεπε η καταγγελία τους να προσδιορίζει τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν κάνουν αυτό, όπως θα ήταν σωστό.
Αντί αυτών η υποτιθεμένη καταγγελία είναι ΓΕΝΙΚΗ και ΑΟΡΙΣΤΗ και σταματάει ή παρεμποδίζει την οικονομική τακτοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων και στον Δήμο και στα Νομικά του  πρόσωπα.
Διότι δολίως ενεργούντες και ενώ λέγουν ψευδώς στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αναφέρθηκαν μόνον στην Κοινωφελή εταιρία (ΚΕΔΗΖ), εν τούτοις η από 22-1-2010 καταγγελία του ενός εξ αυτών αναφέρει ΟΛΕΣ τις αποφάσεις μεταφοράς προσωπικού, δηλ. και στον Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα και όχι μόνον στην ΚΕΔΗΖ. (363, 364 και 365/09), όπως αναληθώς  ισχυρίζονται εκ των υστέρων, μετά την κατακραυγή που εισπράττουν των εργαζομένων.
Και δεν περιορίστηκε σ’ αυτό. Αλλά απέστειλε στις διάφορες Αρχές που απευθύνθηκε και ΟΛΕΣ αυτές τις αποφάσεις σε αντίγραφα, επισυνάπτοντάς τες, όπως στην ίδια καταγγελία συνομολογεί, ώστε να μην μένει καμμία αμφιβολία σε κανέναν. Ποίος ήταν ο σκοπός της δήθεν αναφοράς.
Θέλω να καθησυχάσω τους εργαζομένους και τους συγγενείς τους, ότι και αυτή η προσπάθεια των αντιπάλων στην πραγματικότητα του Λαού μας, θα πέσει στο κενό.
Εδώ είναι ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου που σύντομα θα τους δικαιώσει και πάλι, όπως έχει γίνει τόσες άλλες φορές.
Είναι προφανές ότι οι απαράδεκτες ενέργειες της Αντιπολίτευσης αφετηρία έχουν τον προεκλογικό ορίζοντα. Διαγκωνίζονται για τα Χρίσματα. Και το άγχος είναι κάκιστος σύμβουλος.
Διότι εάν πίστευαν σε πραγματικές παρανομίες ή μη νόμιμες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα είχαν προσβάλλει τις αποφάσεις εντός των νομίμων προθεσμιών από τον Αύγουστο του 2009 και όχι τον Ιανουάριο του 2010, ενώ παραδέχονται ότι οι αποφάσεις είχαν δημοσιευτεί από 29-7-2009.
Τώρα στις αναφορές τους παραδέχονται ότι έχασαν ΟΛΕΣ τις προθεσμίες με καταγέλαστες παιδαριώδεις δικαιολογίες.
Το μόνο αληθές είναι ότι μπήκαν στο πίνακα εργαζομένων της ΚΕΔΗΖ οκτώ (8) ονόματα, πλέον αυτών που διαβάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτά, όμως, μπήκαν σε θέσεις που κενώνονταν.
Δεν στέρησαν τη θέση από άλλους.
Υπήρχαν στους πίνακες του πλεονάζοντος προσωπικού, όπως ορίζει ο Νόμος, από τις μη κερδοσκοπικές εταιρίες.
Δεν υπερέβαιναν τις θέσεις που ώριζε η οικονομοτεχνική μελέτη.
Και το σπουδαιότερο, εγένοντο κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον Δήμαρχο, και η οποία εξουσιοδότηση
α ν α φ έ ρ ε τ α ι  ΡΗΤΑ  στην ίδια την απόφαση του Δ.Σ. που καταγγέλουν.
Αυτά όλα αποκρύπτονται από τις «καταγγελίες», διότι ακριβώς ανατρέπουν αμέσως αυτές και δεν θα μπορούσαν να μιλούν για δήθεν παραποίηση πρακτικών.
Εδώ ακριβώς υπάρχει και ο ειδικός δόλος των κυρίων κ.λ.π. που «κατάγγειλαν».
Εδώ γεννάται μέγα θέμα ποινικού κολασμού για ψευδή καταμήνυση. Είναι αυταπόδεικτη.
Αλλά κυρίως εγείρεται μέγα ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ για την άσκηση των καθηκόντων καθενός.
Γι αυτό, όμως, θα απαντήσει ο ΛΑΟΣ.
Έως τότε, εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και ΚΑΛΩ όλους τους εργαζομένους και όλους τους πολίτες του Δήμου μας να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στα αγαθά έργα που από κοινού οικοδομούμε με πίστη, συνέπεια και υπομονή.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ