Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Η μικροψυχία και ανοησία της αντιπολίτευσης δίνει άλλη μια τετραετία στο Δήμαρχο

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η μικρόψυχη προσπάθεια της αντιπολίτευσης του Δήμου για κάλυψη οκτώ θέσεων εργασίας στην Κοινωφελή εταιρεία του Δήμου.
Οκτώ θέσεις εργασίας στην ΚΕΔΗΖ συμπλήρωσε ο Δήμαρχος στην απόφαση της 27-7-2009, για μεταφορά προσωπικού στην Κοινωφελή Επιχείρηση – ΚΕΔΗΖ και σε θέσεις που κενώθηκαν από παραιτήσεις ή αποχωρήσεις αντίστοιχων προσώπων.
Δεν στέρησε τη θέση από άλλον κανένα, δεν παραμέρισε άλλον κανένα, δεν αυθαιρέτησε προτιμώντας άλλον μη εργαζόμενο στο Δήμο, δεν τόκανε από κεφαλιού του, αλλά από τον πίνακα «πλεονάζοντος προσωπικού» που του είχαν υποβάλλει η Δημοτική Επιχείρηση-ΔΕΑΔΗΖ και οι μη κερδοσκοπικές εταιρείες του Δήμου και μάλιστα, ύστερα από εξουσιοδότηση που του έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο με την 363/27-7-2009 απόφασή του.

Δήμαρχος-Εργαζόμενοι: Σχέσεις στοργής
      
       Ο Δήμαρχος όλα αυτά τα δώδεκα χρόνια της θητείας του, κράτησε με νύχια και με δόντια τους εργαζόμενους στις θέσεις τους. Όλοι οι εργαζόμενοι θυμούνται ότι προσεληφθήκαν στο Δήμο για λίγους μήνες και έπρεπε μετά να πάνε στα σπίτια τους.
Όταν τελείωσε ο χρόνος εργασίας τους ο Δήμαρχος, με δική του ευθύνη, ανανέωσε τις συμβάσεις τους και τις ξαναανανέωσε, ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης και των μη κερδοσκοπικών εταιρειών, μέχρις ότου βγήκε το Π.Δ. 164/2004 (Παυλόπουλου) όπου μπορούσαν πλέον να γίνουν ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
Σε όλα αυτά τα χρόνια ΟΛΗ η αντιπολίτευση ζητούσε να προκηρυχθούν θέσεις και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Αυτό σήμαινε ότι ο διαγωνισμός θα εγένετο μέσω ΑΣΕΠ, θα ήταν καθολικός από ΟΛΗ την Ελλάδα και τα παιδιά του Ζωγράφου είχαν ελάχιστες έως καμία πιθανότητα επιτυχίας (μόρια, πολύτεκνοι κ.λ.π.). Αυτό το ήξερε και το απεδέχετο η αντιπολίτευση.
Ο Δήμαρχος κάθε φορά απαντούσε στην αντιπολίτευση ότι πρώτα θα καλυφθούν οι θέσεις από τους συμβασιούχους της Δημοτικής Επιχείρησης και τις εναπομένουσες θα καλύψουμε με τακτικό διαγωνισμό.
Αυτή η μάχη δινόταν επί δέκα χρόνια και ο Δήμαρχος σταθερός απέκρουε τις πιέσεις.
Αυτό το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, όπως γνωρίζουν και τις μάχες που έδινε ο Δήμαρχος για εξασφάλιση πόρων για την πληρωμή τους, μια και είναι γνωστό ότι η τότε Κυβέρνηση παρακρατούσε από τους Δήμους μέσω των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) δισεκατομμύρια, που στο δικό μας Δήμο αντιστοιχούσαν πάνω από ΔΕΚΑ εκατομμύρια Ευρώ.
Αυτό είχε ως συνέπεια καθυστέρηση πληρωμών στους συμβασιούχους, αλλά ο Δήμαρχος τους έδινε κουράγιο, έπαιρνε προκαταβολές από το Υπουργείο, έκανε οικονομίες από διάφορα προγράμματα και κάθε φορά τα έβγαζε πέρα, μέχρις ότου ήρθε η ώρα της εργασιακής τακτοποίησής τους.
Αλλά και τότε κινήθηκε με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα. Πρώτα εξασφάλισε τη δυνατότητα πληρωμής τους, ύστερα από μελέτες οικονομοτεχνικές που έγιναν επί πολλούς μήνες και επαληθεύτηκαν  από ανάλογες έρευνες και μετρήσεις οικονομικών πόρων και μετά αποφάσισε τη μονιμοποίηση 270 εργαζομένων στις διάφορες Υπηρεσίες του Δήμου, των Νομικών Προσώπων, Δημ. Επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών εταιρειών.
Έτσι ήρθαν οι αποφάσεις της 27-7-2009 που δικαίωσαν την πολιτική του Δημάρχου Καζάκου και ικανοποίησαν τους εργαζόμενους δίνοντάς τους τη σιγουριά του μέλλοντός τους.
Και σε αυτό το σημείο και πάλι η αντιπολίτευση παρεμβάλλει εμπόδια και καθυστερεί τις πληρωμές τους, προδίδοντας ότι διακατέχεται από μικροψυχία και πολιτικό αμοραλισμό.
Κάνει καταγγελίες-αναφορές σε διάφορες Αρχές για τα οκτώ άτομα ΑΟΡΙΣΤΩΣ και χωρίς να τα ονομάσει.
Τα άτομα, όμως, αυτά ανήκουν στην ΚΕΔΗΖ και δεν έχουν σχέση με τους μεταφερθέντες στο Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα.
Ούτε μπορούν να ελεγχθούν από καμία ελεγκτική αρχή, αφού η ΚΕΔΗΖ δεν υπάγεται σε τέτοιους ελέγχους.
Σκοπός, όμως, της αντιπολίτευσης ήταν να επιφέρει σύγχυση και αναστάτωση στους εργαζόμενους και μόνον με την ΚΕΔΗΖ δεν πετύχαιναν τίποτε.
Έστειλαν τις αναφορές της ΚΕΔΗΖ στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μαζί τις αποφάσεις για το Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα «για να τις διαβάσει», χωρίς να αναφέρονται οι παραβάσεις κ.λ.π.
Τώρα καταλάβατε και σεις και όλοι μας.
Οι πληρωμές θα καθυστερήσουν από τον έλεγχο, λόγω ευθυνοφοβίας, για τους εργαζόμενους στο Δήμο, ενώ οι λοιποί, για τους οποίους υποτίθεται ότι έγινε η καταγγελία πληρώνονται κανονικά.
Οι εργαζόμενοι στηρίζονται μόνον σε έναν υπεύθυνο άνθρωπο: Το Δήμαρχο Γιάννη Καζάκο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.